Reclamă

Monica Odagiu, despre pasiune și determinare: „O femeie puternică știe să fie vulnerabilă”

Ne bucurăm de fiecare dată când avem invitate la interviu femei determinate și pasionate de ceea ce fac. Monica Odagiu ne-a transmis din energia ei pozitivă și ne-a dezvăluit câteva dintre secretele unei cariere de succes. Este o femeie puternică, implicată și dornică să exceleze în tot ceea ce face, dar care nu se teme o clipă să-și dezvăluie vulnerabilitățile.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 iulie 2023, 10:50 / Actualizat: 18 iulie 2023, 10:02

Nimic nu este imposibil, dacă ai un țel bine stabilit, asta am învățat de la Monica Odagiu. Actrița vorbește cu înflăcărare despre pasiunea sa și știe câtă muncă se poate afla în stapele reușitei unei rol. În interviul exclusiv pe care ni l-a acordat, am avut ocazia să explorăm împreună mai multe laturi ale vieții sale personale și profesionale. Te invităm să o descoperi și tu pe Monica Odagiu într-un interviu sincer și emoționant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Monica Odagiu, despre pasiune și determinare

Pasiunea pentru actorie se citește pe chipul Monicăi Odagiu. Însă pasiunea nu este suficientă într-o astfel de meserie. Talentul trebuie completat de multe ore de muncă, determinare, dorința de a excela și de puțin noroc, după cum se spune chiar ea.

–        Care a fost cel mai prețios sfat pe care l-ai primit în cariera de actriță?
–        Am primit mai multe sfaturi, dar nu cred că a fost ceva care să mă marcheze. Ce mi s-a spus mult în facultate și ce am simțit pe pielea mea la puțin timp după ce am terminat facultatea este că poți să fii extraordinar de talentat și de muncitor, dar dacă nu ai niște noroc, e degeaba.

–        Ce sfat i-ai da unui tânăr la început de drum?
–        În primul rând, să fie sigur că vrea să facă această meserie, să-l macine și să fie sigur că vrea să facă asta. Meseria asta cere tot de la tine și dacă nu ești dispus să-i dai tot, ea nu-ți va da nimic. I-aș mai spune să nu renunțe niciodată, o spun din proprie experiență. Drumul e îngrozitor de greu. Dacă tu ai un țel, nu te poate opri nimic să ajungi la el.

–        Când îmbraci haina unui personaj, ce este cel mai greu să faci?
–        Depinde mult și de personaj. Sunt anumite personaje care îți vin mănușă. Tot timpul e un efort să lucrezi la un personaj, dar sunt unele care se așază mai bine pe tine. Atunci când ai un personaj contre-emploi, trebuie să lucrezi puțin mai mult. Tu ai toate personajele în tine, trebuie doar să le cauți.

Reclamă

–        Există un obicei de care ai vrea să scapi?
–        Da! Ar trebui să învăț să am mai multă răbdare. Mie îmi sare țandăra foarte repede. Eu sunt un om profesionist și mă pregătesc mereu ca lucrul pe care îl am de făcut să iasă excelent. Pentru că eu funcționez așa, de multe ori mă aștept ca ceilalți să funcționeze la fel. De multe ori, devin agresivă energetic când văd că oamenii nu fac la fel.

Ce relație are Monica Odagiu cu sora sa mai mare, Ana Odagiu

Între Monica și Ana Odagiu există o relație cu totul specială. Cele două surori au muncit din greu pentru a ajunge la ceea ce au astăzi împreună. Deși nu a fost ușor, Monica spune că sora sa a reprezentat un stâlp al familiei și un real ajutor în viața și dezvoltarea sa.

Reclamă

–        Îmi poți face un portret al surorii tale? Cum arată ea prin ochii tăi?
–        Sora mea e soarele din familia noastră. Ea e plină de viață, e tot timpul cea care ne face să mergem mai departe în momentele cele mai grele. Ea e tot pentru mine. Felul în care a evoluat relația noastră e ceva unic, cum rar cred că întâlnești printre frați și surori. Noi am reușit cu niște eforturi pe care le-am făcut amândouă.

–        Cum este pentru tine faptul că oamenii vă confundă mereu?
–        Mie nu-mi vine să cred că ne confundă, doar e o diferență de 10 ani între noi. Nouă nu ni se pare că semănăm, nu mi se pare că suntem gemene. Mulți ne-au spus că suntem gemene. Eu cred că avem doar nasul asemănător.

–        Care a fost momentul în care ai decis să urmezi o carieră în actorie?
–        Am știut mereu că o să fac muzică, am simțit asta prin toți porii de când eram copil. La facultate, primul gând a fost conservatorul. Făcusem deja 12 ani de pian clasic, făcusem chitară clasică, cântam cu vocea, deja știam o mulțime de lucruri despre muzică. Însă, actoria era și ea o variantă, mi-a plăcut să lucrez cu camera. M-am sfătuit cu sora mea, care făcuse și terminase deja facultatea, iar ea mi-a povestit despre experiența ei extraordinară. Ea m-a pregătit pentru facultate. M-a pregătit o lună de zile și am intrat prima.

O altă actriță pasionată de cariera și familia sa este Monica Davidescu. Te invităm să urmărești interviul din seria CaTine cu soția lui Aurelian Temișan.

Detalii mai puțin cunoscute despre Monica Odagiu

Deși este o persoană deschisă, Monica ascunde un adevărat univers în interiorul său. Actrița este atentă la declarațiile pe care le face și lasă întotdeuna o urmă de feminitate și mister în răspunsurile pe care le oferă.

–        Povestește-ne câteva lucruri despre momentul care crezi că te-a modelat pentru cine ești astăzi.
–        Nu cred că există doar un moment. Sunt mult lucruri care m-au adus la cine sunt eu acum. O mare importanță a avut-o discuțiile interminabile cu tatăl meu, care nu mai este. Întreaga mea viață petrecută cu el a ajutat și a pus bazele cumva a ceea ce sunt eu acum. Mai este și relația mea extraordinară pe care o am cu sora mea. Ea a preluat cumva rolul de tată. Tot ce n-a putut să termine el, a luat ea și a continuat. Am avut norocul să fac parte dintr-o familie de artiști, o familie deschisă.

–        Cum ai descrie-o pe fetița Monica?
–        O fetiță foarte fericită. Am avut o copilărie foarte fericită, cu sărbători ca în povești. Eram o fetiță foarte iubită și puțin prea răsfățată, dar întotdeauna am avut o tristețe anume. Nu aveam un motiv, dar știu că am avut-o dintotdeauna. Cred că de asta m-am și apucat de muzică, am făcut pian clasic de la șase ani.

–        Cum definești o femeie puternică?
–        O femeie puternică știe să fie vulnerabilă. Cred despre mine că am reușit să devin o femeie puternică tocmai pentru că am învățat să recunosc când nu mai pot, să recunosc că e greu.

–        La ce anume semeni deja cu mama ta?
–        Mămica mea este un sprijin foarte mare în viața mea, mai ales în ultima perioadă. Însă, ea are și multe lucruri care mă enervează. Noi ne certăm foarte des pentru că ea e foarte pretențioasă. Tot timpul e ceva care nu-i convine și îmi dau seama că sunt identică cu ea. Tot timpul am ceva care nu-mi convine.

Descoperă mai multe despre femeile talentate care au fost invitate la seria de interviuri CaTine.ro. Poți să urmărești interviurile integrale exclusiv în Antena PLAY!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×