Reclamă

Principalele diferențe dintre nunta Prințului William și cea a Prințului Harry. Rochia lui Kate Middleton a costat aproape dublu față de cea a lui Meghan Markle

Principalele diferențe dintre nunta Prințului William și cea a Prințului Harry au fost comentate recent de câțiva experți regali. Rochia de mireasă purtată de Kate Middleton a costat aproape dublu față de cea pe care a avut-o Meghan Markle la ceremonia religioasă, care a avut loc la Capela St. George de la Castelul Windsor.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 17 septembrie 2023, 9:08

Ducesa de Sussex a ales să aibă și ea două rochii de mireasă pentru nunta regală, așa cu a avut și Kate Middleton. Astfel, la recepția organizată de socrul ei, fosta actriță a purtat o ținută albă a fost creată de Stella McCartney. Cea de-a doua rochie de mireasă era realizată din crep de mătase și a avut pantofi din satin. Talpa acestora erau de culoarea baby blue, conform informațiilor publicate de reprezentanții Casei Regale Britanice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Principalele diferențe dintre nunta Prințului William și cea a Prințului Harry

Prințul William și Kate Middleton au devenit soț și soție pe 29 aprilie 2011, iar Prințul Harry și Meghan Markle și-au unit destinele pe 19 mai 2018. Nunțile celor doi fii ai Regelui Charles au fost fastuoase, însă, există unele detalii care ar putea fi interpretate ca indicii clare că Ducesa și Ducele de Sussex se gândeau să renunțe complet la îndatoririle regale.

În continuare, vei putea descoperi principalele diferențe dintre nunta Prințului William și cea a Prințului Harry.

Rochia de mireasă purtată de Kate Middleton

Potrivit presei internaționale rochia de mireasă purtată de Kate Middleton a costat de mireasă de 434.000 de dolari și a fost cumpărată de părinții ei. Așa cum puteți vedea în imagini, dar și în galeria foto a articolului, creația Prințesei de Wales a fost impresionantă, ocupând locul întâi în topul rochiilor regale.

Reclamă

Rochia albă de mireasă a Ducesei de Wales fost concepută de Sarah Burton pentru Alexander McQueen și a avut un corset în stil victorian, mâneci lungi și un guler delicat de flori din dantelă. Trena era de 2,7 metri, iar pe voal erau aplicate flori simbolice naționale: trandafir, ciulin, narcisă și trifoi, care reprezentau Regatul Unit.

Prințul William și Kate Middleton vor urca într-o bună zi pe tronul Marii Britanii și, din acest motiv, nimic nu a fost întâmplător în ziua nunții lor. Chiar și regretata Regină Elisabeta a II-a s-a implicat în planurile de organizare pentru fericitul eveniment. Fostul monarh a luat mai multe decizii, iar una dintre ele are legătură cu ținuta pe care Ducele de Cambridge a avut-o la nuntă.

La fel ca Meghan Markle, și Prințesa de Wales a avut încă o rochie de mireasă. Ținuta a fost semnată tot de Sarah Burton pentru Alexander McQueen. Aceasta era sidefată, până la podea, fără bretele și a avut un design mult mai simplu decât rochia ei de mireasă. Totodată, nu a fost mai puțin spectaculoasă.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ducii de Cambridge, în biserică, la nunta lor
Prințul William i-a promis lui Kate Middleton că nu va trebui să renunțe la familia ei după căsătorie / Profimedia Images

Meghan Markle a vorbit despre nunta lui Kate Middleton pe blogul său. Cum a arătat postarea Ducesei de Sussex, pe care a scris-o în 2014.

Rochia de mireasă aleasă de Meghan Markle pentru ceremonia religioasă

Rochia de mireasă pe care Meghan Markle a purtat-o la ceremonia religioasă a costat aproape 265,000 de dolari și a fost semnată de Claire Waight Keller, un designer britanic.

Realizată din mătase, creația Ducesei de Sussex a fost pusă în valoare de voalul care spunea câte ceva despre fiecare dintre cele 53 de țări din Commonwealth, reprezentate de câte o floare locală brodată de mână.

Mai mult, fosta actriță și-a dorit enorm să fie adăugate două flori cu semnificație personală. Este vorba despre: Wintersweet, știut drept arbustul zânei, care crește lângă palatul Kensington. Iar a doua preferință este: macul californian, din statul ei natal, au scris jurnaliștii de la Money Pop.

Prințul Harry și Meghan Markle se uită unul la celălalt în timp ce mers în fața altarului, în ziua nunții lor
Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit pe 19 mai 2018 / Getty Images

Tiara pe care a avut-o Kate Middleton în ziua nunții și cea aleasă de Meghan Markle

La nunta ei, Kate Middleton a purtat o tiara Cartier, primită de Regina Elisabeta a II-a când a împlinit 18 ani.

Imagine cu Prințul William Kate Middleton la nunta lor, detaliu din cele 7 lucruri neștiute despre Prințul William
7 lucruri neștiute despre Prințul William care te vor ajuta să-i vezi personalitatea complexă, dincolo de titlul regal / Getty Images

Iar Meghan Markle a avut tiara din platină cu diamante a Reginei Mary, datând din 1932, și cu o piesă centrală realizată în 1893. Pentru ziua nunții sale, fosta actriță a schimbat piatra centrală de safir cu un diamant. Iar cerceii purtați și brățara erau de la Cartier.

