Monica Bellucci, de la pasiunea pentru avocatură la o viață petrecută în lumina reflectoarelor

Frumusețea poate să fie un dar pentru cele mai multe femei. Pentru Monica Bellucci a reprezentat mai mult o provocare pentru a-și face remarcate adevăratele talente. Actrița a învățat să-și îmbrățiseze imaginea și a demonstrat tuturor că în spatele unui chip angelic se poate afla o femeie puternică, ambițioasă și inteligentă.

Publicat: 23 mai 2021, 7:43

Povestea Monicăi Bellucci are multe suișuri și coborâșuri. De-a lungul carierei sale, actrița a fost nevoită să facă față cu demnitate multor stereotipuri care i-au fost atribuite. În ciuda tuturor poveștilor care s-au format în jurul său, a reușit întotdeauna să surprindă oamenii cu talentele sale.

Monica Bellucci, una dintre cele mai puternice și frumoase femei

Artista a avut parte de o copilărie la fel de surprinzătoare pe cât este frumusețea ei. Înainte de a cunoaște faima internațională a încercat să-și construiască drumul în avocatură.

S-a născut într-o familie săracă la 20 septembrie 1964 în Citta di Castello, Italia, din doi părinți iubitori. Mama sa, Mariei Gustinelli era o pictoriță talentată care a fost cucerită pe loc de frumusețea lui Luigi Bellucci. Se spune că cei doi au fost cu adevărat binecuvântați atunci când a venit pe lume micuța Monica.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Copila era de o frumusețe răpitoare. Acest lucru i-a adus admirația celor din jur încă de la o vârstă foarte fragedă. Bogăția familiei sale era tocmai iubirea pe care părinții au reușit să i-o ofere. Însă Monica Bellucci și-a dat seama că iubirea nu avea să-i fie suficientă.

Tânăra și-a concentrat toată energia pe educație și a reușit să înregistreze rezultate remarcabile. Adolescenta se mândrea cu faptul că pe lângă limba maternă, italiana, vorbea fluent engleza, franceza și spaniola.

La vârsta de 13 ani și-a dat seama că își dorește să urmeze o carieră în domeniul juridic. Părinții nu aveau posibilitatea să o sprijine financiar pentru a-și duce mai departe studiile. Așadar, Monica Bellucci și-a jucat atent cea mai specială carte, frumusețea. A profitat de aspectul fizic și a apelat la un fotograf local pentru a-și face un portofoliu. De aici a mai fost un singur pas până ce tânăra Bellucci să devină ceea ce este azi.

Monica Bellucci a ales lumea modei pentru a-și permite o carieră în avocatură

La doar 16 ani, Monica Bellucci câștiga primii bani defilând pe podiumul de la Liceo Classico. S-a înscris la Universitatea din Perugia pentru a-și continua visul de a deveni avocat, însă viața a avut un alt drum pentru ea. Din cauza programului încărcat cu noua carieră de model, a fost nevoită să renunțe la visul său legat de universitate. La 24 de ani s-a mutat în capitala modei, Milano, unde a semnat un contract cu agenția Elite Model Management.

Un an mai târziu era una dintre cele mai cunoscute modele de la Paris și New York. În ciuda frumuseții sale răpitoare, Monica Bellucci și-a dorit să fie cunoscută pentru talentele sale, nu doar pentru aspectul fabulos. Atingerea succesului internațional i-a deschis drumuri noi. Monica a devenit curând muza brand-ului Dolce & Gabbana, unde a înregistrat un real succes.

Prin aparițiile pline de eleganță și frumusețe, viitoarea actriță impresiona întotdeauna publicul cu rochiile lungi negre pe care alegea să le poarte. Ținutele sale au devenit emblematice, iar italienii au desemnat-o ca fiind un sex simbol adevărat.

Prin perseverență și multă ambiție, Monica a reușit să facă trecerea în lumea cinematografiei. Rolurile din filmele La Riffa și Dracula i-au deschis noi orizonturi. La fel ca artista Penelope Cruz, Monica s-a bucurat de un avantaj imens în cariera sa de actriță prin stăpânirea mai multor limbi străine. După debutul în actorie, nimic nu o mai putea opri pe tânăra Bellucci din a demonstra întregii lumi că sub aparența frumuseții se ascunde o minte sclipitoare.

