Reclamă

Magda Catone, despre implicare și profesionalism: „Am avut modele de viață excepționale”

Te invităm să descoperi o invitată aparte. Ne-am bucurat să o avem alături de noi pe actrița Magda Catone. Umorul și zâmbetul său molipsitor au destins imediat atmosfera și au creat cadrul perfect pentru un interviu exclusiv de excepție.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 22 ianuarie 2024, 14:35 / Actualizat: 24 ianuarie 2024, 9:10

Magda Catone și-a răpit din timp pentru a ne împărtăși câteva dintre secretele sale. Am aflat mai multe despre experiența de pe platourile de filmare ale serialului „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, dar și despre viața Magdei din spatele camerelor de filmat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În AntenaPLAY poți vedea exclusiv online primul sezon integral din serialul de comedie „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, dar și primele episoade din sezonul al doilea, care se află în plină desfășurare.

Magda Catone, despre implicare și profesionalism

Magda Catone este o actriță implicată, care dă dovadă de profesionalism. Drumul său nu a fost deloc unul ușor, însă aceasta a luat întotdeauna deciziile potrivite pentru ea și familia sa. Magda a fost decisă să-și urmeze visul și să facă ceea ce și dorește cu adevărat. Lumea teatrului și a filmului au împlinit-o pe plan profesional.

–        Cum ai descrie stilul tău de viață în această perioadă?
–        Foarte intens. Muncesc ca la începuturi (…).

–        Cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te știu cei din jur?
–        Păi să o luăm de la coadă: Marta Magdalena Catone.

Reclamă

–        Cum ai grijă de sufletul tău?
–        Are Dumnezeu grijă de el (…).

–        Ce rol joacă credința în viața ta?
–        Principal.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Reclamă
Magda Catone cu o eșarfă crem la gât în timp ce pozează pentru echipa CaTine
Magda Catone și-a răpit din timp pentru a ne împărtăși câteva dintre secretele sale / CaTine.ro

Magda Catone, despre copilărie și familie

Copilăria este un tărâm magic pentru fiecare dintre noi. Ne amintim cu bucurie de momentele în care învățam și descopeream lumea prin intermediul jocului. Magda și-a făcut mai multe promisiuni în copilărie, iar pe multe dintre ele le-a transformat în realitate atunci când a devenit adult. Despre copilărie și familie am povestit mai multe și în cadrul interviului CaTine.

–        Cum era Magda în copilărie?
–        Eram puțin mai scundă. (…) Mi se spunea „două bețe și un zâmbet” pentru că eram foarte slabă, aproape de invidait pentur fetele din ziua de azi. (…) După o vreme am început să cresc și în dimensiuni. Îmi aduc aminte cu bucurie de tinerețea mea.

–        Ce promisiune din această perioadă ai reușit să îndeplinești ca adult?
–        Jocul nostru din copilărie era să desenăm pe asfalt o căsuță. În fiecare cameră puneam o cifră. Cifra reprezenta vârsta la care ai vrea să te măriți. Eu am scris 24 și am împlinit lucrul asta. M-am măritat la 24 de ani.

–        Care e cel mai bun sfat primit de la mama ta?
–        Să nu mint, să nu bârfesc, să fiu miloasă. Deși ea nu era prea generoasă, eu m-am dus mai în urmă cu o generație. Cred că o moștenesc pe bunica în privința asta. Sunt o persoană generoasă.

–        Ce lecție crezi că a învățat dânsa de la tine?
–        Cred că mama a învățat de la mine că fiecare trebuie să-și croiască drumul, că puterea exemplului e puternică. Cred că sunt parte din felul ei de a fi, dar felul în care am decis să fac lucrurile în viață, în mare parte îmi aparține (…).

–        Ce rol au jucat părinții în alegerile profesionale?
–        Părinții mei erau cei mai buni părinți. Erau blânzi, m-au crescut bine, m-au iubit și m-au mângâiat. S-au opus atunci când m-am pregătit pentru teatru. (…) Mi s-a spus categoric că nu e o meserie pentru mine și că nu o să-mi aducă un buget satisfăcător (…).

Cum este Magda Catone în rolul de mamă

–        Tu ce lecție ai primit de la fiul tău?
–        De la fiul meu am învățat să am răbdare și cred că și el a învățat să aibă răbdare cu mine și cu ceilalți.

