Bucătăria este în centrul atenției în această perioadă. Mirosurile încep să apară încetul cu încetul, iar bucuria se așterne fără doar și poate pe chipurile celor care vor sta împreună la masa de sărbătoare. Printre ritualurile specifice se numără și tăierea porcului, dar și pregătirea ulterioară a jumărilor, cârnaților sau șoriciului.
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos
Gospodinele știu deja că orice preparat, mai ales cele speciale, trebuie depozitate în moduri diferite și specifice pentru a avea un gust la fel de bun pe o durată mai mare de timp. Atunci când șoriciul este preparat conform indicațiilor, nimic nu poate da greș. Există totuși un truc ce poate face ca șoriciul să aibă un gust la fel de bun și după o perioadă de timp.
Dacă este ținut într-o saramură aromată, va putea fi consumat și ulterior. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să îl cureți foarte bine de excesul de grăsime. Ulterior, se taie în fâșii cât mai subțiri pentru a putea fi consumat lejer. Fâșiile astfel rezultate se pun într-un borcan sau orice alt recipient, dar nu mai mare de 800 ml, spun cei de la CSID.ro.
Separat se va prepara saramura. Aceasta este făcută din apă, 4 -5 linguri de sare grunjoasă, dar și 4 – 5 căței de usturoi. Aceștia din urmă trebuie să fie zdrobiți. Astfel, șoriciul va avea un gust mult mai intens la final, dar și o aromă inedită. Lichidul rezultat se va turna pe șorici până când acesta este complet acoperit.
Odată ce vei respecta acești pași, ai garanția că șoriciul tău va fi moale, dar și suculent și gustos atunci când îl vei consuma. Se va topi în gură, iar invitații te vor lăuda pentru felul în care l-ai preparat.
Cum să servești șoriciul alături de alte preparate de Crăciun
Oricine așteaptă să mănânce alături de cei dragi în perioada sărbătorilor de iarnă, cu siguranță își dorește să guste și din șorici. Este un preparat care nu poate lipsi de pe masă. Toată lumea știe că cu cât este mai proaspăt, șoriciul este mai gustos. De cele mai multe ori, șoriciul se servește simplu, doar cu puțină sare.
Cu toate acestea, șoriciul poate fi prăjit sau fript, în funcție de ceea ce preferă fiecare. Este luat ca o plăcere vinovată în perioada sărbătorilor, dar specialiștii spun că trebuie consumat cu moderație, arată cei de la Eva.ro.





















