Reclamă

Fotograful regal Tim Rooke a vorbit despre cum este să călătorești cu Kate Middleton și Prințul William

În timpul Jubileului de Platină care o sărbătorește pe Regina Elisabeta și domnia ei de 70 de ani, fotograful regal Tim Rooke s-a confruntat cu o dilemă provocatoare. Și-a antrenat camera la balconul Palatului Buckingham, făcând instantanee ale Prințului Louis în timp ce se strâmba amuzant, devenind o vedetă virală a weekend-ului de sărbătoare. Dar Rooke, fotograful regal, nu le-a putut surprinde pe toate.

Publicat: 19 iunie 2022, 7:02

"Pentru noi este mult mai interesant când copiii sunt acolo", a explicat Rooke într-un interviu recent. "Mi-au lipsit câteva. A fost destul de greu. A făcut niște expresii grozave, dar problema este că, evident, nu ești acolo doar pentru a-l fotografia. Deci te uiți și la Prințul de Wales și așa mai departe, iar când te uiți la altcineva, este inevitabil să pierzi alte poze".

Fotograful regal Tim Rooke a dat detalii despre Familia Regală a Marii Britanii

Când captează Familia Regală, fotografii contribuie la o înregistrare istorică a monarhiei britanice pentru viitor. Dar ei au, de asemenea, sarcina de a aduna context pentru știrile zilnice și de a surprinde cele mai interesante și plăcute fotografii. Încă din 1991, Rooke a fost fotograf regal cu normă întreagă, oferind o perspectivă unică asupra personalității Familiei Regale și a vieții lor de zi cu zi.

El a remarcat că Familia Regală și fotografii care îi urmăresc au o relație „simbiotică”.

„Trebuie să facem fotografii, iar dacă facem fotografii bune cu activitățile lor, acele fotografii vor fi folosite în ziare și reviste, iar asta promovează organizația lor”, a spus el. „Dacă ar fi cu toții morocănoși tot timpul, atunci nu ar funcționa cu adevărat. Cred că există o înțelegere că toți avem o treabă de făcut”.

O parte a slujbei constă în a înțelege în cel mai bun mod obiceiurile Reginei. Dintr-un hotel din Windsor, unde a călătorit pentru a fotografia ceremonia Ordinului Jartierei de luni și evenimentele Royal Ascot de săptămâna aceasta, el a spus pentru Vanity Fair de ce este nevoie cu adevărat pentru a obține cele mai bune imagini cu Majestatea Sa în vârstă de 96 de ani.

Reclamă

Ce s-a întâmplat cu adevărat la Jubileul de Platină

„Ascot este aproape ca un eveniment privat. Așa că, deși ea este acolo, ea este acolo într-un mod organizat”, a explicat el. „Așa că, mai întâi, te uiți să vezi dacă are cai care aleargă. Dacă ea are un cal care alergă. S-ar putea să coboare să se uite la cal înainte de cursă sau, dacă calul este favorit, s-ar putea să iasă în Loja Regală pentru a urmări cursa. Deci, apoi mergi pe partea cealaltă, pentru a vedea dacă poți să-ți faci o poză în timp ce ea aplaudă”.

De asemenea, Tom a avut șansa de a cunoaște alți membri ai familiei într-un mod la care puțini au avut șansa vreodată. În timpul Jubileului, el a surprins o altă imagine adorabilă a lui Louis stând în poala bunicului său, Prințul Charles. „Mi s-a părut drăguț, pentru că el este doar un bunic, nu-i așa? Cam uiți că acești oameni sunt pur și simplu normali… Ei bine, nu sunt oameni normali, evident. Dar sunt oameni, cu nepoții și strănepoții lor”.

Reclamă
Prințul Louis, în brațele bunicului său la Jubileul de Platină
Imagini rare cu Prințul Charles și Prințul Louis sunt acum intens discutate în presa internațională / Getty Images

Plantarea de copaci este o altă oportunitate în care a ajuns să-l vadă pe Charles în acțiune. „Prințul de Wales are un mod destul de bun de a planta copaci”, a spus el. „De fiecare dată când primește un nou membru în echipa personalului, el le spunem ce va face și ei spun „oh, nu, nu va face asta”. Dar când plantează un copac, el atinge întotdeauna copacul după ce l-a plantat și spune: „Mult noroc, copac.”

Cum s-a simțit alături de Ducii de Cambridge în Caraibe

În perioada petrecută cu familia Windsor, a călătorit în aproximativ 110 de țări din întreaga lume. Dragostea pentru călătorii a ajutat să-i influențeze decizia de a-și lua postul în serios. El a spus că experiența sa internațională i-a arătat cât de important este Commonwealth-ul pentru membrii regali. De fapt, „Cred că cea mai mare moștenire a Reginei ajută, probabil, la trecerea de la imperiu la Commonwealth”, a adăugat el. „Monarhia este probabil mai puternică acum decât era când ea a devenit monarh”.