Povestea unei femei puternice în lumina reflectoarelor

De la primul rol și până în prezent, actrița Monica Bellucci a avut mai mult de 80 de apariții în diverse filme și seriale. Rolul pe care l-a avut în pelicula The Apartement din 1996 i-a adus prima nominalizare din carieră în cadrul Premiilor Cesar, dar și iubirea mult sperată. În timpul filmărilor, actrița l-a descoperit pe faimosul Vincent Cassel, care avea să-i devină soț câțiva ani mai târziu.

Malena este filmul care i-a consacrat talentul Monicăi Bellucci la începutul anilor 2000. Aceasta a avut de jucat rolul vieții sale. O femeie frumoasă, admirată de către cei din jur, care încearcă să-și facă drum prin viață demonstrând că inteligența și bunătatea sa sunt mai presus de orice aparență.

Mulțimea poate scuza inteligența unei persoane, chiar și talentul, însă mulțimea niciodată nu scuză frumusețea

– Monica Bellucci

Finalul filmului Malena o portretizează pe Monica Bellucci în rolul femeii puternice care reușește să obțină respectul bărbaților nu doar prin frumusețea sa, ci și prin inteligența și șarmul de care dă dovadă.

În 2002 primește un alt rol care să-i pună în evidență inteligența. În filmul Asterix & Obelix: Mission Cleopatra, frumoasa Monica Bellucci o portretizează pe una dintre cele mai puternice femei din istoria Egiptului Antic, însăși regina Cleopatra. Talentul său a impresionat întraga industire a cinematografiei și a fost mult timp apreciată pentru capacitatea de a interpreta roluri atât de puternice.

Talentul Monicăi Bellucci depășește barierele timpului

Talentul său a reușit să învingă barierele timpului, iar frumoasa Monica Bellucci continuă să impresioneze lumea filmului. La un an după apariția sa drept Cleopatra, a surprins din nou prin rolul pe care l-a jucat în filmul The Matrix Reloaded. Rolurile de femeie puternică, seducătoare și fermecătoare i s-au potrivit întotdeauna mănușă artistei.

 Însă cea mai remarcabilă apariție a sa este cea din filmul Spectre. La vârsta de 51 de ani, Monica Bellucci a devenit cea mai în vârstă femeie care a jucat în seriile cu celebrul agent 007. Într-un interviu pe care l-a acordat celor de la The Guardian, Monica a explicat cum s-a simțit în timpul filmărilor.

Bărbații cred că femeile, atunci când nu mai sunt capabile să procreeze, îmbătrânesc. Însă nimic din toate astea nu este adevărat, femeile sunt în continuare uimitoare! De aceea cred că Sam Mendes, directorul filmului Spectre, m-a ales pe mine, o femeie adultă, pentru a aduce o nouă revoluție.

-Monica Bellucci

Monica Bellucci se consieră o femeie asumată și împlinită, ea și-a manifestat părerea cu privire la dorința femeilor de a căuta bărbatul ideal.

Bond este unul dintre cei mai uimitori bărbați din lume. Stiți de ce? … Pentru că în realitate, el nu există.

– Monica Bellucci

Însă nu doar talentul actoricesc au ajutat-o pe aceasta de-a lungul carierei. Monica Bellucci se numără printre artistele cu cea mai deosebită voce. În filmul Ville Marie din 2015, aceasta interpretează unul din cântecele care au reușit să-i consacreze cariera celebrului Elvis Presley.

Iubirea și respectul trebuie întotdeauna câștigate

Chiar dacă în industrai cinematografică Monica Bellucci a înregistrat un real succes, în viața amoroasă lucrurile nu au stat la fel de bine. Prima sa poveste de dragoste și-a scris-o la începutul carierei în 1990 când s-a iubit pasional cu fotograful Claudio Carlos Basso. Aceștia s-au căsătorit în aceleși an și au divorțat 18 luni mai târziu.

Monica și-a întâlnit viitorul soț în timpul filmărilor pentru filmul The Apartament. Actrița a povestit într-un interviu despre cum s-a cunoscut cu Vincent Cassel și care era părerea sa sinceră despre actor.

Când l-am întâlnit prima dată am avut un sentiment neplăcut în legătură cu el. Mi s-a părut o persoană foarte antipatică, dar timpul m-a făcut să înțeleg că era vorba de fapt de atracția pe care o simțeam amândoi.

– Monica Bellucci

Cei doi s-au căsătorit în 1999 și au avut împreună două fiice superbe care au moștenit frumusețea Monicăi.

