Reclamă

Cum îngrijești Dracena. Locul din casă care o va ajuta să crească armonios

Te întrebi cum anume îngrijești o Dracena? Dacă ai în casă această plantă, atunci trebuie să citești acest articol. Specialiștii îți vin în ajutor și te învață unde anume trebuie să o amplasezi pentru a crește armonios.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 septembrie 2024, 8:30

Atragătoare și ușor de cultiva, soiurile de Dracena reprezintă niște plante ideale pentru apartament. Dracena seamănă cu niște copaci tropicali veșnic verzi, cu frunze care atrag imediat atenția asupra lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îngrijești Dracena

Există mai multe tipuri de plante Dracena din care să alegi. Cele mai multe dintre ele au frunze în formă de suliță sau iarbă și se extind de pe una sau mai multe tulpini principale, asemănătoare trestiei. Dracena este ușor de cultivat.

Deși prosperă la lumină puternică, indirectă, ea se clasifică drept plată de apartament cu lumină slabă. Dracena este cultivată în principal pentru frunzișul său atractiv, adesea variat.

Florile alb-gălbui apar foarte rar. În mediile lor tropicale native, unele plante Dracena cresc în înălțime mai mult decât cele de interior.

Durata de viață a acestei plante depinde de specie. Unele dintre ele rezistă câțiva ani, în timp ce altele trăiesc zeci de ani. Atunci când vrei să îngrijești o Dracena trebuie să iei în seamă câteva aspecte

Reclamă

 Pentru început trebuie să o amplasezi într-un loc cu lumină puternică, indirectă. Aceasta trebuie plantată într-un ghiveci cu un amestec bine drenat, ușor acid sau în pământ de grădină.

Plantele de Dracena trebuie udate în mod regulat primăvara și vara, iar cantiatatea de apă trebuie să se reducă în perioada sezonului rece.

Pentru a avea o plantă puternică este recomandat să o fertilizezi lunar cu un îngrășământ solubil în apă. Totodată, pentru a controla creșterea plantei este reocmandat să o tunzi primăvara sau vara.

Reclamă

Cum plantezi o Dracena

În unele zone poți planta Dracena în grădină. Plantele vor crește mai mult în înălțime decât cele din apartament. Alege o locație cu umbră parțială, în mod ideal să primească soare în mod indirect.

Dacă planta primește prea mult soare direct, atunci aceasta s-ar putea usca rapid. Solul trebuie să fie bine drenat și ușor acid, cu un pH între 6,0 și 6,5, spun specialiștii.

Dacă ai Dracena în ghiveci, atunci este recomandat să o pui într-un loc cu lumină indirectă, dar puternică. Planta tolerează perioadele scurte de lumină directă a soarelui.

Expunerile lungi pot provoca arsuri ale frunzelor. În interior, tolerează, de asemena, condiții de lumină scăzută, deși va crește mai bine cu o expunere mai mare la lumina indirectă.

Pentru plantele în ghivece este necesar să folosești un amestec comercial pe bază de turbă, care are o ușoară aciditate pe care o preferă acest tip de plante.

Care este temperatura ideală pentru o Dracena

Apa nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a acestei plante. Este esențial să păstrezi plantele în mod constant umede în ttimpul sezonului de creștere, din primăvară până în toamnă.

Majoritatea speciilor de Dracena se dezvolt la temperaturi cuprinse între 21 și 26 de grade Celsius. Acestea vor avea de suferit dacă temperaturile scad sub 10 grade Celsius, scrie Parade.

Aceste plante preferă un anumit nivel de umiditate, care să fie destul de ridicat. Poți folosi un umidificator dacă aerul din casă este mult prea uscat. În timpul primăverii și verii este ideal să folosești îngrășământ solubil în apă pentru a fertiliza solul.

Deși tăierea nu este esențială, plantele de Dracena tolerează tăierea atunci când este necesar. Tunderea se face cel mai bine în perioadele active de creștere de primăvară și vară. Frunzele îngălbenite sau moarte trebuie îndepărtate pe măsură ce apar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×