Reclamă

Posterul pentru noul film al Penelopei Cruz, cenzurat pe Instagram. Ce imagine a fost considerată controversată

Un poster pentru noul film al Penelopei Cruz, Madres Paralelas, a fost cenzurat pe Instagram. Artistul imaginii, Javier Jaén, a republicat imaginea pe rețeaua de socializare și a scris un mesaj despre situație.

Publicat: 12 august 2021, 7:02 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:14

Penelope Cruz a devenit cunoscută la nivel internațional datorită unor filme de succes precum Vanilla Sky și Todo sobre mi madre. Ea a câștigat și Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul din filmul Vicky Cristina Barcelona, regizat de Woody Allen.

Posterul pentru noul film al Penelopei Cruz, cenzurat pe Instagram

Cruz și-a făcut inițial un renume în țara natală, Spania. Ea a colaborat cu regizorul Predo Almodovar, pentru producții precum Live Flesh, Volver și Julieta. Acum, Penelope Cruz a colaborat din nou cu Almodovar, pentru pelicula Madres Paralelas (Mame paralele). Posterul pentru film a fost cenzurat, însă, pe Instagram, scrie Newsweek.

Posterul pentru noul film al Penelopei Cruz a fost dezvăluit recent și publicat pe Instagram. Rețeaua de socializare l-a îndepărtat la scurt timp.

În posterul roșu, apare un mamelon și secreție lactată. Imaginea e decupată în așa fel încât are forma unui ochi. 

Imaginea a fost creată de artistul Javier Jaen, ce a publicat-o din nou pe Instagram. Alături de poză, el a scris: ”Așa cum era de așteptat, Instagram a îndepărtat posterul pe care l-am făcut pentru ultimul film Almodovar #madresparalelas. O voi publica din nou. Mulțumesc că o distribuiți.” 

Reclamă

Instagram și-a cerut scuze pentru îndepărtarea imaginii

La scurt timp, Instagram a oferit o declarație oficială despre situație, în care reprezentanții companiei Facebook își cereau scuze pentru îndepărtarea imaginii, scrie The New York Post.  

Potrivit reprezentanților, mai multe imagini promoționale pentru Madres Paralelas au fost îndepărtate de pe Instagram pentru că ”au încălcat regulile noastre împotriva nudității”. 

Reclamă

”Facem, însă, excepții pentru a permite nuditatea în anumite condiții, ceea ce include și situația în care clar e vorba despre un context artistic. Astfel, am restabilit mesajele Instagram în care apărea posterul filmului lui Almodovar și ne cerem scuze pentru confuzia creată,” au continuat reprezentanții în comunicat. 

Javier Jaen, artistul posterului a declarat că și-a făcut griji dacă imaginea va avea probleme pe rețelele de socializare. Almodovar i-a susținut, însă, viziunea artistică.

”Mi-a spus că a făcut filme cu postere toată viața lui, cu mult înainte de Instagram, și va continua să facă acest lucru și după Instagram,” a declarat Jaen. 

”Asta e probabil prima imagine pe care am văzut-o când m-am născut. O companie precum Instagram îmi spune că munca mea e periculoasă, că oamenii nu trebuie să o vadă, că e adultă. Câtor oameni le spune că trupurile lor sunt rele, că au corpuri periculoase? Ei spun că tehnologia lor nu poate diferenția în funcție de context. Nu-mi pasă. Atunci schimbați tehnologia.” 

– Javier Jaen

Penelope Cruz joacă rolul unei noi mame în filmul Madres Paralelas

Potrivit sinopsisului, noul film al Penelopei Cruz prezintă povestea a ”două femei, Janis și Ana, ce ajung în aceeași cameră de spital în care vor naște. Ambele sunt singure și au rămas însărcinate accidental”. 

Penelope Cruz joacă rolul lui Janis, o mamă de vârstă mijlocie, ce e extrem de fericită că va avea un copil. Cealaltă mamă, Ana (interpretată de Milena Smit), e adolescentă și ”speriată și traumatizată”. După ce se cunosc, între cele două se creează o legătură puternică, ce le va afecta viața. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Penelope Cruz a participat la evenimentul Union de Actores, în 2018, Madrid, Spania. Ea a purtat o rochie argintie, cu un șal lung
Penelope Cruz e una dintre cele mai cunoscute actrițe din Spania. Pentru rolul său din Vicki Christina Barcelona, Cruz a câștigat un Premiu Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar / Getty Images

Din distribuția filmului mai fac parte și Aitana Sánchez-Gijón, Israel Elejalde, Julieta Serrano și Rossy de Palma. Madres Paralelas va avea premiera la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de la Veneția. 

”Nu pot explica fericirea și onoarea și cât de mult înseamnă acest lucru pentru mine fără să mă complac,” a declarat Almodovar despre premiera filmului în cadrul festivalului. ”Sunt extrem de recunoscător festivalului pentru recunoaștere și sper să mă ridic la nivelul așteptărilor.” 

În afară de Madres Paralelas, noul film al Penelopei Cruz, actrița va apărea și în Official Competition, ce va lansa tot în 2021. Va urma filmul The 355, ce va ajunge pe marele ecrane anul următor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
O zână într-o rochie fluidă, într-un peisaj de toamnă
Horoscop
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale vor afla exact ce au de făcut pentru a avea o viață mai bună. Liniștea sufletească este...
3
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
4
Regina Camilla, la un eveniment, într-o ținută albastră, din catifea
Divertisment
Regina consoartă Camilla și relația ei cu Familia Regală Britanică. A fost „cealaltă femeie”, dar acum este soția Regelui Charles al III-lea
Când Prințul Charles și Camilla Shand s-au întâlnit pentru prima dată la un meci de polo în 1970, cei doi nu aveau idee că legătura lor va declanșa o poveste de dragoste de-o viață...
5
O femeie care aranjează ceasul în timp ce demonstrează cum se schimbăr ora de iarnă în 2022
Timp liber
Ora de iarnă 2022. Când se schimbă ora în urma deciziei care s-a luat la Bruxelles
Oamenii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să schimbe ora. În anotimpul răcoros, acest lucru se face în ultimul weekend din luna octombrie. Ceasul trebuie dat cu o oră înapoi, însă la Bruxelles au...
PARTENERI
×