Ai așteptat momente în șir să vină marele eveniment, iar emoțiile au ajuns la cote maxime. Ultimile pregatiri sunt aproape gata, dar un detaliu extrem de important continuă să te frământe. Întrebarea care se află pe buzele multor femei este aceea a inelului de logodnă. Viitorul soț va trebui să-ți pună verigheta în locul inelului de logodnă. Așadar, trebuie să găsești un loc special pentru acesta.
Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții
Gândul că trebuie să renunți la inelul de logodnă pare de neconceput. După ce l-ai purtat cu mândrie pe degetul inelar, să-l dai pur și simplu la o parte ar fi o idee cu totul nepotrivită. În acest sens, experții bijutieri explică regulile de etichetă privind modul corect de păstrare a inelului de logodnă în ziua nunții.
În plus, planificatorii de nunți și bijutierii oferă și câteva idei creative de depozitare a inelului de logodnă, în cazul în care miresele aleg să nu-l mai poarte după primirea verighetei. Hai să descoperim împreună care este eticheta privind modul de purtare al inelului de logodnă, dar și ce reguli de protocol trebuie urmate în ziua nunții.
Ce spun regulile de etichetă despre purtarea inelului de logodnă în ziua nunții
Viitoarele mirese trebuie să știe că nu este nevoie să se renunțe definitiv la inelul de logodnă după ziua nunții. Înainte de a păși mai adânc în regulile de etichetă, trebuie să înțelegi ce anume simbolizează această bijuterie prețioasă.
Cererea în căsătorie se finalizează, de cele mai multe ori, cu primirea unui inel de logodnă. Inelul simolizează o promisiune a iubirii dintre cei doi parteneri. Acesta se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi până în ziua nunții.
Încă din timpul Egiptului Antic se crede că prin acest deget trece ”artera iubirii” care este conectată direct la inima femeii. Cu o simbolistică aparte și o însemnătate deosebită pentru fiecare femeie, pare imposibil de crezut faptul că acesta trebuie dat la o parte în ziua nunții.
Conform regulilor de etichetă, inelul de logodnă ar trebui purtat pe degetul inelar al mâinii drepte. După ceremonie, când vei avea deja verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi, poți pune deasupra acesteia inelul de logodnă. Informațiile de etichetă au fost împărtășite chiar de Lara Mahler, expert în planificarea nunților cu o vastă experiență în domeniu.
În ce ordine se poartă bijuteriile după ziua nunții
Așadar, experții vorbesc despre cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții, dar și despre ordinea tradițională de purtare a bijuteriilor. Dacă alegi să porți inelul de logodnă după căsătorie, află că există o etichetă de purtare a acestuia.
Ordinea tradițională de purtare a inelului spune că pe degetul inelar al mâinii stângi trebuie să se afle mai întâi verigheta. Tradiția spune că în acest fel verigheta va fi mult mai aproape de inimă. Prin urmare se va accentua și mai mult importanța promisiunii pe care cei doi soți și-au făcut-o în ziua cea mare.
Experții în planificarea nunților spun că din acest motiv multe mirese renunță la a mai purtat inelul de logodnă după ziua nunții.
Există femei care preferă să-și poarte inelul de logodnă pe mâna dreaptă, dar și femei care preferă să-l poarte deasupra verighetei. În prezent există o mulțime de variante prin care poți integra inelul de logodnă în verighetă.
Unde poți păstra inelul de logodnă după ziua nunții
Inelul de logodnă are o însemnătate aparte pentru fiecare femei. Prin urmare, chiar dacă alegi să nu-l mai porți, el trebuie depozitat într-un loc deosebit. Cei mai mulți experți sunt de părere că acesta ar trebui depozitat într-o casetă specială.
Aceasta poate fi personalizată pentru fiecare persoană în parte, pentru a rămâne o amintire importantă din călătoria specială pe care ai început-o alături de partenerul tău de viață.
O altă soluție de păstrare a inelului de logodnă este aceea de al muta pe un alt deget al mâinii stângi. Dacă mărimea inelului îți permite acest lucru, poți alege cu încredere să-l pui pe un alt deget. În cele din urmă, important este ca mireasa să poarte inelul pe degetul care se simte cel mai comod.
Modul de purtare a inelului de logodnă ar trebui să aibă o însemnătate aparte pentru fiecare persoană. În ciuda regulilor de etichetă, experții le îndeamnă pe mirese să-și asculte întotdeauna inima în astfel de situații.
O altă opțiune de păstrare a acestuia este aceea de a-l integra în designul verighetei. Bijutierii vin în fiecare an cu soluții inovative și creative pentru a face ca cele două inele să pară contopite într-unul singur.
Modificarea inelului de logodnă nu ar trebui să fie un lucru de temut. Acest gest nu înseamnă că iubirea față de partener sau de bijuterie se schimbă. O mulțime de femei își modifică de-a lungul timpului inelul de logodnă.
Meghan Markle și-a modificat, la rândul său, inelul de logodnă după căsătorie. Kate Middleton, care poartă inelul de logodnă al Prințesei Diana, i-a adus, de asemenea, acestuia câteva mici modificări. La final, decizia privind soarta inelului de logodnă aparține fiecărei femei în parte.