Reclamă

Prințul Harry a spus de ce nu se poate întoarce în Marea Britanie. Ducele de Sussex vrea să i se permită să plătească pentru protecția sa și a familiei

Prințul Harry a spus de ce nu se poate întoarce în Marea Britanie. Ducele de Sussex face acest lucru decât dacă li se permite să plătească pentru protecție poliției. „În absența unei astfel de protecție, Prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce la casa lui din Regatul Unit”.

Publicat: 17 ianuarie 2022, 12:52

Prințul Harry contestă o decizie guvernamentală. Aceasta nu îi permite să plătească personal pentru protecția poliției atunci când el și familia lui vizitează Marea Britanie. Un reprezentant legal al lui Ducelui de Sussex a făcut sâmbătă o declarație despre alegerea sa de a solicita o revizuire judiciară. O instanță va examina dacă decizia de a-i interzice să plătească pentru protecția poliției a fost luată în mod legal și echitabil.

„În absența unei astfel de protecție, Prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce la casa lui din Regatul Unit”, a spus reprezentantul.

Prințul Harry a spus de ce nu se poate întoarce în Marea Britanie

Când Ducele de Sussex și Meghan, Ducesa de Sussex, au anunțat că se vor retrage din Familia Regală a Marii Britanii în ianuarie 2020, au pierdut garanția finanțată de contribuabilii din Regatul Unit acordată seniorilor regali. La momentul respectiv, potrivit reprezentantului, Harry s-a oferit să plătească din bani proprii pentru protecției poliției. Acea cerere nu a fost aprobată de Ministerul de Interne al Marii Britanii, scrie buzzfeednews.com.

Vezi mai multe imagini cu Ducii de Sussex în GALERIA FOTO!

Meghan Markle alături de Prințul Harry la un eveniment susținut de un liceu din Australia în anul 2018
Meghan Markle și Prințul Harry îl trimit pe Archie la o grădiniță cu program diferit. Copilul Ducilor va învăța despre dezvoltarea personală / Getty Images
Reclamă

„Prințul Harry a moștenit un risc de securitate la naștere, pe viață. El rămâne al șaselea la rândul său la tron. A îndeplinit două turnee de serviciu de luptă în Afganistan. În ultimii ani familia sa a fost supusă unor amenințări neonaziste și extremiste”, a spus reprezentantul într-un comunicat. „În timp ce rolul său în cadrul instituției s-a schimbat, profilul său de membru al Familiei Regale nu s-a schimbat. Nici amenințarea la adresa lui și a familiei sale”.

După ce au stat o perioadă în Canada, Harry, Meghan și fiul lor, Archie, s-au mutat în SUA după retragerea din Familia Regală. Acolo și-au angajat în cele din urmă propria echipă de securitate. Potrivit reprezentantului lor, acea echipă privată nu poate oferi în mod legal nivelul de protecție de care are nevoie în Marea Britanie.

Când a revenit în Marea Britanie, în iulie 2021, securitatea Prințului Harry ar fi fost compromisă. A fost nevoie să părăsească un eveniment caritabil, deoarece nu avea protecție poliției. Acest lucru l-a determinat să ia măsuri legale. Ducele este încă „dispus să acopere costul securității”, a spus reprezentantul.

Reclamă

De ce este Prințul Harry în pericol

Amenințarea este la un nivel ridicat în Marea Britanie împotriva Ducilor de Sussex. Totul vine din partea grupurilor extremiste, precum și a altora, a spus purtătorul de cuvânt al acestora.

„Așa cum se știe pe scară largă, alții care au părăsit funcțiile publice și au un risc inerent de amenințare beneficiază de protecție a poliției fără niciun cost. Obiectivul prințului Harry a fost simplu. Să asigure siguranța lui și a familiei sale în Regatul Unit, astfel încât copiii săi să-și poată cunoaște țara natală”, se arată în declarația reprezentantului legal.

„După ce a fost respinsă și o altă încercare de negocieri, el a solicitat un control judiciar în septembrie 2021. A contestat luarea deciziilor din spatele procedurilor de securitate, în speranța că aceasta ar putea fi reevaluată pentru protecția evidentă și necesară.”

Ce se întâmplă cu Meghan Markle și copiii

Meghan și Archie nu s-au întors în Marea Britanie după ce s-au retras din Familia Regală. Nici Lilibet, care s-a născut pe 4 iunie 2021, în California, nu a cunoscut țara tatălui ei.

„Marea Britanie va fi întotdeauna casa Prințului Harry. E o țară în care își dorește ca soția și copiii să fie în siguranță. Cu lipsa protecției poliției, vine un risc personal prea mare. Prințul Harry speră că petiția sa va rezolva această situație”, a mai spus reprezentantul.

În interviul cuplului pentru Oprah din martie 2021, Meghan Markle a descris stresul pe care l-au simțit după ce a aflat că își vor pierde echipa de securitate.

„Chiar am scris scrisori familiei lui spunând: „Te rog. Este foarte clar că protecția mea sau a lui Archie nu este o prioritate. Accept asta. Este în regulă. Vă rog să-mi păstrați soțul în siguranță. Văd amenințările cu moartea. Văd propagandă rasistă. Vă rugăm să-l păstrați în siguranță. Vă rugăm să nu-i retrageți securitatea și să anunțați lumii când el și noi suntem cei mai vulnerabili. Și au spus că pur și simplu nu este posibil”, a spus Meghan la acea vreme.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă brunetă îmbrăcată cu o rochie roșie lungă se află pe gheață
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022 sunt Taurii, Gemenii și Fecioarele. Acești nativi vor avea parte de momente decisive la locul de muncă, dar și de critici din partea celor...
2
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Porție de cheesecake cu căpșuni pe o farfurie albă
Rețete
Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și...
PARTENERI
×