Reclamă

Momente în care Familia Regală Britanică a încălcat protocolul regal. Ce reguli nu au respectat de-a lungul timpului

Experții regali susțin că au existat multe momente în care Familia Regală Britanică a încălcat protocolul regal. Regele Charles și ceilalți membrii au refuzat să respecte anumite reguli nescrise. Chiar dacă imaginea lor ar fi putut fi pusă în pericol, de cele mai multe ori membrii Familiei Regale au decis să se abată intenționat de la protocol.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 februarie 2024, 6:22

Familia Regală Britanică are întotdeauna milioane de ochi ațintiți asupra sa. Admiratorii regali sunt mereu atenți la gesturile membrilor importanți, la ținutele alese, dar și la modul în care se comportă atunci când se afișează în public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Momente în care Familia Regală Britanică a încălcat protocolul regal

Experții regali susțin că în Familia Regală Britanică există mai multe reguli de protocol „nescrise”. Totuși, unele reguli sunt făcute pentru a fi încălcate, iar momentele de mai jos dovedesc faptul că membrii Familiei Regale nu țin întotdeuna cont de protocol.

Nunta Prințului Harry

La nunta Prințului Harry s-ar fi încălcat două reguli de protocol. Nunta Prințului cu Meghan Markle a avut loc în anul 2018 și a fost urmărită de milioane de oameni din lumea întreagă. Totuși, doar fanii regali au putut să observe regulile care au fost încălcate.

Ducii de Sussex se sărută la nunta lor în 2018
Prințul Harry și Meghan Markle au fost prezentați pentru prima dată unul altuia de un prieten comun / Getty Images
Reclamă

Experții regali spun că este o tradiție obișnuită ca familia regală să aibă tort cu fructe pentru evenimentele importante. Cu toate acestea, Meghan Markle a vrut să-și lase amprenta asupra tortului ei de la nuntă. Tortul cu lămâie a fost complet diferit de alegerile pe care membrii Familie Regale le-ar fi făcut în ultimii ani.

Nu doar aceasta a fost singura regulă de protocol încălcată. Meghan a mai încălcat o regulă atunci când i-a permis Prințului George să poarte pantaloni lungi.

De obicei, tinerii băieți ai Familiei Regale poartă pantaloni scurți până la împlinirea oficială a vârstei de opt ani.

Reclamă

Vizita Reginei Camilla la spital

În timp ce este un gest obișnuit să mergem să-i vizităm pe cei dragi atunci când se află în spital, acest lucru nu este deloc obișnuit în Familia Regală Britanică.

Regele Charles, cu un palton negru, alături de Regina Camilla
Purtând un costum gri și o haină albastră, Regele Charles părea să arate foarte bine când a ieșit din Clinica Londoneză din Marylebone / Profimedia Images

Mulți oameni au fost uimiți atunci când Regina Camilla a mers să-l viziteze pe Regele Charles la spital. Monarhul a fost internat după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Regele Charles și Regina Camilla își arată deseori afecțiunea în public.

Regina Elisabeta obișnuia să meargă singură la spital. Chiar și Prințul Philip a mers singur la spital și nu a fost vizitat de soția sa sau de alți apropiați.

Întâlnirea Reginei Elisabeta cu Michelle Obama

Momentele de afecțiune în public sunt destul de rare. De obicei, membrii Familiei Regale nu sunt văzuți îmbrățișând cu căldură alte persoane, mai ales când vine vorba de personalitățile politice. Pentru a păstra neutralitatea, membrii Familiei Regale sunt atenți la gesturile pe care le fac în public, scrie PageSix.

Regina Elisabeta a fost cea care și-a arătat afecțiunea față de Michelle Obama la un eveniment din 2009. Regina a strâns-o cu admirație pe Michelle de mână, iar mai apoi a luat-o în brațe.

Autografele Regelui Charles

O altă regulă nescrisă spune că membrii Familie Regale nu ar trbui să ofere autograme. Experții regali au declarat că Regele Charles a fost cel care a încălcat protocolul. Acesta a oferit de mai multe ori autografe atunci când a apărut în public.

Kate Middleton și fotografiile cu admiratorii regali

Publicația The Sun scrie că membrii Familie Regale nu ar trebui să facă fotografii de tip selfie cu admiratorii regali.

Kate Middleton, în sacou, pantaloni maro, deschiși la culoare
Kate și William lasă în mod regulat copiii la școală și se asigură că unul dintre ei este acasă când ei se întorc / Profimedia Images

Cu toate acestea, Kate Middleton a fost surprinsă de multe ori în timp ce se fotografia cu admiratorii. Nu doar Kate este adepta fotografiilor, ci și Prințul William. Viitorul Rege s-a fotografiat cu mai mulți admiratori de-a lungul timpului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×