Reclamă

Obiecte din casă pe care le cureți prea des

Pentru multe dintre noi, găsirea soluțiilor de reducere a timpului alocat curățeniei, păstrând totuși casa în ordine și igienizată, este o informație binevenită. Poate nu te-ai gândit, dar există obiecte din casa ta pe care s-ar putea să le cureți prea des. 

Publicat: 5 martie 2021, 7:58 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 13:29

Așază ustensilele de curățare înapoi în dulap și relaxează-te pe canapea în timp ce afli care sunt obiectele de care nu o să te mai atingi în viitorul apropiat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiecte din casă pe care le cureți prea des

În contextul pandemiei de coronavirus, am devenit mult mai atenți la modul în care curațăm și igienizăm obiectele din casă. Specialiștii în curățenie susțin că acum avem tendința să curățăm excesiv unele articole vestimentare sau piese de mobilier care nu necesită o astfel de rutină.

Îți oferim mai jos o selecție de obiecte din casă pe care le cureți prea des.

Reclamă

Hainele

Cu excepția cazului în care ai o slujbă care presupune să îți murdărești hainele, transpiri abundent sau ești neatentă și scapi prea des mâncarea pe tine, majoritatea hainelor pot fi purtate de mai multe ori. Există, desigur, excepții. Lenjeria de corp, șosetele, echipamentele de antrenament trebuie spălate după fiecare purtare.

Gândește-te cât de mult s-ar reduce canitatea de rufe dacă fiecare persoană din casă nu ar arunca cămașa doar pentru că a probat-o câteva minute sau nu și-ar arunca hainele pe scaun sau pe podea. Fă o schimbare în rutina ta și a membrilor familiei și sunt mari șanse să câștigi niște timp liber și să economisești banii pe care îi cheltui pe electricitate, apă și produse de curățenie.

Ventilatoarele de tavan și corpurile de iluminat

Dacă ștergi toate corpurile de iluminat din casă ca parte a rutinei săptămânale de curățare, poți să iei o pauză. Corpurile de iluminat montate pe tavan și ventilatoarele de tavan pot fi curățate doar o dată pe lună, potrivit The spruce

Reclamă

Îmbrăcămintea de iarnă

Majoritatea paltoanelor de iarnă pot trece prin sezon doar cu una sau două curățări. Trucul pentru a evita curățătoria este să observi pata și să o cureți cât mai repede, să așezi paltonul pe umeraș după fiecare purtare și să folosești o perie de haine bună pentru a îndepărta praful și scamele.

Cuverturile de pat

Cuverturile de pat sunt dificil de curățat din cauza dimensiunii lor. Cu excepția cazului în care stai foarte mult în pat sau ai multe animale de companie, nu este nevoie să le speli săptămânal. Curăță-le la sfârșitul fiecărui sezon. 

Dacă îți petreci mare parte din zi în pat, alături de animalele de companie, acoperă cuverturile cu un cearșaf mai ușor de spălat. 

Perdelele și draperiile

Perdelele sau draperiile din sufragerie și dormitor nu au nevoie de curățenie frecventă. Este suficientă o curățare aprofundată prin spălare sau curățare chimică o dată pe an. Dacă te îngrijorează praful, scoate draperiile și pune-le în uscător pe ciclul „numai aer” pentru a îndepărta praful. Nu folosi căldură deoarece poate reduce dimensiunea unor țesături.

Perdelele din bucătărie și din baie ar trebui spălate mai des (sezonier), deoarece prind particule de grăsime și aerosoli.

Covoarele și mobilierul tapițat

Reclamă

În mod ideal, covoarele și mobilierul tapițat ar trebui să fie curățate profesional doar o dată pe an, folosind abur și produse de curățare adecvate. Nu este însă o scuză pentru a sări peste aspirarea covoarelor și a mobilierului tapițat cel puțin săptămânal! Aspirarea regulată împiedică murdăria și praful să se integreze în fibre.

Dacă vrei să faci totul de una singură, s-ar putea să provoci daune prin curățarea frecventă. Utilizarea în exces a produselor de curățenie și umezirea în exces duc la rezultate dezastruoase.

Utilizarea în exces a produselor de curățare atrage murdăria. Umezirea excesivă determină înmulțirea mucegaiului în căptușeala covoarelor și a pernelor.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×