Prezența sa pe teren când Kate Middleton și Prințul William au făcut turneul controversat în Caraibe din aprilie l-a făcut să se gândească la longevitatea Commonwealth-ului și la statutul Reginei ca șef de stat.

„Mulți oameni sunt îngrijorați”, a spus el. „Am făcut un turneu în Caraibe cu Ducele și Ducesa de Cambridge, iar unii oameni au crezut că percepția era greșită. Multe țări din Caraibe vorbesc despre încetarea să o mai aibă pe Regină ca șef de stat. Dar vor fi în continuare în Commonwealth”.

Provocările meseriei de fotograf regal

Potrivit lui Rooke, turneul din Caraibe nu a fost atât de tensionat pe teren pe cât ar fi putut părea în titluri, iar Kate și William au avut o reacție pozitivă, mai ales că au călătorit în Jamaica. El a explicat povestea din spatele uneia dintre cele mai notorii fotografii din călătorie, care înfățișa cuplul atingând mâinile jamaicanilor de cealaltă parte printr-un gard de zale.

Ducii de Cambridge fac cu mâna de pe scara avionului
Prințul William și Kate Middleton au petrecut opt zile în Caraibe / Profimedia Images

„Am făcut niște poze când au mers la un meci de fotbal. Era acolo un jucător de fotbal pe nume Raheem Sterling”, a spus Rooke. „A ieșit înaintea Ducelui și Ducesei de Cambridge și s-a dus să întâmpine o parte din mulțime. Este un teren de fotbal, așa că are un gard lângă el pentru a ține mingea înăuntru. Nu pentru a ține oamenii afară. Așa că, înainte ca Ducii să treacă, Raheem Sterling trecuse și strângea mâna oamenilor prin gard la sfârșit. Așa că mergeam de la terenul de fotbal la casa lui Bob Marley”.

El înțelege de ce acea fotografie ar fi putut părea „greșită”. Fotograful regal Tom Rooke a subliniat că atmosfera din jurul lui Kate și William a fost pozitivă în acel moment și după. „Am ieșit în stradă în timp ce ne îndreptam spre casa lui Bob Marley. Publicul era peste tot, iar eu eram chiar la mijloc cu Prințul William. S-a aplecat spre oameni care își întindeau mâinile pentru a-i strânge mâna”.

Rooke a spus că, în ciuda provocărilor slujbei, era fericit că a avut o carieră atât de diferită. Acesta din urmă a fost miner în Canada. „Sperăm că monarhia va continua, și nu doar din motive egoiste”, a glumit el. „Probabil că mi-au rămas 15 ani de lucru, așa că sunt sigur că va dura mai mult decât atât”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată cu o rochie lungă
Horoscop
5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Ce stă în calea iubirii lor
Unele persoane sunt atât de norocoase încât păstrează o singură relație toată viața, însă există 5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Acestea caută cu ardoare o sursă de iubire, însă de cele...
2
Langoși simpli pe un platou de lemn
Rețete
Langoși simpli. Rețetă tradițională ungurească
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat delicios la micul dejun sau cu o gustare inedită, încearcă rețeta tradițională ungurească de langoși simpli. Nu ai cum să nu adori langoșii. Cu siguranță ți-i...
3
Tess Holiday, la o emisiune tv, într-o rochie neagră, cu decolteu
Divertisment
Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Cum se descurcă modelul cu încrederea și prejudecățile celor din jur
Modelul a lucrat la vindecarea relației cu corpul ei, după ce anul trecut a spus că are anorexie. Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Ea a declarat pentru People că...
4
Kate Middleton într-o rochie roz alături de Prințul Louis într-o cămașă albă la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta
Divertisment
Prințul Louis își va schimba numele de familie. Ce tradiție trebuie să respecte fiul Ducilor de Cambridge
Prințul Louis își va schimba numele de familie și va urma o tradiție veche din Familia Regală Britanică. Mezinul familiei Ducilor de Cambridge va călca pe urmele tatălui său, Prințul William. Schimbarea va avea...
5
Lourdes Leon într-o ținută argintie la petrecerea Vanity Fair ținută după premiile Oscar 2022
Divertisment
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris. Fiica Madonnei a purtat o ținută mulată
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris într-o ținută mulată. Admiratorii vedetei au recunoscut-o cu greu pe fiica Madonnei. Aceasta și-a schimbat culoarea părului, iar transformarea a fost una vizibilă. Lourdes a fost...
PARTENERI
×