Reclamă

Helen Mirren va primi premiul SAG Life Achievement Award 2021. Ce spune actrița despre această nominalizare

Helen Mirren va primi premiul SAG Life Achievement Award 2021. Actrița a fost selectată drept următoarea persoană desemnată să primească premiul în cadrul Screen Actors Guild Awards de anul viitor. Trofeul este considerat cea mai înaltă onoare a SAG-AFTRA.

Publicat: 19 noiembrie 2021, 11:03

Mirren este cel de-al 57-lea beneficiar al Premiului SAG Life Achievement Award. Acest premiu a început să fie acordat din 1962, cu mult înainte de lansarea în 1995 a Premiilor SAG. Mirren va accepta onoarea în cadrul celei de-a 28-a ediții anuale a premiilor Screen Actors Guild. Evenimentul va avea loc pe data de 27 februarie 2022, la Barker Hangar din Santa Monica. Transmisia va fi din nou în direct simultan pe TNT și TBS în acea noapte, scrie Variety.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Helen Mirren va primi premiul SAG Life Achievement Award 2021

Beneficiarii SAG Life Achievement Award sunt selectați în funcție de munca lor în promovarea
„celor mai bune idealuri ale profesiei”, inclusiv realizări în carieră și realizări umanitare.

„Dame Helen Mirren este pur și simplu un talent strălucitor și luminos”, a spus președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher. „Munca ei acoperă o gamă largă de personaje. De la un super-ucigaș al CIA, pensionat și un necruțător spion rus, până la o femeie de curățenie maghiară și cea mai rafinată Elisabeta a II-a. Ea a ridicat ștacheta foarte sus pentru toți actorii și, rol după rol, își depășește chiar și propriile spectacole extraordinare”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Helen Mirren, la premiera Catherine The Great, în 2017, la panou, într-o rochie verde, cu trenă
Helen Mirren a fost nominalizată la 13 premii SAG / Getty Images
Reclamă

Cele mai recente premii SAG au fost organizate ca un eveniment virtual preînregistrat, de o oră, iar SAG-AFTRA a optat să nu acorde un premiu pentru realizări în viață în anul 2020. Dar cu planul de a reveni în februarie și într-un loc nou pentru prima dată de când spectacolul s-a mutat la Shrine Auditorium și Expo Hall în 1997, organizația e gata să-l aducă înapoi pe scenă.

Mirren se alătură unei liste a premiului SAG Life Achievement Award. Printre cei premiați deja se numără Robert DeNiro, Alan Alda, Morgan Freeman, Lily Tomlin, Carol Burnett, Debbie Reynolds și Rita Moreno. Ea este primul actor britanic care a primit premiul de la Julie Andrews în 2006.

Mirren a fost nominalizată la 13 premii SAG. A câștigat cinci premii SAG, devenind-o cea mai decorată laureată a SAG Life Achievement. Ea a câștigat deja un Oscar, mai multe premii SAG, trei premii Emmy, numeroase premii BAFTA, un premiu Tony, un premiu BAFTA Fellowship și The Film Society at Lincoln Center’s Chaplin Award. De asemenea, a fost numită Doamnă a Imperiului Britanic în 2003.

Reclamă

Mirren filmează în prezent „Golda”, în rolul Golda Meir. Tot ea găzduiește serialul „Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses” pentru TBS și Cartoon Network la sfârșitul acestei luni.

Iată o listă cu cele mai inspirate filme despre femei puternice.

Ce spune actrița despre această nominalizare

„Sunt onorată că am fost aleasă să primesc premiul SAG Life Achievement Award”, a spus Mirren într-un comunicat. „De când eram un tânăr actor la început, am fost întotdeauna inspirată și am învățat din actoria americană. Așa că, acest premiu este deosebit de important pentru mine.”

Mirren va primi Premiului Academiei, Premiul Screen Actors Guild Award și Premiul BAFTA pentru portretizarea reginei Elisabeta a II-a în „The Queen”. Ea a câștigat, de asemenea, premiile SAG pentru actor feminin într-un rol secundar ca parte a distribuției din „Gosford Park”. Cel mai recent, ea a câștigat o nominalizare la Oscar pentru „The Last Station”.

Mirren va fi văzută în continuare în filmele ce vor fi lansate în anul 2022, „The Duke” și „White Bird: A Wonder Story”. La TV, a jucat în „Prime Suspect”, câștigând un premiu Emmy și trei premii BAFTA. Filmul bio HBO „Phil Spector” i-a adus un premiu SAG. Ea a câștigat, de asemenea, un premiu SAG și un Emmy pentru miniseria HBO „Elizabeth I”.

Activitatea filantropică a lui Mirren a fost pentru Meals on Wheels și SAY: The Stuttering Association for the Young. Helen Mirren a fost recunoscută la evenimentul Variety Power of Women din 2016 pentru munca ei cu organizația.

Comitetul Național de Onoruri și Omagiu SAG-AFTRA nominalizează și votează Premiul pentru realizări în viață. Potrivit organizației, „beneficiarul acestui premiu este un actor bine stabilit care a contribuit la îmbunătățirea imaginii profesiei și are o istorie de implicare activă în eforturile umanitare și de serviciu public”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×