Reclamă

Kate Middleton a vizitat o fabrică de textile din Leeds. Afacerea a fost deținută de strămoșii Prințesei de Wales

Kate Middleton a vizitat o fabrică de textile din Leeds. Afacerea a fost deținută de strămoșii Prințesei de Wales. Prințesa de Wales a făcut un pas înapoi în timp. Soția Prințului William a vrut să fie mai aproape de rădăcinile înaintașilor ei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 28 septembrie 2023, 7:23 / Actualizat: 28 septembrie 2023, 12:13

Kate Middleton a aflat mai multe despre faptul că este un descendent direct, din partea tatălui ei Michael Middleton, a uneia dintre marile dinastii ale industriei textile din Yorkshire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1773, Arthur Lupton a înființat o mică firmă de textile. Afacerea avea să transforme averea familiei Middleton de mai târziu. Soții Lupton au devenit baroni de lână respectați, care se bucurau de toate beneficiile înaltei societăți.

Kate Middleton a vizitat o fabrică de textile din Leeds

În urmă cu doar 80 de ani, străbunica lui Kate, Edith Goldsmith, se străduia să facă rost de bani într-un apartament de la periferia Londrei. Arborele genealogic al Prințesei de Wales arată ascendența care a experimentat ambele fețe ale monedei norocului. În timp ce familia Middleton și-a crescut afacerea cu textile, familia Goldsmith a a avut de parcurs o cale mai dificilă.

Sărăcia și greutățile din câmpurile de cărbune din Durham, precum și din suburbiile muncitoare ale Londrei, apar în istoria familiei lui Kate într-un mod la care fanii regali nu s-ar fi așteptat. Mama lui Kate, Carole, s-a asigurat că cei trei copii ai săi au cel mai bun început posibil în viață. Ea și-a înființat propria afacere de petreceri în timp ce era însărcinată cu al treilea copil, James.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Kate Middleton, zâmbitoare, la vizita dintr-o fabrică de textile
Kate Middleton a aflat mai multe despre faptul că este un descendent direct, din partea tatălui ei Michael Middleton, a uneia dintre marile dinastii ale industriei textile / Profimedia Images

Ambiția mamei lui Kate, moștenire de familie

Carole a obținut impulsul și ambiția de la propria ei mamă, Dorothy Goldsmith. Aceasta din urmă și-a dus familia pe drumul de la sărăcie la prosperitate. Străbunica lui Kate, Edith Goldsmith, a fost o altă persoană care și-a ținut familia unită în vremuri dificile. Ea a luptat să își îndeplinească șansele ca mamă văduvă de șase copii. Dar ea le-a insuflat copiilor ei o ingeniozitate și o dorință de auto-îmbunătățire.

Reclamă

Edith era o femeie dură care creștea șase copii în Southall. Pe atunci era o suburbie muncitoare pentru cei care lucrau în depourilor feroviare din vestul Londrei.

Rămasă văduvă în 1938, Edith a fost lăsată să-și crească cei doi copii mai mici, Joyce, pe atunci în vârstă de 13 ani și pe bunicul lui Kate, Ronald, pe atunci de șase ani, într-un apartament. În timpul zilei, tinerii erau îngrijiți de surorile lor mai mari, Alice și Ede. Edith mergea să lucreze la o fabrică de gem din apropiere.

Alice, care a murit pe Insula Wight în 2019, a trăit până la 107 de ani. A plecat de acasă în 1929 pentru a se căsători cu Bill, un șofer de marfă.

Fiica lui Alice, Pat, își amintește încă că a vizitat apartamentul din Dudley Road, Southall, unde locuiau Edith și copiii ei mai mici.

„În colțul chicinetei, era una dintre acele cazane de modă veche care avea un foc dedesubt pentru a încălzi apa”, își amintește ea.

Strămoșii lui Kate Middleton au fost oameni foarte muncitori

Deși Edith nu a scăpat niciodată de rădăcinile ei sărace, ea a insuflat copiilor ei ingeniozitatea și refuzul de a se lăsa învinși. La fel ca frații și surorile sale, bunicul lui Kate, Ron, a părăsit școala la vârsta de 14 ani. Mai târziu și-a deschis propria firmă de construcții.

Avea 22 de ani când s-a căsătorit cu doamna de 18 ani, asistenta de magazin, Dorothy Harrison, pe 8 august 1953, la biserica parohială Holy Trinity, Southall. Și-au ținut modesta recepție la pub-ul local, The Hamborough Tavern.

Dorothy a fost întotdeauna foarte mândră de aspectul ei. Ea și Ron erau atât de săraci încât a trebuit să-și împrumute ținuta de plecare de la sora lui Ron, Joyce. S-au întors după luna de miere în apartamentul lui Edith, unde s-a născut mama lui Kate, Carole, în 1955.

Cu toate acestea, Dorothy era ambițioasă. Fiica unui tâmplar care și-a mutat familia la Londra din câmpurile de cărbune din Durham în anii treizeci, ea a devenit cunoscută în familie pentru aspirațiile ei.

„După ce ea și Ronald s-au căsătorit, au locuit cu Edith până când tatăl meu i-a ajutat să obțină un depozit pentru prima lor casă”, își amintește Pat. „Dorothy avea cel mai mare cărucior Silver Cross pe care l-ai văzut vreodată după nașterea lui Carole.

Extinderea afacerii de familie, un pas către cercuri înalte ale societății

Vizita Prințesei de Wales la producătorul de textile AW Hainsworth din Leeds i-a oferit șansa de a vedea cum familia ei a făcut bani mulți dintr-o astfel de afacere și i-a oferit șansă de a se amesteca în cele mai înalte cercuri ale societății.

William Lupton & Co, cu sediul în Yorkshire, a fost fondată în 1773 de Arthur Lupton, fiul cel mai mic al fermierului yeoman William Lupton, care a combinat producția de pânze cu agricultura. Până la începutul secolului, familia a fost clasificată în Registrul Leeds drept „comercianți de stofe”.

Apoi a fost extinsă foarte mult de stră-stră-străbunicul Prințesei, Frank Lupton, magistrat și filantrop.

Născut în 1813, cu un secol înainte de război, Frank a fost un om de afaceri pasionat. Se spune că avea un ochi format pentru orice chilipir.

El a fost cel care și-a extins firma de familie, William Lupton and Co. A cumpărat o veche moară de pânză și a dat-o țesătorilor care își cumpărau pânzele de la depozitul său.

Treptat, a început să confecționeze tweed-uri de lux, tweed-uri și țesături pentru uniforme de poliție. Și-a cumpărat o fabrică de finisare, ceea ce a însemnat că a fost implicat în fiecare etapă a procesului de fabricație.

Frank și soția sa Fanny au avut cinci copii (fiul lor cel mare Francis era stră-străbunicul lui Kate) și locuiau în Beechwood, un conac victorian întins din satul Roundhay, la șapte mile nord de Leeds.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×