Reclamă

Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență

Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la concerte cu milioane de fani care să-i fredoneze melodiile. Muzica lui Adele reușește să atingă cele mai profunde sentimente ascunse în sufletul oricui.

Publicat: 7 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 20 august 2023, 13:06

Născută la 5 mai 1988 într-o suburbie a Londrei, micuța Adele și-a manifestat încă de la o vârstă fragedă dorința puternică pentru muzică. Cu o personalitate puternică și hotărâtă, Adele și-a impresionat tot timpul mama. Obișnuia să interpreteze piesele favorite încă de la vârsta de patru ani. Știa întotdeauna cum să-și imite artiștii preferați la toate petrecerile la care mergea alături de mama sa. Deși artista a fost crescută în lipsa tatălui, aceasta își amintește de copilărie ca cea mai frumoasă și magică perioadă din viață. Tărâmul ei fermecat unde vocile au ghidat-o să-și găsească drumul spre succes.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adele și vocile care i-au fascinat copilăria

Interpretările artistei sunt întotdeauna pline de emoții puternice care aduc la suprafață cele mai profunde sentimente în sufletul spectatorilor. Puțini sunt cei care reușesc să atingă o astfel de performanță cu fiecare apariție. Totuși, Adele știe să profite de talentul său.

Secretele din spatele performanțelor pe care le atinge se află în multe ore de muncă și câteva ”voci fermecate”. Încă de la vârsta de patru ani, Adele a devenit fascinată de felul în care interpreții muzicali reușeau să-și schimbe tonalitățile pe parcursul unei singure melodii.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

De la fericire la tristețe și de la furie la calmul plin de incertitudine, Adele a studiat zile în șir misterul din spatele vocilor. Nu e de mirare că fiecare melodie a sa este un carusel de emoții. Melodiile sale te poartă pe culmile celor mai profunde sentimente.

Reclamă

La vârsta de 11 ani, Adele obișnuia să-și petreacă zilele în parcul Brockwell. Acolo putea să le cânte în voie prietenilor săi. Toate amintirile sale despre acele momente le-a împachetat în cântecul Million Years Ago. Aceasta îl interpretează întotdeauna cu lacrimile în ochi. Emoțiile puternice transmise prin melodiile sale au la bază amintiri de care artista nu poate să se despartă.

La puțin timp după absolvire Adele avea să-și înceapă adevăratul drum către succes. Poate că nimic din ceea ce știm astăzi despre Adele nu ar fi fost la fel. Unul din prietenii săi este responsabil pentru descoperirea artistei. Tânăra Adele înregistrase trei melodii pe care i le dăruise. Acesta a postat demo-ul pe platforma Myspace, unde a înregistrat un succes remarcabil.

Reclamă

Propunerea lui Richard Russell, șeful casei de discuri XL Recordings a venit pe neașteptate. Adele a fost surprinsă de faptul că vor să semneze un contract, așa că și-a rugat prietenul să o însoțească.

Artiștii care i-au influențat destinul

Mama ei, o fană înfocată a lui Jeff  Buckley i-a cultivat artistei gusturile muzicale. Micuța Adele a crescut alături de muzica formației Spice Girls pe care obișnuia să le imite la petrecerile din familie. Camera sa era complet acoperită de postere cu trupa ei preferată.

Nu a trecut mult timp până când Adele și-a dorit să ajungă și ea în lumina reflectoarelor. Însă nu doar acestea au avut un cuvânt de spus în influențele sale muzicale. Adele obișnuia să asculte artiști clasici cu un puternic nume în industria muzicală precum the Cranberries, Bob Marley, Dusty Sprindfield, Celline Dion și Beyonce.

Adele a povestit în repetate rânduri cum albumul artistei Pink, Missundaztood, i-a reaprins în suflet scânteia pentru muzică. La nici 14 ani, Adele o studia deja pe Etta James și Ella Fitzgerald, de unde a luat misterul și calmul pe care le vedem acum în interpretările sale.

