Reclamă

Numele complet al Reginei Elisabeta. Ce s-a scris pe certificatul de naștere al Majestății Sale

Când te gândești la monarhul Marii Britanii automat îți vine în minte un singur nume. Cu toate acestea, la Casa Regală, cei mai mulți se referă la Regina Elisabeta ca la Majestatea Sa sau Madam. Cunoscută sub tot felul de titulaturi regale, prea puțini știu care este de fapt numele complet al Reginei Elisabeta.

Publicat: 6 septembrie 2021, 7:55

Majestatea Sa a devenit cunoscută publicului în mod oficial sub forma de Regina Elisabeta. Apropiații o numesc uneori Lilibet, în timp ce nepoții și strănepoții o strigă deseori Granny, adică bunica. De-a lungul timpului, oamenii i s-au adresat Reginei Elisabeta în diferite moduri, totuși aceasta are un nume mult mai lung decât se crede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numele complet al Reginei Elisabeta

De-a lungul vieții, Regina Elisabeta a ajuns să dețină un număr impresionant de titulaturi. Cu toate acestea, atunci când s-a născut, Regina Mamă i-a oferit un nume unic cu o însemnătate aparte. Regina Elisabeta a venit pe lume în anul 1926. În certificatul său de naștere aceasta a fost trecută drept Elizabeth Alexandra Mary.

Deși cei mai mulți o cunosc pe Regină doar după primul nume, povestea acestuia are în spate o istorie deosebită. Numele complet al Reginei Elisabeta a fost ales de mama sa și a avut întotdeauna o însemnătate deosebită.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta, zâmbitoare în timp ce găzduiește o petrecere la Palatul Buckingham
Regina Elisabeta este monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii / Getty Images
Reclamă

Prenumele de Elisabeta vine, desigur, de la prenumele Reginei Mamă. Din acesta, mulți ani mai târziu a derivat și numele de alint al Reginei Elisabeta, Lilibet.

Cel de-al doilea prenume, Alexandra, i-a fost oferit în onoarea străbunicii sale, Regina Alexandra. Aceasta a murit la vârsta de 80 de ani, în luna noiembrie 1995, cu doar puțin timp înainte ca Regina Elisabeta să se nască. Regina Alexandra a fost și soția Regelui Edward al VII-lea.

Ultimul său prenume, Mary, este un tribut adus bunicii sale, Regina Mary care a fost soția Regelui George al V-lea. Regina Mary a decedat în anul 1953, la un an după ce tatăl Reginei Elisabeta, George al VI-lea a trecut în neființă. Astfel, numele complet al Reginei Elisabeta este de fapt Elizabeth Alexandra Mary, un nume care rareori este folosit sub această formă.

Reclamă

Numele de alint al Reginei Elisabeta

De când a venit pe lume micuța Ducilor de Sussex, numele de Lilibet a intrat din nou în atenția publicului. Puțini știu că acesta este, de fapt, numele de alint al Reginei Elisabeta. Familia Regală Britanică are o întreagă istorie când vine vorba de numele care sunt folosite la Casa Regală.

Numele de alint, Lilibet, are o poveste cu totul specială, iar Majestatea Sa îl poartă cu drag. Regina Elisabeta este probabil, femeia căreia oamenii i se adresează sub cele mai multe forme de curtoazie. Cu toate acestea, numele său de alint era folosit doar de persoanele foarte apropiate din viața Reginei.

Pe lângă tatăl său singurul care i se adresa sub forma de Lilibet mai era soțul său, Prințul Philip. De altfel, atunci când acesta a trecut în neființă, Regina i-a lăsat un bilet de adio pe care s-a semnat cu numele său de alint.

De atunci, nimeni nu a mai strigat-o pe Majestatea Sa cu numele de Lilibet. Ducii de Sussex au fost cei care s-au gândit să-i facă o surpriză Reginei și au ales să-și numească fiica Lilibet Diana. Conform surselor, reacția acesteia a fost una pozitivă și s-a bucurat la aflarea veștii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×