Reclamă

Muzica i-a adus recunoașterea internațională. Shakira, între viața de artist și rolul de mamă

Cea mai bine cotată artistă din toate timpurile, cu peste 70 de milioane de albume vândute la nivel internațional, Shakira a avut un parcus al vieții plin de evenimente. Se împarte între viața personală pe care o are cu Piqué și cei doi copii și între realizările profesionale, care au dus-o pe cele mai mari scene ale lumii.

Publicat: 31 ianuarie 2021, 8:30 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:57

Pe numele ei real, Shakira Isabel Mebarak Ripoll, artista de origine latino-arabică s-a născut în Barranquilla, Columbia. A început să compună cântece încă din copilărie, de la vârsta de 8 ani. Până la 13 ani avea deja primul contract semnat cu o casă de discuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și-a făcut un renume prin vocea inconfundabilă pe care o are și prin mișcările orientale de dans. Cu un tată libanez și o mamă columbiană, Shakira își onorează moștenirea prin munca de artist pe care o prestează încă din 1996.

Shakira a cunoscut succesul abia la a treia încercare

După două încercări eșuate pe care le-a avut cu primele albume lucrate la casa de discuri, Shakira a decis să se ocupe singură de cariera muzicală. A devenit astfel propriul manager și și-a produs singură cel de-al treilea album care a avut un succes răsunător.

Vândut în peste 3 milioane de copii, albumul Pies Descalzos, care înseamnă „Cu picioarele goale” a fost lansat în 1996. Shakira și-a pus amprenta pe debutul ei prin particularitățile pe care le are vocea sa. Și-a construit albumul pe baza influențelor latine, rock și arabice.

Reclamă

La vârsta de 20 de ani, artista a încercat să pătrundă pe piața muzicală din Statele Unite ale Americii. Pentru acest lucru a căutat ajutor la casa de producție Miami Sound Machine, deținută de Emilio Estefan și Gloria Estefan. În 2001 a lansat Laundry Service, primul ei album în limba engleză care i-a adus curând succesul american pe care îl visase.

Pentru mai multe imagini din viața artistei vezi Galeria Foto.

Problemele vocale au amânat turneul

Reclamă

În 2016 Shakira lucra intens la noul ei album, El Dorado, lansând una dintre cele mai cunoscute melodii, „Chantaje”. Un an mai târziu a scos albumul, ce conținea aproape toate cântecele în limba spaniolă, și a anunțat că pleacă în turneu.

Îmi amintesc că mă rugam. Uitasem să mai fac asta, dar când treci printr-o perioadă atât de grea începi să-ți regăsești credința. I-am promis lui Dumnezeu ca dacă-mi redă vocea, o să-i mulțumesc în fiecare noapte. Și asta fac acum.

Artista a vorbit într-un interviu pentru BBC despre problema medicală legată de corzile vocale și că a fost mai gravă decât s-a vechiculat.

Nu a fost o simplă pierdere a vocii cauzată de o hemoragie, ci semăna mai mult cu o leziune a corzilor vocale.

Deși a trecut prin momente negre, în care se îndoia că va mai putea cânta vreodată, Shakira s-a vindecat. Aceasta s-a recuperat natural, fără a avea nevoie de o oprație complicată și riscantă.

Muzica i-a adus recunoaștere de pe cele mai mari scene

În 2014 artista de origine columbiană colabora cu Blake Shelton, colegul ei jurat de la The Voice, la un proiect produs în propriul ei studio. Cu amprenta ei vocală unică și cu înclinația spre muzica în stil country a lui Shelton, cei doi lansează o melodie.

În același an, Shakira și-a interpretat cântecele la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, unde a cântat în închiderea evenimentului. Pentru campionatul din 2010, artista a compus melodia „Waka Waka” care a ajuns la peste un miliard de vizualizări.

În septembrie 2019, Shakira anunță că va performa în spectacolul din pauza de la jumătatea meciului din Super Bowl, împreună cu Jennifer Lopez. Evenimentul desfășurat în Miami, Florida este unul dintre cele mai importante meciuri de fotbal american. Miza nu este doar în scorul de pe tabela de marcaj, ci și în reacția publicului vizavi de concertul din pauza dintre cele două reprize. Shakira a intrat prima pe scenă cu un repertoriu din cele mai bune melodii, alături de coregrafii dinamice și ținute spectaculoase.

Shakira este Ambasador UNICEF

Chiar dacă viața ei se împarte între cariera muzicală și rolul de mamă, Shakira se implică și în actele de caritate. A creat fundația Pies Descalzos cu scopul de a ajuta copiii din Columbia să aibă acces la educație de calitate. A devenit Ambasador al Bunăvoinței în cadrul UNICEF și a fost decorată în 2010 pentru acțiune ei caritabile.

Premiată pentru cariera ei muzicală

Printre premiile ei inițiale se află un Grammy pentru cel mai bun album pop-latin, pe care l-a luat pentru Shakira: MTV Unplugged (2000). Au urmat apoi și alte nominalizări în cadrul premiilor muzicale.

Printre cele mai importante se numără MTV Video Music Award (2006) pentru cea mai bună coregrafie din videoclipul Hips Don’t Lie, NRJ Music Awards: Premiul de onoare (2012), Premiul Billboard pentru cel mai bun artist latino (2011-2012) și Billboard Latin Music Award pentru artistul pop-latino al anului (2018-2019).

Ocupă scaunul de jurat la The voice

Spre sfârșitul anului 2012 Shakira a fost anunțată drept noul membru al juriului și noul antrenor de la Vocea Americii sezonul 4. Alături de colegul de breaslă, Usher, a luat scaunul juratului în locul Christinei Aguilera. Usher a venit după plecarea lui CeeLo Green.

După apariția în show a artistei columbiene, audiențele au crescut considerabil. Fanii au apreciat implicarea și prestația acesteia. Totuși, atât ea cât și Usher nu au stat decât un sezon, întorcându-se apoi din sezonul 6.

Shakira, o viață de familie împlinită

Încă din 2010 Shakira formează un cuplu cu fotbalistul de origine spaniolă, Gerard Piqué. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată pe platourile de filmare ale videoclipului „Waka Waka” și au continuat să iasă împreună.

La doi ani după ce au început relația artista anunța că așteaptă primul lor copil. Un an mai târziu cei doi au întâmpinat venirea pe lume a băiatului lor, Milan. Numele este de origine slavică și înseamnă „iubit”. În Roma Antică avea semnificația „nerăbdător”, iar în sanscrită se traduce prin „unificare”. La fel ca tatăl lui, cel mic a primit titlul de membru al FC Barcelona la naștere.

După anunțul din 2014 legat de faptul că ea și Piqué nu se vor căsători, a urmat un altul. Cuplul a dezvăluit că așteaptă un al doilea copil, tot un băiat. Un an mai târziu s-a născut Sasha Piqué Mebarak. Numele de Sasha vine din greacă și rusă și înseamnă apărătorul omeniri, războinic.

În 2017 Shakira lansează o melodie de dragoste ce descrie povestea celor doi și dragostea pe care i-o poartă lui Piqué. Piesa „Me Enamoré” face parte de pe albumul El Dorado și se traduce prin „Te iubesc”.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×