Talentul înnăscut și l-a șlefuit la BRIT School alături de colegele sale de breaslă la fel de talentate, Leona Lewis și Jessie J. Chiar dacă vocea sa era o alinare pentru cei care o ascultau, după terminarea studiilor Adele și-a dorit să creeze muzică pentru ceilalți. Însă publicul avea nevoie de un interpret ca ea, iar cei de la XL Recordings aveau să-i deschidă drumul către succes.

Drumul plin de neprevăzut către succes

La începutul anului 2008 și-a lansat primul album intitulat generic 19. Materialul său a reușit să ajungă pe locul 1 în clasamentele britanice. Albumul a fost vândut în milioane de exemplare la nivel mondial. Cariera sa muzicală a avut parte de un avânt surprinzător, artista înregistrând reușită după reușită.

La nici jumătate de an, Adele semna deja un contract cu Columbia Records și a început lansarea albumului în America. Timp de un an Adele a bucurat scenele din lumea întreagă cu turneul său An Evening with Adele.

În 2011 a anuțat lansarea celui de-al doilea album 21. Tânăra artistă a ajuns din nou pe locul 1 în topurile din Marea Britanie. Albumul a înregistrat un real succes și a propulsat-o pe Adele în cariera muzicală. Adele a devenit una dintre cântărețele listate pe primele locuri în topul celor mai bogate artiste britanice. Rolling In The Deep și Someone Like You au fost adevărate hituri care s-au auzit săptămâni la rândul în radiourile din întreaga lume.

În 2012 după o scurtă pauză vocală Adele și-a făcut apariția pe scena de la Premiile Grammy. A fost anul în care a câștigat la toate cele 6 categorii unde a fost nominalizată. A devenit prima artistă din istoria premiilor care a înregistrat o asemenea reușită.

Adele la Premiile Grammy din 2012 zâmbind la public în timp ce ține în brațe cele șase statuete pe care le-a câștigat
În 2012 după o scurtă pauză vocală Adele și-a făcut apariția pe scena de la Premiile Grammy / Getty Images

Spre sfârșitul anului, Adele își bucura fanii cu un nou anunț, de data aceasta legat de filmul James Bond. Adele a compus și înregistrat cântecul Skyfall pentru coloana sonoră a filmului. Melodia a înregistrat vânzări de peste cinci milioane de copii la nivel mondial.

Ultimul său album, 25 a bucurat publicul cu melodii pline de povești emoționante. Melodia Hello a făcut istorie în topurile muzicale. Hitul de pe ultimul album a reușit să împacheteze în câteva minute toate experiențele romantice pe care artista le trăise în ultima perioadă.

Poveștile nespuse din spatele melodiilor sale

Pe lângă talentul său rar de a aprinde în sufletele oamenilor sentimente pe care nu le cunoșteau, Adele este și o foarte bună povestitoare. Ca orice mare artistă, Adele își găsește inspirația în evenimentele din viața ei. Piesele sale descriu amintirile pline de emoție trăite de-a lungul carierei sale. Multe melodii surprind teme consacrate precum iubirea, despărțirea și puterea de a te regăsi.

Hiturile Someone Like You și Hello sunt două dintre piesele care descriu cel mai bine experiențele romantice prin care a trecut artista. Adele a scris Someone Like You după ce încheiase o relație de doi ani cu fotograful Alex Sturrock. Artista era atât de îndrăgostită de acesta încât a anulat mai multe concerte pe care le-a avut în acea perioadă doar pentru a sta alături mai mult timp de cel pe care-l iubea. Însă stresul acumulat și programul și așa încărcat al artistei au făcut ca iubirea lor să se distanțeze. La scurt timp după despărțire, fotograful își anunțase deja logodna cu o altă femeie.

Adele a fost atât de rănită de această veste încât era convinsă că niciodată nu-și va mai întâlni iubirea adevărată. Versurile piesei descriu perfect emoțiile artistei, iar pasiunea pe care o pune în interpretare stârnește lacrimile în timpul concertelor. Toate cântecele artistei ascund în spate poveștile din spatele scenei, povești pe care știe întotdeauna să le spună cu emoție în suflet în timpul concertelor sale.

Succesul său pare de neoprit, iar fanii sunt nerăbdători să asculte albumul nou pe care artista îl pregătește de ceva timp.  

