Reclamă

Momente în care Familia Regală Britanică a încălcat protocolul regal. Ce reguli nu au respectat de-a lungul timpului

Experții regali susțin că au existat multe momente în care Familia Regală Britanică a încălcat protocolul regal. Regele Charles și ceilalți membrii au refuzat să respecte anumite reguli nescrise. Chiar dacă imaginea lor ar fi putut fi pusă în pericol, de cele mai multe ori membrii Familiei Regale au decis să se abată intenționat de la protocol.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 februarie 2024, 6:22

Familia Regală Britanică are întotdeauna milioane de ochi ațintiți asupra sa. Admiratorii regali sunt mereu atenți la gesturile membrilor importanți, la ținutele alese, dar și la modul în care se comportă atunci când se afișează în public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Momente în care Familia Regală Britanică a încălcat protocolul regal

Experții regali susțin că în Familia Regală Britanică există mai multe reguli de protocol „nescrise”. Totuși, unele reguli sunt făcute pentru a fi încălcate, iar momentele de mai jos dovedesc faptul că membrii Familiei Regale nu țin întotdeuna cont de protocol.

Nunta Prințului Harry

La nunta Prințului Harry s-ar fi încălcat două reguli de protocol. Nunta Prințului cu Meghan Markle a avut loc în anul 2018 și a fost urmărită de milioane de oameni din lumea întreagă. Totuși, doar fanii regali au putut să observe regulile care au fost încălcate.

Ducii de Sussex se sărută la nunta lor în 2018
Prințul Harry și Meghan Markle au fost prezentați pentru prima dată unul altuia de un prieten comun / Getty Images
Reclamă

Experții regali spun că este o tradiție obișnuită ca familia regală să aibă tort cu fructe pentru evenimentele importante. Cu toate acestea, Meghan Markle a vrut să-și lase amprenta asupra tortului ei de la nuntă. Tortul cu lămâie a fost complet diferit de alegerile pe care membrii Familie Regale le-ar fi făcut în ultimii ani.

Nu doar aceasta a fost singura regulă de protocol încălcată. Meghan a mai încălcat o regulă atunci când i-a permis Prințului George să poarte pantaloni lungi.

De obicei, tinerii băieți ai Familiei Regale poartă pantaloni scurți până la împlinirea oficială a vârstei de opt ani.

Reclamă

Vizita Reginei Camilla la spital

În timp ce este un gest obișnuit să mergem să-i vizităm pe cei dragi atunci când se află în spital, acest lucru nu este deloc obișnuit în Familia Regală Britanică.

Regele Charles, cu un palton negru, alături de Regina Camilla
Purtând un costum gri și o haină albastră, Regele Charles părea să arate foarte bine când a ieșit din Clinica Londoneză din Marylebone / Profimedia Images

Mulți oameni au fost uimiți atunci când Regina Camilla a mers să-l viziteze pe Regele Charles la spital. Monarhul a fost internat după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Regele Charles și Regina Camilla își arată deseori afecțiunea în public.

Regina Elisabeta obișnuia să meargă singură la spital. Chiar și Prințul Philip a mers singur la spital și nu a fost vizitat de soția sa sau de alți apropiați.

Întâlnirea Reginei Elisabeta cu Michelle Obama

Momentele de afecțiune în public sunt destul de rare. De obicei, membrii Familiei Regale nu sunt văzuți îmbrățișând cu căldură alte persoane, mai ales când vine vorba de personalitățile politice. Pentru a păstra neutralitatea, membrii Familiei Regale sunt atenți la gesturile pe care le fac în public, scrie PageSix.

Regina Elisabeta a fost cea care și-a arătat afecțiunea față de Michelle Obama la un eveniment din 2009. Regina a strâns-o cu admirație pe Michelle de mână, iar mai apoi a luat-o în brațe.

Autografele Regelui Charles

O altă regulă nescrisă spune că membrii Familie Regale nu ar trbui să ofere autograme. Experții regali au declarat că Regele Charles a fost cel care a încălcat protocolul. Acesta a oferit de mai multe ori autografe atunci când a apărut în public.

Kate Middleton și fotografiile cu admiratorii regali

Publicația The Sun scrie că membrii Familie Regale nu ar trebui să facă fotografii de tip selfie cu admiratorii regali.

Kate Middleton, în sacou, pantaloni maro, deschiși la culoare
Kate și William lasă în mod regulat copiii la școală și se asigură că unul dintre ei este acasă când ei se întorc / Profimedia Images

Cu toate acestea, Kate Middleton a fost surprinsă de multe ori în timp ce se fotografia cu admiratorii. Nu doar Kate este adepta fotografiilor, ci și Prințul William. Viitorul Rege s-a fotografiat cu mai mulți admiratori de-a lungul timpului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×