Reclamă

Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie: „Presa britanică, un amestec între The Truman Show și zoo”

Prințul Harry a mărturisit că a fost prins într-un ciclu al „durerii și suferinței” al Familiei Regale Britanice. Acesta a sugerat că este extrem de critic față de modul în care tatăl său, Prințul Charles, l-a crescut. Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie, în cadrul unui interviu personal.

Publicat: 20 mai 2021, 14:17 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 13:16

Ducele de Sussex a discutat cu actorul Dax Shepard, gazda podcastului Armchair Expert, în cadrul unui episod ce a fost lansat recent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Discutând despre modul în care a fost crescut ca membru al Familiei Regale, el a spus: „Când vine vorba de creștere și educație, dacă eu am experimentat o formă de durere sau suferință din cauza experienței (din copilărie, not.red.) avute la rândul său de tatăl meu sau de părinții mei, o să am grijă să întrerup acest ciclu pentru a nu-l transmite mai departe”.

Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie

Prințul Harry este preocupat de faptul că fără să ne dăm seama putem transmitem copiilor o mulțime de traume  intergeneraționale. „Așa că noi, ca părinți, ar trebui să facem tot ce putem” pentru a nu repeta un ciclu al suferinței. În copilărie, pe măsură ce creștea, Ducele de Sussex și-a dat seama că Prințul Charles l-a crescut în același mod în care și el fusese crescut. El a mers, de exemplu, la școala la care tatăl său fusese, sau îi fusese sugerat un stil de viață asemănător.

„Brusc am început să pun cap la cap lucrurile. Atunci am realizat că tatăl meu m-a tratat în aceași mod în care și el a fost tratat. Atunci am început să mă gândesc cum pot schimba acest lucru pentru copiii mei”, a mărturisit Prințul.

Prințul a spus anterior că relația dintre el și tatăl său s-a răcit după ce el și soția sa, Meghan Markle au renunțat la atribuțiile regale. În interviul citat de CNN, Prințul Harry a descris, de asemenea, perioada „nebună” și petrecerile la care obișnuia să participe în jurul vârstei de 20 de ani; în timp ce se lupta cu responsabilitățile unui membru a Familiei Regale.

Reclamă

El își aduce aminte că se gândea: „Nu vreau treaba asta, nu vreau să fiu aici, uite ce a pățit mama mea”. El a vorbit și despre mass-media din Marea Britanie.

Este un amestec între filmul The Truman Show și o grădină zoologică.

Prințul Harry

A spus el făcând referire la filmul în care personajul principal nu are nici cea mai mică idee că trăiește pe un platou de filmare gigantic; iar fiecare mișcare a sa îi este înregistrată. Prințul a vorbit, de asemenea, cum s-a simțit în copilărie să crească sub ochii atenți ai presei, dar și despre noua sa viață în SUA.

Reclamă

Sub lupa presei

El menționează cum atenția mass-mediei a afectat chiar și etapa de început a relației sale cu Meghan Markle.

„Atunci când Meghan m-a vizitat pentru prima dată, (pentru a nu atrage atenția, not.red.) am stabilit o întâlnire într-un supermarket londonez. Ne-am purtat ca și cum nu ne-am cunoaște”, a spus Ducele de Sussex. Pentru a evita să fie recunoscut, Prințul a purtat atunci o șapcă de baseball.

Prințul Harry a afirmat că lucrurile stau altfel de când el și familia sa s-au mutat în California.

Acum că locuiesc aici (în SUA, not.red) mă simt diferit. Pot să mă plimb simțindu-mă mai liber. Pot merge cu Archie pe bicicletă. În Marea Britanie n-aș fi putut face acest lucru niciodată.

Ducele de Sussex

În timpul podcast-ului, Harry a discutat și despre cum s-a schimbat atitudinea oamenilor și a societății față de sănătatea mentală.

A vorbi despre sănătate mentală reprezintă mai degrabă un semn al forței, și nu al slăbiciunii.

Prințul Harry

Acesta a menționat că două dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm în zilele noastre sunt criza climatică și sănătatea mentală.

Dacă neglijăm bunăstarea noastră colectivă, nu ne putem îngriji unul pe celălalt. Dacă nu ne putem îngriji unul pe altul, nu putem să avem grijă nici de planeta pe care trăim cu toții.

Ducele de Sussex

Prințul Harry a lucrat la o serie de documentare, intitulată The Me You Can’t See, împreună cu Oprah Winfrey; prin care își propune să ajute la conștientizarea asupra importanței sănătății mentale.

Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat în 2020 la statutul de membri seniori ai Casei Regale Britanice. Ei și-au dorit astfel să își obțină independența financiară. Cei doi fac pași repezi către o viață normală. Prințul Harry a tânjit mereu după un stil de viață obișnuit. Mai ales, după o copilărie petrecută sub lupa presei, în care a simțit că fiecare mișcare îi este urmărită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×