–        Care au fost cele mai mari provocări pentru tine atunci când ai devenit mamă?
–        Parcă mi-a fost greu să cred că nu mă voi duce la teatru curând. N-am reușit să merg mai devreme de un an. (…) Cred că e bine să nu te grăbești în nimic și să acorzi timp, puțină răbdare și discernământ ca să treci peste „momentele de criză”.

–        Ce emoții te încearcă atunci când îl vezi pe Carol pe scenă sau la cinema?
–        Încerc să-mi dau seama cu cine seamănă mai bine. E foarte asemănător lui Șerban prin ținută. Nu e la fel de înalt sau puternic, dar este o persoană care e pe picioarele sale, care se bucură de tot ce i-am dăruit prin natura educației și prin datele primite de la părinți. Îmi doresc și cred că e un om care a înțeles că lucrurile făcute temeinic sunt cele care rămân cu adevărat. Cred că este așa cum îmi doresc eu.

Ce a reprezentat actoria pentru Magda Catone

Actrița s-a format treptat, iar modelele pe care le-a avut în studenție i-au pus bazele pe care le prețuiește și astăzi. Magda ne-a povestit cât de important este să dai dovadă de implicare și profesionalism. O altă actriță talentată este Ilinca Goia. Te invităm să o descoperi pe Ilinca în cadrul interviului oferit echipei CaTine.ro.

–        Îți amintești un moment anume care te-a modelat pentru cine ești astăzi?
–        Zilele de la școală. Am avut modele de viață excepționale. (…) Profesorul meu de clasă era Amza Pellea. Cel care era șeful de catedră, profesorul și regizorul Ion Coja. Mi-au predat un abecedar cu care încep fiecare zi a meseriei mele. (…) Sunt niște instrumente pe care le păstrez cu sfințenie. Am avut niște profesori excepționali.

–        Îți amintești de gândurile și întrebările pe care le aveai în perioada studenției?
–        Cred că sunt aceleași ca și acum. (…) Mă gândesc de unde vin, încotro mă duc, cine sunt? Aceste întrebări au format un șablon și le așez mereu când trebuie să interpretez un rol.

–        Există în viața ta o figură feminină care te-a inspirat?
–        Nu pot să zic că am avut așa… un model. Îmi place să o aduc în discuție pe Gina Patrichi. Era o actriță excepțională. Am văzut multe spectacole cu ea la Bulandra. Pomeneam de ea și când eram studenți. (…) Îmi plăcea așa să îmi aduc aminte și să o pomenesc ca un exemplu bun, ca un model pentru cei care fac meseria asta. Altfel, mai sunt actrițe. Câteodată mi se spunea că semăn cu Barbara Streisand. Lucrul asta era unul plăcut. (…) Nu mă gândeam doar la asemănarea fizionomică, ci la ceea ce însemna ea ca actriță. Era o actriță bună, profundă, cu umor, cu o voce frumoasă. E bine să țintești astfel de modele. (…)

–        Ce sfat ai avea pentru tinerii actori?
–        Să învețe, să citească și să studieze și în alte domenii care sunt adiacente. Muzica, pictura, istoria literaturii, toate acestea. (…) Să colinde, să facă sport, să cultive prietenii, să fie buni psihologi și să încerce să aleagă bine, să-și păstreze veșnic încrederea în om.

Cum a arătat experiența Magdei Catone pe platourile de filmare ale serialului „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”

Despre experiența de pe platourile de filmare, Magda Catone spune că iubește fiecare moment. Aceasta spune că platourile de filmare au devenit pentru ea „a doua casă”.

–        Ce trăsătură de caracter a Doinei, personajul tău, o regăsești și la tine?
–        E o femeie puternică, o femeie care a reușit. E o femeie care crește trei fete singură, ceea ce este din start ceva foarte ofertant. (…) Doina are umor și umorul asta o ajută să depășească foarte bine situațiile de criză. Cred că situațiile pentru ea sunt mereu niște surprize în care trebuie să facă față. (…)Tot timpul are o stare de alertă.

–        Cum este atmosfera de la filmări pentru tine?
–        Este a doua mea casă. Nu văd de ce nu m-ați crede. Cu începerea filmărilor m-am mutat într-o casă nouă. Prea mare pentru mine casa asta în care m-am mutat, dar este un exercițiu foarte plăcut când vin de la filmări. În spatele camerei sunt chiar și 10 oameni care intră în anumite încăperi ca să filmeze. (…) După o zi în care stăm înghesuiți sufletește pentru momentele astea creative, când mă duc acasă mă duc la prima casă. Fac această alternare între două case de suflet.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×