Reclamă

Hailey Bieber a trecut printr-o operație după un accident vascular cerebral: „Cel mai înfricoșător moment din viața mea”

Hailey Bieber a trecut printr-o operație după un accident vascular cerebral. Medicii care s-au ocupat de ea au spus că contraceptivele, COVID-ul și un zbor lung au fost probabil factorii care au contribuit la accident vascular cerebral.

Publicat: 28 aprilie 2022, 12:56

Hailey Baldwin Bieber a vorbit pentru prima dată despre spitalizarea ei din 10 martie. Într-un videoclip postat pe canalul ei de YouTube, modelul, în vârstă de 25 de ani, a detaliat situația înfricoșătoare. Ea a vrut să spună că vrea să detalieze povestea cu "propriile ei cuvinte".

Hailey Bieber a trecut printr-o operație

Hailey a descris că a simțit o „senzație ciudată” în brațul drept în timp ce stătea la micul dejun cu soțul ei. Vârfurile degetelor erau „amorțite și ciudate”, spune ea. În timp ce soțul ei a întrebat-o dacă este bine, a constatat că „nu putea vorbi”, scrie People.

„Partea dreaptă a feței mele a început să cadă, nu am putut scoate o vorbă”, își amintește ea. „Imediat, mi-am dat seama că am un accident vascular cerebral”. Un medic era în apropiere și a început să o examineze când a fost chemată o ambulanță. Amorțirea feței a durat aproximativ 30 de secunde, a mai spus ea.

Cu toate acestea, ea se străduia să articuleze cuvinte pentru a răspunde la întrebările puse. Anxietatea ei „înrăutăţea totul”, a mai adăugat Baldwin Bieber.

Reclamă

Ce au spus medicii despre starea lui Hailey

„Când am ajuns la camera de urgență, am revenit aproape la normal. Puteam vorbi, nu mai aveam probleme cu fața sau cu brațul”.

Baldwin Bieber a rămas peste noapte în spital. A fost supus unei serii de teste pentru a determina ce a cauzat cheagul de sânge descoperit la creier. Ea a obținut un 0 pe lista de verificare a accidentului vascular cerebral din camera de urgență și nu mai prezenta simptome. Testele au arătat că a suferit un atac ischemic tranzitoriu, numit adesea mini-accident vascular cerebral.

Reclamă

Radiografiile ei au arătat că a avut o lipsă de oxigen la creier pentru o perioadă de timp, cauzată de cheagul de sânge. Medicii ei au spus că un set de trei evenimente recente au contribuit la accident vascular cerebral. Baldwin Bieber tocmai începuse să ia contraceptive fără să vorbească cu medicul ei. Pentru că suferă adesea de migrene, pastilele au cauzat probleme. De asemenea, ea avusese recent COVID și călătorise „de la Paris și înapoi într-o perioadă foarte scurtă de timp”.

A fost externată în dimineața următoare, după ce medicii ei au crezut că totul este bine. Ei nu știau cum a ajuns cheagul de sânge la creierul lui Baldwin Bieber. Nu credeau că suferea de un PFO, o mică deschidere a inimii care de obicei se închide după naștere.

Mai târziu, a vizitat un alt spital pentru alte investigații. Acolo a fost diagnosticată cu PFO după ce a fost supusă unui doppler transcranian. E un test cu ultrasunete „mai precis” și „aprofundat”, folosit pentru a detecta accidentele vasculare cauzate de cheaguri de sânge.

Care este diagnosticul real al lui Hailey Bieber

Ea a fost diagnosticată cu un PFO de gradul 5 „cel mai înalt grad” posibil. Mica gaură din inimă măsura între 12 și 13 milimetri.

În acel moment, Baldwin Bieber a spus că este doar „recunoscătoare” să știe ce a cauzat accidentul vascular cerebral. De obicei, un cheag de sânge este filtrat de inimă și absorbit în plămâni. Din cauza PFO-ului ei, cheagul de sânge a ajuns la inima ei.

Baldwin Bieber a suferit apoi o procedură de închidere a PFO la recomandarea medicului ei. Un obiect mic, asemănător unui nasture, a fost introdus prin vena femurală din zona inghinală pentru a închide orificiul mic din inimă. În cele din urmă, țesutul ei cardiac va crește înapoi în jurul dispozitivului de închidere.

Ea a împărtășit că procedura de închidere a PFO a decurs „foarte bine” și se recuperează complet. În perioada premergătoare operației, ea a suferit de o anxietate foarte mare din cauza posibilității de apariție a unor simptome viitoare sau a unui alt accident vascular cerebral similar. Acum, ea este gata să meargă mai departe.

„Cel mai bun lucru pe care îl simt este că mă simt cu adevărat ușurată că am putut să ne dăm seama de totul, că am putut să-l închidem, că voi putea trece peste această situație cu adevărat înfricoșătoare și să-mi trăiesc viața”.

Baldwin Bieber ia acum tratament zilnic și a spus că nu mai suferă de niciun simptom asociat. La sfârșitul videoclipului, ea le-a mulțumit în mod special medicilor care au ajutat-o.

Ea a spus că vrea să aștepte până când procedura se va încheia înainte de a împărtăși detaliile experienței în mod public. Ea a anunțat prima dată că a suferit un mic atac cerebral într-o postare pe Instagram pe 12 martie și a spus că, pentru că era deja un subiect în presă, a vrut să dea o explicație completă.

„Dacă există cineva care se uită la asta și care a trecut prin același lucru sau ceva asemănător, cu siguranță empatizez cu tine”, spune ea în timp ce încheie videoclipul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
3
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie de prințesă este în pădure lângă un cal
Horoscop
Personalitatea bărbatului Leu și femeia perfectă pentru acesta
Pentru ca personalitatea bărbatului Leu să fie înțeleasă pe deplin este important să se cunoască anumite aspecte ce se regăsesc în viața tuturor acestor nativi. Există câteva lucruri simple pe care cu toții le...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii decembrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața lor. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii decembrie 2022 spune că Balanțele au nevoie de echilibru în viața or. Această lună vine cu multe transformări pentru nativii din zodiac. Ultima lună din an este presărată de momente frumoase. Cele...
5
O femeie cu ochii căprui pentru a ilustra ce spune despre tine culoarea ochilor
Timp liber
Ce spune despre tine culoarea ochilor. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune culoarea ochilor despre tine? Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care mulți specialiști sunt de părere că aceștia pot determina anumite aspecte care țin de personalitatea...
PARTENERI
×