Reclamă

Mituri și curiozități despre zodii. Ce nu știai despre semnul în care te-ai născut

Astrologia a stârnit interesul oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. De-a lungul vremii s-au fondat tot felul de mituri și curiozități despre zodii. De altfel, astrologii au încercat mereu să deslușească felul în care corpurile cerești pot afecta comportamentul și soarta unei persoane.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 septembrie 2024, 3:56
O hartă astrală cu cele 12 semne zodicale
Astrologia a stârnit interesul oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. De-a lungul vremii s-au fondat tot felul de mituri și curiozități despre zodii / Shutterstock

Astrologia pune accentul pe zodiac, o întindere a cerului care este împărțită în douăsprezece secțiuni egale, fiecare numită după o constelație de stele. În timp ce unele persoane consideră astrologia puternic, alții consideră că este doar o superstiție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mituri și curiozități despre zodii

Există o mulțime de mituri legate de horoscop, dar și o mulțime de curiozități pe care sigur nu le știai despre semnul tău zodiacal.

Dacă vrei să înțelegi mai bine care este impactul zodiei tale asupra deciziilor pe care le iei, atunci acest articol este potrivit pentru tine.

Faptele astrologiei sunt adesea confundate cu cele ale astronomiei. În timp ce astronomia reprezintă studiul științific al obiectelor și fenomenelor cerești, astrologia se concentrează pe interpretarea influenței lor asupra vieților umane.

Un mit comun spune că astrologii sunt toți la fel, iar prognozele lor sunt întotdeauna precise. Realitatea este că fiecare astrolog în parte este diferit.

Reclamă

Expertiza unui astrolog poate varia. Este esențial să cauți un astrolog cu experiență, care să înțeleagă această știință în profunzimea sa, spun astrologii.

Un alt mit des întâlnit spune că astrologia se bazează pe semnul solar. Realitatea este cu totul alta. În timp ce semnul Soarelui este o componentă semnificativă, este doar un aspect al profilului complex și complet al unei persoane. Factori precum semnul Lunii, ascendentul, pot influența interpretarea hărții astrale.

Cel mai întâlnit mit în astrologie este faptul că destinul tău este predeterminat de astrologie, iar tu nu ai nicio influență asupra lui.

Reclamă

Astrologia nu trebuie considerată un cadru rigid care determină fiecare aspect al vieții unei persoane. Este mai corect să o privești ca pe un instrument de înțelegere a sinelui. Astrologia pune accentul pe liberul arbitru și pe responsabilitatea personală.

Detalii mai puțin știute despre semnele zodiacale

Cuvântul grecesc „zodiakos”, care înseamnă „cer de animale” este termenul de unde provine cuvântul „zodiac”.

Se spune că babilonienii sunt cei care au inventat ideea zodiacului. Un alt lucru mai puțin știut este faptul că fiecare semn zodiacal se referă la un anumit moment sau anotimp al unui an.

De exemple, Berbecul are loc între 21 martie și 19 aprilie, în timp ce Scorpionul se întinde între 23 octombrie și 21 noiembrie.

Semnele zodiacale sunt strâns legate de cele patru elemente ale astrologiei: foc, pământ, aer și apă. Semnele zodiacale sunt un set de constelații care se află de-a lungul eclipticii, calea aparentă a Soarelui peste sfera cerească.

Cu toate acestea, doar 12 semne zodiacale sunt populare și cunoscute de oameni. Conform YourTango.com, există o a 13-a constelație numită Ophiuchus, care este adesea exclusă din horoscoapele tradiționale.

Ophiuchus este situat între Scorpion și Săgetător. Totuși, astrologia occidentală nu recunoaște acest semn zodiacal. Miturile astrologiei au avut mereu un impact puternic asupra diferitelor culturi.

Astrologia a fost folosită încă din cele mai vechi tipuri pentru a-i ajuta pe oameni să emită judecăți despre viața lor personală. Astrologia continuă să joace un rol semnificativ în viața multor persoane.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×