Succesul muzical a venit cu un preț pentru Adele

Succesul unui artist cu o astfel de voce vine întotdeauna și cu un preț. După nenumăratele concerte pe care le-a susținut în 2011, Adele a fost nevoită să treacă printr-o intervenție chirurgicală. Artista s-a operat la corzile vocale în Satele Unite după ce din cauza surpasolicitării din timpul concertelor a întâmpinat instabilitate la nivelul vaselor de sânge. Fanii au fost tare îngrijorați la acea vreme.

Mulți au pus operația pe seama unor zvonuri care spuneau că artista ar putea avea cancer. Zvonurile au fost la scurt timp demontate de apropiații din viața artistei. După operație, Adele le-a mulțumit fanilor pentru susținere și și-a exprimat regretul pentru anularea concertelor din acea vreme.

Nu doar corzile vocale ale artistei au avut de suferit. Anul trecut, cântăreața a surprins o lume întreagă cu noua sa siluetă. Gurile rele au pus inițial schimbarea de imagine pe seama recentului divorț. Totuși Adele a mărturisit că și-a dorit să obțină o viață mai sănătoasă pentru fiul său.

Anul acesta la aniversarea sa de 33 de ani, Adele nu a ezitat să-și arate bucuria pe rețelele de socializare. Artista a postat o serie de 3 fotografii care o înfățișează în cele mai naturale ipostaze. Cu un zâmbet radiant pe chip și o privire plină de lumină, cântăreața și-a încântat fanii cu aceste imagini din viața sa privată.

Știm cât de mult ține artista la viața sa personală. Fanii săi s-au bucurat să o vadă înotând într-o mare de fericire sau dansând plină de energie în holul casei. Adele se simte mai vie ca niciodată, este tânără, sănătoasă și gata să cucerească lumea cu talentul și spiritul său.

Comoara ascunsă din sufletul artistei

Când vine vorba de viața sa personală, Adele este foarte discretă. Se știu doar câteva amânunte despre primele sale iubiri care i-au marcat multe dintre hiturile pe care le-a lansat.

La fel s-a întâmplat și în cazul nunții sale și a recentului divorț. Adele a început să se întâlnească cu Simon Konecki la jumătatea lui 2011. La un an de la întâlnirea lor, Adele anunța fericită că urmează să aibă un copil.

Simt că abia acum încep să trăiesc. Acum am un scop, pe care înainte nu-l vedeam.

-Adele

Cei doi au încercat să-l țină cât mai departe de lumina reflectoarelor pe Angelo. În fapt, numele copilului a fost mult timp păstrat secret de către artistă. Abia la începutul lui 2017 publicațiile speculau despre eventuala nuntă pe care artista ar fi avut-o în secret. Adele a mărturisit la cea de-a 59 ediție a Premiilor Grammy că este o mamă și o soție împlinită.

Adele la gala Premiilor Grammy îmbrăcată într-o rochie verde lungă în timp ce își sărută soțul și este aplaudată de public
Adele a mărturisit la cea de-a 59 ediție a Premiilor Grammy că este o mamă și o soție împlinită / Getty Images

După șapte ani de iubire profundă pe care și-au purtat-o, Adele și Konecki au decis să își separe viețile în aprilie 2019. Divorțul lor a fost discret și s-a încheiat abia în luna martie a anului acesta. Cei doi au împărțit custodia lui Angelo. Pentru a fi mai aproape de tatăl său, Adele și-a cumpărat recent o casă în LA și este practic vecină cu fostul său soț,

Adele își iubește fiul peste măsură, dovadă fiind cele două tatuaje pe care și le-a făcut pentru el. Artista și-a tatuat discret inițiala numelui fiului său după ureche. Pe mâna stângă și-a tatuat cuvântul ”Paradis”, iar pe dreapta numele complet al fiului său. Cele două tatuaje sunt menite să arate faptul că Angelo este lumea și Paradisul său. Fanii sunt nerăbdători să afle dacă artista va spune mai multe povești despre acesta în melodiile de pe viitorul album.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×