Reclamă

Michael Gambon, cunoscut pentru rolul lui Albus Dumbledore, s-a stins din viață la 82 de ani. Actorul a jucat în seria de filme Harry Potter

Michael Gambon, cunoscut pentru rolul lui Albus Dumbledore, s-a stins din viață la 82 de ani. Actorul a fost îndrăgit de milioane de fani și a jucat în seria de filme Harry Potter. Vestea a fost făcută publică de apropiații acestuia.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 septembrie 2023, 20:36

Michael Gambon l-a interpretat pe Albus Dumbledore în șase dintre cele opt filme ale seriei Harry Potter. Acesta s-a stins din viață în urma unei crize de pneumonie. Familia actorului a fost cea care a dezvăluit vestea. Știrea a fost preluată rapid de publicațiile internaționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Michael Gambon, cunoscut pentru rolul lui Albus Dumbledore, s-a stins din viață la 82 de ani

Fanii seriei de filme Harry Potter au mai pierdut un actor mult îndrăgit. Sir Michael Gambon s-a făcut rapid iubit printre cei care au văzut filmele Harry Potter. Soția actorului, Lady Gambon, a fost cea care a transmis un mesaj public pe rețelele sociale. Mesajul a fost publicat la scurt timp după ce actorul a trecut în neființă.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

„Suntem cu totul devastați să anunțăm faptul că l-am pierdut pe Sir Michael Gambon. Iubitul meu soț și tată, Michael a murit liniștit, în spital. Alături de el a fost soția sa, Anne, și fiul lui, Fergus. Cei doi i-au fost alături în ultimele momente.”

Reclamă

„Michel s-a stins din viață în urma unei crize de pneumonie. Michel avea 82 de ani. În aceste momente grele vă rugăm să ne respectați doliul și confidențialitatea. Vă mulțumim pentru nenumăratele mesaje de dragoste și sprijin”.

Familia actorului a fost alături de acesta în ultimele sale momente. Actorul internațional a fost înnobilat de către Prințul Charles în anul 1997 și a primit din partea acestuia titlul de cavaler.

Anul trecut, tot în luna octombrie, s-a stins din viață și actorul Robbie Coltrane, acesta a murit la vârsta de 72 de ani și a fost  cunoscut pentru rolul lui Rubeus Hagrid din seria de filme Harry Potter.

Reclamă

Ce roluri a interpretat Michael Gambon de-a lungul carierei sale

Michael Gambon, cunoscut pentru rolul lui Albus Dumbledore, s-a stins din viață. Actorul din Harry Potter a lăsat în spate o carieră de succes. De-a lungul timpului, acesta s-a făcut remarcat ca actor, dar și ca regizor.

Michael a jucat inclusiv în Fantastic Mr Fox și în the Singing Detective, scrie IMDb. Michael și-a început cariera ca actor la Teatrul Național a lui Laurence Privire din Londra. De-a lungul carierei sale a câștigat câteva premii Olivier pentru spectacolele pe care le-a susținut în cadrul teatrului național.

Acesta a jucat în serialul ITM Maigret. Însă adevărata sa recunoaștere a apărut după ce a jucat rolul lui Dumbledore. Dumbledore a fost directorul școlii de vrăjitori de la Hogwarts.

Gambon a jucat în șase dintre filmele seriei Harry Potter, acesta i-a luat locul lui Richard Harris care s-a stins din viață în anul 2003. Actorul a fost nominalizat la mai multe premii Emmy și a primit și o nominalizare Tony în 1197. Actorul mult iubit va rămâne în amintirea tuturor iubitorilor seriei de filme Harry Potter.

Publicațiile internaționale scriu că acesta a apărut ultima dată pe scenă în anul 2012. În ciuda vârstei înaintate, Michael a continuat să facă ceea ce iubește până în ultimele momente.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×