Monica Bellucci alături de soțul său Vincent Cassel la Roma în 2004
Monica și-a întâlnit viitorul soț în timpul filmărilor pentru filmul The Apartament / Getty Images

În ciuda frumoasei povești de iubire, Monica Bellucci a decis să-și separe viața de cea a soțului său în 2013. Într-un interviu acordat recent, actrița a povestit cum pe perioada pandemiei a fost singura care s-a ocupat de grija celor două fete, Deva în vârstă de 15 ani și Leoni de 9 ani. De altfel, Vincent Cassel s-a recăsătorit cu modelul francez, Tina Kunaki care este mai tânără decât acesta cu 30 de ani.

Monica Bellucci a avut un singur lucru de spus în momentul în care a aflat că fostul său soț a devenit din nou tată.

Pentru binele familiei sale, sper ca de data aceasta Vincent va începe să-și asume responsabilitățile.

-Monica Bellucci

Monica Bellucci, copiii sunt oglinda sufletului său

Frumușetea Monicăi Bellucci a fost moștenită în totalitate de fiica sa cea mare. Deva Cassel în vârstă de 15 ani arată este copia fidelă a mamei sale în tinerețe. Tânăra a moștenit nu doar frumusețea și șarmul mamei sale, ci și talentul pentru lumea filmului și cea a modelingului La fel ca mama sa, Deva a devenit noua muză a celor de la Dolce & Gabbana cu care se bucură de un parteneriat de succes.

Deva calcă pe urmele mamei sale și a surprins publicul prin nenumăratele apariții în revistele de modă. Monica Bellucci a dezvăluit că este îndrăgostită de ambele sale fiice, însă Deva reușește să o fascineze prin frumusețea pe care o poartă. Actrița spune că fiica sa este oglinda care îi reflectă anii tinereții și o încurajează să-și urmeze pasiunile.

Prima apariție a Devei ca model a fost în 2019 în campania pe care a realizat-o pentru brand-ul Dolce & Gabbana. Asemănarea dintre cele două este izbitoare, iar fanii Monicăi sunt bucuroși că pot avea ocazia să o vadă din nou tânără. La fel ca mama sa, Deva Cassel își pune în evidență silueta perfectă prin ținute care să nu-i dezvăluie foarte mult corpul. Monica Bellucci a învățat-o faptul că:

Frumusețea unei femei devine vibrantă și interesantă doar atunci când este ascunsă de îmbrăcăminte.

-Monica Bellucci

În mod cert, actrița Monica Bellucci a avut parte de o carieră plină de suișuri și coborâșuri, însă copiii ei sunt cei care îi oferă bucuria și împlinirea de care are nevoie. Cel mai de preț lucru pentru Monica Bellucci este faptul că este mama a două fiice minunate. Publicul este nerăbdător să vadă evoluția Devei Cassel care urmează pas cu pas o carieră de succes la fel ca cea a mamei sale.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Regina Elisabeta într-un costum roz în timp ce ține în mâini un buchet de flori înainte de momentul în care a fost internată la spital
Divertisment
Regina Elisabeta a fost internată la spital. Ce i-au recomandat medicii Monarhului Marii Britanii
Regina Elisabeta a fost internată la spital. Monarhul Marii Britanii a fost nevoit să-și petreacă noaptea de miercuri spre joi într-un spital privat din Londra. Vestea a fost confirmată de Palatul Buckingham. Anunțul vine...
2
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
3
O femeie frumoasă care stă pe niște scări în timp ce paortă culorile sezonului de primăvară-vară 2022, o bluză galbenă, o pereche de pantaloni mov și o poșetă verde
Modă
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al Institutului Pantone Fashion Color Trend. Cele mai multe dintre ele s-au regăsit la Săptămâna Modei de la New York și de la...
4
Cântăreața Adele în timp ce ține în mână șase premii muzicale în anul 2012
Divertisment
Adele a avut o apariție rară pe coperta revistei Vogue. Ce a declarat artista despre schimbările din viața sa
Adele a avut o apariție rară pe coperta revistei Vogue. Cântăreața a pozat atât pentru British Vogue, cât și pentru US Vogue. Imaginile cu artista în vârstă de 33 de ani au făcut rapid...
5
Selena Gomez cu părul desfăcut și cu un ruj maro în timp ce pozează pe covorul roșu
Divertisment
Selena Gomez a purtat un palton cu imprimeu floral. Cum a fost surprinsă câtăreața alături de prietenii săi
Artista Selena Gomez este recunoscută pentru alegerile sale vestimentare inedite. De data aceasta, fotografii au surprins-o în timp ce urma să ia cina alături de prietenii săi la un restaurant din Hollywood. Cântăreața a...
PARTENERI
×