Reclamă

Cum să alegi parfumul perfect pentru tine

Dacă te-ai întrebat vreodată cum să alegi parfumul perfect, te poți considera o norocoasă. Am pregătit pentru tine un ghid scurt, dar foarte util cu câteva informații care îți vor ușura alegerea. Parfumurile au devenit o necesitate în ultimii ani. Acum e nefiresc să ieși din casă fără să folosești puțin din aroma ta preferată. Un miros care ți se potrivește și cu care îi obișnuiești pe cei din preajma ta, devine ca un fel de semnătură personală.

Publicat: 4 mai 2021, 16:40

Înainte de a începe să pulverizezi din toate sticluțele de pe raft este nevoie să cunoști ce fel de miros cauți. De asemenea, este recomandat să mai știi și cât de concentrat vrei să fie parfumul tău. Există patru tipuri de concentrație a aromelor de parfum. Cu cât este mai mare concentrația, cu atât este parfumul mai puternic. Și dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de mirosul parfumului tău favorit, trebuie să te pregătești și din punct de vedere financiar, îți recomandă Thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să știi atunci când vrei să-ți cumperi un parfum

Cum să alegi parfumul perfect atunci când ai la dispoziție atât de multe variante? Această provocare poate fi una destul de dificilă, dacă până acum ai folosit orice parfum ai găsit, fără să te documentezi înainte.

Probabil orice doamnă care se află într-un magazin cu multe arome de parfum, vrea să probeze pe propria piele cât mai multe variante pentru a-l alege pe marele câștigător.

Dacă vrei să mergi la sigur, încearcă să ajungi într-o parfumerie. Acolo vei descoperi specialiști pasionați cu adevărat de domeniu și poate chiar cu diverse cunoștințe la zi, în materie de arome. Ei te vor ajuta să te bucuri de parfumul preferat mai repede.

Ai încredere în sfaturile specialiștilor. Este posibil să deții niște informații eronate care s-au propagat de-a lungul anilor. Cel mai cunoscut mit este acela că aroma de trandafir nu mai e la modă.

Reclamă

Cum să alegi parfumul perfect

După pulverizare, parfumurile își schimbă mirosul, de obicei. Dacă la început un parfum poate avea miros fructat, cu trecerea orelor, acesta se poate schimba intr-unul fructat spre lemnos, de exemplu. Pentru a alege un parfum după miros, trebuie să ținem cont de notele lui. Dar ce sunt notele unui parfum, mai exact?

Note de parfum

Reclamă

Există note de top, de bază și de mijloc. Notele de bază sunt primele pe care le simți atunci când pulverizezi un parfum. De aroma lor te poți bucura doar cteva minute. În următoarea jumătate de oră vei simți ceea ce specialiștii numesc „note de mijloc”. Apoi, în restul timpului, vei simți doar notele de top.

Alege categoria de parfumuri care îți place mai mult

Parfumurile mai pot fi de asemenea împărțite și în categorii. Acestea nu reprezintă altceva decât ingredientele predominante care se regăsesc în parfum. Până acum însă, niciun specialist parfumier nu a reușit să facă o clasificare cu care să fie toată lumea de acord.

Așa se face că avem mai multe subcategorii. Nu mai e nicio surpriză ca același parfum poate fi regăsit în două sau chiar în trei subcategorii. Printre cea mai cunoscută combinație este cea care are arome lemnoase-florale-moscate.

Ai încredere în gusturile tale

Chiar dacă vei fi tentată să alegi un parfum scump, cu renume sau un produs promovat de vedeta ta preferată, încearcă să reziști acestei porniri. Nu te mai întreba cum să găsești parfumul perfect. Tu ești singura care știe ce miros i se potrivește. Practic, atunci când îl vei găsi, vei ști că e parfumul tău. O idee care să te ajute în alegerea ta poate fi următoarea. Dacă aroma respectivă te ajută să te simți încrezătoare, atunci cu siguranță acesta este parfumul de care ai nevoie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×