Reclamă

Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi

Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.

Publicat: 22 ianuarie 2022, 7:06

Te invităm să te relaxezi alături de prieteni și cei dragi la unul din filmele cu tematică apocaliptică. Actorii de renume au interpretat roluri remarcabile care au reușit să rămână în mentalul colectiv. Am ales pentru tine atât filme apărut recent care au ținut primele pagini ale publicațiilor, dar și filme vechi care au reușit să spargă barierele timpului cu povești nemuritoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filme despre sfârșitul lumii

Am pregătit pentru tine cinci producții remarcabile pe care să le vezi singură sau împreună cu prietenii tăi. Dacă ești pasionată de filmele de groază, SF, comedii sau pur și simplu vrei să te delectezi cu o producție plină de acțiune, atunci unul din aceste filme este perfect pentru tine. Cele cinci producții alese promită să te țină în suspans cu poveștile lor incredibile. Pregătește-ți floricelele și fă-te comodă pentru a viziona o lume a imaginarului care a reușit să fie surprinsă în filme de colecție.

Don’t Look Up

Jennifer Lawrence a vorbit recent despre experiența sa de a lucra alături de actorul Leonardo DiCaprio. Se pare că acesta a avut multe lucruri de spus în timpul filmărilor pentru producția de succes Don’t Look Up. Filmul SF este scris, produs și regizat de Adam McKay. Pelicula are o distribuție de excepție. Aceasta este formată din Leonardo Di Caprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Timothee Chalamet și mulți alții.

Acesta spune povestea a doi astronomi care încearcă să avertizeze omenirea cu privire la apropierea unei comete care va distruge complet civilizația umană. Evenimentul imminent aduce cu sine schimbări devastatoare, filmul fiind o satiră a indiferenței guvernamentale, politice și media față de criza climatică. Filmul este în prezent al doilea cel mai vizionat film de pe o platformă celebre de streaming online și a primit acest titlul la doar 28 de zile de la lansare.

Reclamă

This Is the End

Reclamă

This is The End este o comedie de groază perfectă pentru lista ta cu filme despre sfârșitul lumii. Producția este regizată de Seth Rogen și Evan Goldberg care reușesc să satirizeze modul în care cele mai mari nume de la Hollywood ar reacționa la o apocalipsă. Jucându-se pe ei înșiși, Rogen Jay Baruchel, jonah Hill, James Franco, Danny McBride și Craig Robinson se trezesc ascunși într-un conac din Los Angeles în timp ce mai multe spirite rele răsar brusc din pământ. O comedie de groază care reușește să surprindă momente pline de suspans și amuzament.

The Day After Tomorrow

Dacă îți plac filmele despre sfârșitul lumii, atunci The Day After Tomorrow trebuie să se afle pe lista favoritelor tale. Producția face referire la schimbările climatice și efectele pe care acestea le au asupra pământului. Filmul urmărește un paleoclimatolog american și echipa sa în timp ce încearcă să avertizeze oficialii guvernului cu privire la o perturbare iminentă din mediul înconjurător. Oficialii guvernamentali nu vor să-i asculte părerea specialistului și astfel se ajunge la o nouă eră glaciară. Efectele vizuale sunt de-a dreptul uimitoare, iar tensiunea este ridicată la cote maxime pe tot parcursul producției.

The Road

The Road este un film considerat a fi în general foarte sumbru. Filmul are la bază romanul omonim al lui Cormac McCarthy. Producția urmărește o lume care a fost devastată de un cataclism global care a dus în cele din urmă la un eveniment de extincție. Un tată și un fiu încearcă să-și parcurgă drumul prin pustiu în timp ce se luptă cu hoții, canibalii și propriul psihic. Este un film despre dezumanizarea populațiilor în urma unui eveniment catastrofal.Într-o lume în care hrana și adăpostu sunt rare, puțini sunt cei care reușesc să supraviețuiască. 

Take Shelter

Take Shelter lansat în 2011 a reușit să strângă admirația celor care sunt amatori de filme despre sfârșitul lumii. Michael Shannon joacă rolul unui soț care are parte deseori de viziuni apocaliptice îngrozitoare. Viziunile acestea devin o sursă de teroare pentru soția sa și desigur, o sursă a ridicolului pentru ceilalți locatari ai orașului în care trăiește. Acesta își petrece tot mai mult timp pentru a construi adăposturi unde să se poată ascunde de sfârșitul lumii. Filmul a reușit să-l propulseze pa Shannon în carieră. Filmul te lasă să te întrebi până la sfârșit dacă personajul principal este un om complet nebun sau un profet înzestrat. Îmbină armonios drama personajelor prezente cu tensiunea si spaima care sunt omniprezente.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×