Prințul Harry și Meghan Markle la nunta lor, în trăsura neagră. Ea poartă o rochie de mireasă și văl, el poartă uniforma neagră, cu accente roșii. Fundal cu mulțime
Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în anul 2018 / Profimedia

Rochia principală de mireasă a fostei actrițe de la Hollywod a avut un detaliu neobișnuit. Designerul ținutei a dezvăluit unde a fost „ascuns în secret” „ceva albastru”.

Mersul pe culoarul de la Westminster Abbey

Momentele în care Kate Middleton și Meghan Markle au pășit în rochii de mireasă pe culoarul de la Westminster Abbey au fost urmărite de milioane de oameni din întreaga lume. Astfel, presiunea pe care o aveau asupra lor, pe lângă emoțiile specifice din ziua nunții, a atins cote uriașe. Ducesa de Cambridge avea 29 de ani când a fost condusă la altar de Michael Middleton, tatăl ei.

Kate Middleton îmbrăcată în rochie de mireasă și cu voalul pe faț salută mulțimea
Rochia de mireasă a lui Kate Middleton pentru nunta cu prințul William în 2011 i-a costat pe părinții ei, Carole și Michael Middleton, 250.000 de lire sterline / Getty Images

Ducesa de Sussex s-a căsătorit la 36 de ani și a mers singură până la jumătatea culoarului de la Westminster Abbey. Acolo a așteptat-o Regele Charles, care a dus-o în fața altarului, unde o aștepta Prințul Harry. Toate acestea s-au întâmplat pentru că tatăl ei s-a confruntat la acea vreme cu unele probleme medicale. Atât de grave au fost, încât Thomas Markle nu a participat la nunta fiicei sale.

Prințul Charles îmbrăcat la costum în timp ce o conduce pe Meghan Markle la altar în ziua nunții sale cu Prințul Harry
Meghan Markle și-a dorit să fie condusă la altar de Prințul Charles / Getty Images

Sărutul dintre Prințul William și Kate Middleton, dar și cel al Prințului Harry cu Meghan Markle

Primul sărut al cuplurilor regale proaspăt căsătorite au fost urmărite de milioane de oameni din toate colțurile planetei. Prințul William și soția lui s-au sărutat pe balconul Palatului Buckingham după ceremonia de nuntă de la Westminister Abbey.

Kate Middleton și Prințul William în timp ce se sărută la balconul Platului Buckingham în ziuna nunții lor pe 29 aprilie 2011
Kate Middleton și Prințul William s-au în anul 2011 / Profimedia Images

Prințul Harry și aleasa inimii sale și-au afișat primul sărut de căsătorie chiar în fața Capelei Sf. George, care se află în incinta Castelului Windsor.

Ducii de Sussex se sărută la nunta lor în 2018
Prințul Harry și Meghan Markle au fost prezentați pentru prima dată unul altuia de un prieten comun / Getty Images

Torturile de la cele două nunți regale

Tortul pregătit pentru ziua în care Kate Middleton a devenit soția Prințului William a avut 8 etaje. Și se pare că el cântărea aproximativ 100 de kilograme. Realizat de o renumită patiserie, desertul a avut fructe în interior. El a fost acoperit în înghețată și decorat cu 900 de flori, realizate manual din pastă de zahăr ars. La cererea miresei, tortul magnific a fost decorat cu 16 flori care au simboluri puternice. Printre ele se numără trandafirul, crinul și iedera.

Cuplul a mai avut un tort din ciocolată, pregătit special pentru invitații cărora nu le plăceau cel cu fructe. Totalul celor două torturi a ajuns la 160.000 de dolari, conform sursei citate mai sus.

Tortul de 8 etaje pe care Prințul William și Catherine Middleton l-au avut în ziua nunții
Tortul de la nunta Prințului William cu Catherine Middleton a fost decorat cu 900 de flori, realizate din pastă de zahăr ars / Getty Images

Tortul miresei Meghan Markle a avut patru etaje, fiecare strat fiind dispus pe platouri individuale de aur, aflate la diferite înălțimi. Nici dimensiunile desertului nu erau la fel. Delicatesa a fost decorată cu trei tipuri diferite de bujori, o floare preferată de Ducesa de Sussex.

Tortul de la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle a fost decorat cu trei tipuri diferite de bujori, o floare preferată de Ducesa de Sussex
Tortul miresei Meghan Markle a avut 4 etaje, fiecare strat fiind dispus pe platouri individuale de aur / Profimedia Images

Tortul de la nunta Prințului Harry a fost realizat de Claire Ptak, o cunoscută brutăreasă din estul Londrei. Ea este originară din California. Specialista a descris aroma prăjiturii ca fiind un echilibru între dulce și acidulat, combinat cu floarea de soc „eterică”.

„Crema de unt este dulce, iar stratul de lămâie este foarte acru. Astfel, se întâmplă un lucru foarte încântător când iei o mușcătură. Toate aceste arome și senzații sunt perfect echilibrate”, a declarat Claire Ptak pentru Daily Mail.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×