Posterul pentru noul film al Penelopei Cruz, cenzurat pe Instagram. Ce imagine a fost considerată controversată

Un poster pentru noul film al Penelopei Cruz, Madres Paralelas, a fost cenzurat pe Instagram. Artistul imaginii, Javier Jaén, a republicat imaginea pe rețeaua de socializare și a scris un mesaj despre situație.

Publicat: 12 august 2021, 7:02 / Actualizat: 12 August 2021, 11:35

Penelope Cruz a devenit cunoscută la nivel internațional datorită unor filme de succes precum Vanilla Sky și Todo sobre mi madre. Ea a câștigat și Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul din filmul Vicky Cristina Barcelona, regizat de Woody Allen.

Posterul pentru noul film al Penelopei Cruz, cenzurat pe Instagram

Cruz și-a făcut inițial un renume în țara natală, Spania. Ea a colaborat cu regizorul Predo Almodovar, pentru producții precum Live Flesh, Volver și Julieta. Acum, Penelope Cruz a colaborat din nou cu Almodovar, pentru pelicula Madres Paralelas (Mame paralele). Posterul pentru film a fost cenzurat, însă, pe Instagram, scrie Newsweek.

Posterul pentru noul film al Penelopei Cruz a fost dezvăluit recent și publicat pe Instagram. Rețeaua de socializare l-a îndepărtat la scurt timp.

În posterul roșu, apare un mamelon și secreție lactată. Imaginea e decupată în așa fel încât are forma unui ochi. 

Imaginea a fost creată de artistul Javier Jaen, ce a publicat-o din nou pe Instagram. Alături de poză, el a scris: ”Așa cum era de așteptat, Instagram a îndepărtat posterul pe care l-am făcut pentru ultimul film Almodovar #madresparalelas. O voi publica din nou. Mulțumesc că o distribuiți.” 

Instagram și-a cerut scuze pentru îndepărtarea imaginii

La scurt timp, Instagram a oferit o declarație oficială despre situație, în care reprezentanții companiei Facebook își cereau scuze pentru îndepărtarea imaginii, scrie The New York Post.  

Potrivit reprezentanților, mai multe imagini promoționale pentru Madres Paralelas au fost îndepărtate de pe Instagram pentru că ”au încălcat regulile noastre împotriva nudității”. 

”Facem, însă, excepții pentru a permite nuditatea în anumite condiții, ceea ce include și situația în care clar e vorba despre un context artistic. Astfel, am restabilit mesajele Instagram în care apărea posterul filmului lui Almodovar și ne cerem scuze pentru confuzia creată,” au continuat reprezentanții în comunicat. 

Javier Jaen, artistul posterului a declarat că și-a făcut griji dacă imaginea va avea probleme pe rețelele de socializare. Almodovar i-a susținut, însă, viziunea artistică.

”Mi-a spus că a făcut filme cu postere toată viața lui, cu mult înainte de Instagram, și va continua să facă acest lucru și după Instagram,” a declarat Jaen. 

”Asta e probabil prima imagine pe care am văzut-o când m-am născut. O companie precum Instagram îmi spune că munca mea e periculoasă, că oamenii nu trebuie să o vadă, că e adultă. Câtor oameni le spune că trupurile lor sunt rele, că au corpuri periculoase? Ei spun că tehnologia lor nu poate diferenția în funcție de context. Nu-mi pasă. Atunci schimbați tehnologia.” 

– Javier Jaen

Penelope Cruz joacă rolul unei noi mame în filmul Madres Paralelas

Potrivit sinopsisului, noul film al Penelopei Cruz prezintă povestea a ”două femei, Janis și Ana, ce ajung în aceeași cameră de spital în care vor naște. Ambele sunt singure și au rămas însărcinate accidental”. 

Penelope Cruz joacă rolul lui Janis, o mamă de vârstă mijlocie, ce e extrem de fericită că va avea un copil. Cealaltă mamă, Ana (interpretată de Milena Smit), e adolescentă și ”speriată și traumatizată”. După ce se cunosc, între cele două se creează o legătură puternică, ce le va afecta viața. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Penelope Cruz a participat la evenimentul Union de Actores, în 2018, Madrid, Spania. Ea a purtat o rochie argintie, cu un șal lung
Penelope Cruz e una dintre cele mai cunoscute actrițe din Spania. Pentru rolul său din Vicki Christina Barcelona, Cruz a câștigat un Premiu Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar / Getty Images

Din distribuția filmului mai fac parte și Aitana Sánchez-Gijón, Israel Elejalde, Julieta Serrano și Rossy de Palma. Madres Paralelas va avea premiera la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de la Veneția. 

”Nu pot explica fericirea și onoarea și cât de mult înseamnă acest lucru pentru mine fără să mă complac,” a declarat Almodovar despre premiera filmului în cadrul festivalului. ”Sunt extrem de recunoscător festivalului pentru recunoaștere și sper să mă ridic la nivelul așteptărilor.” 

În afară de Madres Paralelas, noul film al Penelopei Cruz, actrița va apărea și în Official Competition, ce va lansa tot în 2021. Va urma filmul The 355, ce va ajunge pe marele ecrane anul următor.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
3
Meadow Walker, îmbrăcată în negru, la premiera Fast and Furious 9
Divertisment
Meadow Walker s-a căsătorit. Tânăra de 22 de ani și Louis Thornton-Allan au mers în fața altarului
Meadow Walker s-a căsătorit cu Louis Thornton-Allan. Cei doi îndrăgostiți și-au confirmat relația în luna iulie. Ulterior s-au logodit în august, iar la începutul acestei luni au ajuns în fața altarului. Meadow Walker este...
4
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
5
Meghan Markle în rochie de mireasă alături de Prințul Harry la costum la ceremonia lor de căsătorie
Divertisment
Thomas Markle Jr face speculații despre căsnicia Prințului Harry. Ce a declarat fratele vitreg al lui Meghan Markle
Thomas Markle Jr face noi speculații despre căsnicia Prințului Harry. Fratele vitreg al lui Meghan Markle a vorbit la un show de televiziune australian despre fostul mariaj al Ducesei de Sussex cu producătorul de...
PARTENERI
×