Reclamă

Flori pe care le poți oferi de Ziua Îndrăgostiților. Emană mai mult romantism decât trandafirii, spun specialiștii

Renunță la trandafiri pe 14 februarie în favoarea acestor alternative superbe. Specialiștii susțin că există și alte flori pe care le poți oferi de Ziua Îndrăgostiților. Se pare că durează mai mult și sunt cu adevărat speciale.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 februarie 2024, 7:32

Florăriile vor fi în curând pline de trandafiri mari, catifelați, legați în buchete enorme și completați cu panglici colorate, dantelate sau strălucitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Flori pe care le poți oferi de Ziua Îndrăgostiților

Oricât de frumoase și romantice sunt aceste flori, ele au și un cost de care puțini sunt conștienți în plin sezon de aniversare a iubirii. Trandafirii nu sunt în mod natural în sezonul lor în februarie, așa că cel mai probabil sunt de import. Costurile de producție, transportul, toate acestea se materializează de cele mai multe în factori care afectează mediul.

De asemenea, dezamăgirea este mare când trandafirii nu emană niciun miros. Din păcate, așa se întâmplă cu cei care sunt crescuți doar pentru producție de consum.

Chiar dacă oferă un aspect elegant casei atunci când sunt puși în vază, există alternative la trandafiri care sunt de sezon și care pot dura mai mult.

Ranunculus

Reclamă

Înflorind de la sfârșitul iernii până la sfârșitul primăverii, ranunculus se află pe lista cu cele mai populare flori în această perioadă a anului.

Florile lor sunt fabulos de mari, cu straturi aparent nesfârșite de petale în nuanțe pale. Specialiștii susțin că rezistă mult în vază dacă sunt îngrijite corespunzător.

Cel mai important sfat este să schimbi apa din vază la fiecare două, trei zile. În acest fel te poți asigura că florile durează cât mai mult posibil. De fiecare dată când faci acest lucru, taie o jumătate de cm din fiecare tulpină pe diagonală înainte de a pune florile înapoi în apă curată.

Reclamă

Dicentra

Cu petalele lor delicate, pendule în formă de inimă, este greu ca această floare să nu ocupe un loc pe listă.

În nuanțe de alb și roz magenta, aceste plante iubitoare de umbră înfloresc în mod natural primăvara. Deși nu sunt comune în florării, în serele de flori le poți găsi cu siguranță.

Narcise

Acesta este perioada ideală a anului pentru a pune mâna pe niște narcise de sezon și adesea frumos parfumate. Ele îți vor umple casa de prospețimea primăverii, fără să dai prea mulți bani pe ele.

Narcisele vin într-o gamă variată de soiuri, așa că ai de unde alege. Când sunt proaspăt tăiate, tulpinile de narcise au o sevă care poate fi dăunătoare altor soiuri de flori dacă sunt puse în aceeași vază. Ține cont de acest sfat pentru a te bucura mai mult de ele.

Ghiocei

Acum este perioada anului în care vom începe cu toții să vedem ghiocei care străpung solul și formează covoare albe de vis. Pot fi mici, dar asta nu îi face mai puțin romantici.

Hoya

Și plantele de apartament precum hoya reprezintă o alternativă pentru o atmosferă romantică de Ziua Îndrăgostiților.

Frunzele par adesea mult mai mari decât ghiveciul în care se află. Ele au rădăcini mici, de aceea este important să le păstrezi într-un ghiveci de dimensiuni reduse. În acest fel te poți asigura că rădăcinile lor sunt susținute.

Anemone

Anemonele sunt flori superbe, care au un farmec aparte.

Vin în nuanțe de indigo, crem și roșu vibrant. Au o tulpină moale și goală. Ca să le păstrezi cât mai mult timp, este util să tai tulpinile la fiecare două zile, pentru a evita ca acestea să mucegăiască și să elibereze bacterii nedorite în apă.

Anemoanele se închid la întuneric și se deschid din nou la lumină, așa că oferă și un spectacol uimitor zilnic.

Mimosa

Mimosa va rezista până la 10 zile într-o vază dacă este ținută departe de sursele de căldură și departe de lumina directă a soarelui.

Zambile muscari

Cunoscute și sub denumirea de zambile struguraș, aceste flori delicate de primăvară cresc din bulbi și, odată prinse în sol, tind să se înmulțească rapid. Ele vin în nuanțe de indigo, albastru pal și, de asemenea, alb.

Ele sunt adesea vândute în ghivece la florării sau sere în această perioadă a anului și, dacă sunt combinate cu un ghiveci elegant din ceramică, ar fi un cadou minunat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×