Reclamă

Rihanna, de la fetița pasionată de Mariah Carey, la una dintre cele mai apreciate cântărețe din lume

Originară din Barbados, Rihanna a devenit cunoscută la începutul anilor 2000 prin muzica pe care o cânta. Timbrul ei distinctiv a ajutat-o să se remarce printre artiștii care se lansau în acea perioadă și a propulsat-o astfel în topurile muzicale. Aparițiile ei sunt mereu pline de stil, fie că vorbim de hainele pe care le purta sau de atitudinea pe care o afișa.

Publicat: 19 februarie 2021, 15:17 / Actualizat: 25 februarie 2021, 12:15

Pe numele ei real, Robyn Rihanna Fenty, cântăreața s-a născut pe 20 februarie, în anul 1988. A debutat cu piese din stilul muzical R&B, în care și-a pus propria amprentă vocală. Melodiile ei au căpătat nuanțe pop și un ritm ușor de blues.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rihanna a crescut cu muzica Mariahei Carey

Cu un tată din Barbados și o mamă din Guyana, Rihanna a ascultat-o de mică pe Mariah Carey. A participat la un concurs de talente cu un cântec al artistei și, mai târziu, și-a format o trupă de fete cu două prietene. În anul 2004 a fost remarcată de un producător american, Evan Rogers, care a ajutat-o să-și înregistreze un demo. Această parte a vieții ei avea să o ducă la rapperul Jay-Z, pentru o audiție. De atunci, a decis ca numele ei de scenă să fie Rihanna.

„Pon the Replay” melodia care i-a asigurat locul în topuri

În 2005 Rihanna lansează celebra melodie „Pon the Replay”, care ajunge într-un timp foarte scurt un adevărat succes internațional. Până în următorul an, artista ocupa deja primul loc în topurile Billboard cu melodiile sale autentice.

Colaborarea cu artiștii Justin Timberlake și Timbaland a adus un plus imaginii ei de fată tropicală. Rihanna și-a schimbat înfățișarea pentru videoclipul Good Girl Gone Bad (2007) și a devenit o femeie puternică, independentă și rebelă. Albumul care includea melodia Umbrella ca piesă numărul unu, s-a vândut în milioane de copii în întreaga lume. Colaborarea cu Jay-Z i-a adus artistei premiul pentru Hitul Anului și un premiu Grammy.

Reclamă

Rihanna a fost victima fostului ei iubit, Chris Brown

În anul 2009 cântăreața care interpretează melodia S&M avea o relație tumultoasă cu artistul Chris Brown. Tabloidele aveau mereu în prim-plan cuplul de R&B din cauza scandalurilor frecvente pe care le purtau cei doi. Rihanna a ajuns astfel să fie victima violenței domestice. Deși a experimentat o ușoară scădere a vânzărilor, acesta a lansat în scurt timp melodia Rude Boy care i-a adus din nou un succes răsunător.

La vârsta de numai 23 de ani era deja în top 10 al artiștilor din Billboard, devenind cea mai tânără artistă din industria muzicală care ajungea pe acea poziție. Au urmat alte colaborări cu T.I. și Eminem, cu cel din urmă lansând cântecul Love The Way You Lie. Această melodie era o trimitere la relația ei abuzivă pe care o experimentase în trecut.

Reclamă

Influențele puternice de rock și atitudinea de „fată rea” au marcat următoarele ei melodii. Astfel, s-a născut o colaborare muzicală între ea și fostul ei iubit, Chris Brown, cu care a încercat să reia relația. Deși acest lucru nu a fost tocmai pe placul fanilor, artista a continuat legătura pentru scurt timp înainte de a-i pune capăt.

În prezent artist are o relație cu rapperul A$AP Rocky.

Succesul muzical i-a adus oferte în industria filmului

Rihanna a debutat în lumea filmului inițial în anul 2015, când a realizat vocea personajului principal din filmul Home.

În 2017 cântăreața apare interpretând personajul Bubble, un extraterestru care își schimbă forma și înfățișare, în filmul „Valerian and the City of a Thousand Planets”. Aceasta are și un număr muzical în stilul burlesque.

Un an mai târziu, în 2018, artista a primit un rol important în Ocean’s 8, film în care trebuia să interpreteze o hackeriță pricepută. Rihanna joacă în acest film alături de Sandra Bullock, Cate Blanchett și Anne Hathaway. Producția cinematografică face parte din seria de filme Ocean’s Eleven, care a debutat pe marile ecrane la începutul anilor 2000.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Rihanna lansează Fenty Beauty în anul 2017

După mai multe colaborări cu nume mari din industria cosmeticelor, Rihanna a hotărât să-și lanseze propria linie de make-up. Numele companie vine de la al doilea prenume al artiste. Datorită varietății de produse, fanii au fost atrași imediat de linia cosmetică a Rihanei. Fenty Beauty include 40 de nuanțe diferite de fond de ten, ceea ce denotă cât de implicată este cântăreața în egalitatea femeilor și reprezentarea lor.

În anul 2019 Rihanna încheie un parteneriat cu Louis Vuitton pentru o linie de îmbrăcăminte marca Fenty. Totuși, din cauza vânzărilor scăzute, artista și-a închis linia vestimentară la mai puțin de doi ani de la lansare. Îi rămân însă colecțiile de lenjerie intimă Savage X Fenty, linia de produse pentru îngrijirea tenului Fenty Skin și marca înregistrată de make-up Fenty Beauty.

Rihanna a vorbit despre faptul că dorește să se concentreze pe o linie specială pe care vrea să o producă pe termen lung, numită „Fenty ecosystem”. Este prima femeie de culoare care deține un brand sub gigantul Louis Vuitton.

Activitățile pe care le-a întreprins Rihanna în ultimii ani au ținut-o departe de sfera muzicii, cântăreața având ultimul single, Anti, în 2016.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×