Reclamă

Prințul Harry a spus de ce nu se poate întoarce în Marea Britanie. Ducele de Sussex vrea să i se permită să plătească pentru protecția sa și a familiei

Prințul Harry a spus de ce nu se poate întoarce în Marea Britanie. Ducele de Sussex face acest lucru decât dacă li se permite să plătească pentru protecție poliției. „În absența unei astfel de protecție, Prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce la casa lui din Regatul Unit”.

Publicat: 17 ianuarie 2022, 12:52

Prințul Harry contestă o decizie guvernamentală. Aceasta nu îi permite să plătească personal pentru protecția poliției atunci când el și familia lui vizitează Marea Britanie. Un reprezentant legal al lui Ducelui de Sussex a făcut sâmbătă o declarație despre alegerea sa de a solicita o revizuire judiciară. O instanță va examina dacă decizia de a-i interzice să plătească pentru protecția poliției a fost luată în mod legal și echitabil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În absența unei astfel de protecție, Prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce la casa lui din Regatul Unit”, a spus reprezentantul.

Prințul Harry a spus de ce nu se poate întoarce în Marea Britanie

Când Ducele de Sussex și Meghan, Ducesa de Sussex, au anunțat că se vor retrage din Familia Regală a Marii Britanii în ianuarie 2020, au pierdut garanția finanțată de contribuabilii din Regatul Unit acordată seniorilor regali. La momentul respectiv, potrivit reprezentantului, Harry s-a oferit să plătească din bani proprii pentru protecției poliției. Acea cerere nu a fost aprobată de Ministerul de Interne al Marii Britanii, scrie buzzfeednews.com.

Vezi mai multe imagini cu Ducii de Sussex în GALERIA FOTO!

Meghan Markle alături de Prințul Harry la un eveniment susținut de un liceu din Australia în anul 2018
Meghan Markle și Prințul Harry îl trimit pe Archie la o grădiniță cu program diferit. Copilul Ducilor va învăța despre dezvoltarea personală / Getty Images
Reclamă

„Prințul Harry a moștenit un risc de securitate la naștere, pe viață. El rămâne al șaselea la rândul său la tron. A îndeplinit două turnee de serviciu de luptă în Afganistan. În ultimii ani familia sa a fost supusă unor amenințări neonaziste și extremiste”, a spus reprezentantul într-un comunicat. „În timp ce rolul său în cadrul instituției s-a schimbat, profilul său de membru al Familiei Regale nu s-a schimbat. Nici amenințarea la adresa lui și a familiei sale”.

După ce au stat o perioadă în Canada, Harry, Meghan și fiul lor, Archie, s-au mutat în SUA după retragerea din Familia Regală. Acolo și-au angajat în cele din urmă propria echipă de securitate. Potrivit reprezentantului lor, acea echipă privată nu poate oferi în mod legal nivelul de protecție de care are nevoie în Marea Britanie.

Când a revenit în Marea Britanie, în iulie 2021, securitatea Prințului Harry ar fi fost compromisă. A fost nevoie să părăsească un eveniment caritabil, deoarece nu avea protecție poliției. Acest lucru l-a determinat să ia măsuri legale. Ducele este încă „dispus să acopere costul securității”, a spus reprezentantul.

Reclamă

De ce este Prințul Harry în pericol

Amenințarea este la un nivel ridicat în Marea Britanie împotriva Ducilor de Sussex. Totul vine din partea grupurilor extremiste, precum și a altora, a spus purtătorul de cuvânt al acestora.

„Așa cum se știe pe scară largă, alții care au părăsit funcțiile publice și au un risc inerent de amenințare beneficiază de protecție a poliției fără niciun cost. Obiectivul prințului Harry a fost simplu. Să asigure siguranța lui și a familiei sale în Regatul Unit, astfel încât copiii săi să-și poată cunoaște țara natală”, se arată în declarația reprezentantului legal.

„După ce a fost respinsă și o altă încercare de negocieri, el a solicitat un control judiciar în septembrie 2021. A contestat luarea deciziilor din spatele procedurilor de securitate, în speranța că aceasta ar putea fi reevaluată pentru protecția evidentă și necesară.”

Ce se întâmplă cu Meghan Markle și copiii

Meghan și Archie nu s-au întors în Marea Britanie după ce s-au retras din Familia Regală. Nici Lilibet, care s-a născut pe 4 iunie 2021, în California, nu a cunoscut țara tatălui ei.

„Marea Britanie va fi întotdeauna casa Prințului Harry. E o țară în care își dorește ca soția și copiii să fie în siguranță. Cu lipsa protecției poliției, vine un risc personal prea mare. Prințul Harry speră că petiția sa va rezolva această situație”, a mai spus reprezentantul.

În interviul cuplului pentru Oprah din martie 2021, Meghan Markle a descris stresul pe care l-au simțit după ce a aflat că își vor pierde echipa de securitate.

„Chiar am scris scrisori familiei lui spunând: „Te rog. Este foarte clar că protecția mea sau a lui Archie nu este o prioritate. Accept asta. Este în regulă. Vă rog să-mi păstrați soțul în siguranță. Văd amenințările cu moartea. Văd propagandă rasistă. Vă rugăm să-l păstrați în siguranță. Vă rugăm să nu-i retrageți securitatea și să anunțați lumii când el și noi suntem cei mai vulnerabili. Și au spus că pur și simplu nu este posibil”, a spus Meghan la acea vreme.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
2
O femeie care ține în mână un telefon pe care apare un număr de îngeri
Horoscop
Ce înseamnă când vezi numere de îngeri. Află ce mesaje încearcă să-ți transmită Universul
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când vezi numere de îngeri? Universul încearcă să-ți transmită anumite mesaje în acele momente. Nu este întotdeauna o coincidență atunci când vezi numere de îngeri. Ele pot transmite mesaje...
3
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
4
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
5
Bianca Censori, pe străzile din Paris
Divertisment
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum. Hainele ei sunt minuscule sau lasă la vedere mult din...
PARTENERI
×