Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie: „Presa britanică, un amestec între The Truman Show și zoo”

Prințul Harry a mărturisit că a fost prins într-un ciclu al „durerii și suferinței” al Familiei Regale Britanice. Acesta a sugerat că este extrem de critic față de modul în care tatăl său, Prințul Charles, l-a crescut. Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie, în cadrul unui interviu personal.

Publicat: 20 mai 2021, 14:17 / Actualizat: 20 May 2021, 14:17

Ducele de Sussex a discutat cu actorul Dax Shepard, gazda podcastului Armchair Expert, în cadrul unui episod ce a fost lansat recent.

Discutând despre modul în care a fost crescut ca membru al Familiei Regale, el a spus: „Când vine vorba de creștere și educație, dacă eu am experimentat o formă de durere sau suferință din cauza experienței (din copilărie, not.red.) avute la rândul său de tatăl meu sau de părinții mei, o să am grijă să întrerup acest ciclu pentru a nu-l transmite mai departe”.

Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie

Prințul Harry este preocupat de faptul că fără să ne dăm seama putem transmitem copiilor o mulțime de traume  intergeneraționale. „Așa că noi, ca părinți, ar trebui să facem tot ce putem” pentru a nu repeta un ciclu al suferinței. În copilărie, pe măsură ce creștea, Ducele de Sussex și-a dat seama că Prințul Charles l-a crescut în același mod în care și el fusese crescut. El a mers, de exemplu, la școala la care tatăl său fusese, sau îi fusese sugerat un stil de viață asemănător.

„Brusc am început să pun cap la cap lucrurile. Atunci am realizat că tatăl meu m-a tratat în aceași mod în care și el a fost tratat. Atunci am început să mă gândesc cum pot schimba acest lucru pentru copiii mei”, a mărturisit Prințul.

Prințul a spus anterior că relația dintre el și tatăl său s-a răcit după ce el și soția sa, Meghan Markle au renunțat la atribuțiile regale. În interviul citat de CNN, Prințul Harry a descris, de asemenea, perioada „nebună” și petrecerile la care obișnuia să participe în jurul vârstei de 20 de ani; în timp ce se lupta cu responsabilitățile unui membru a Familiei Regale.

El își aduce aminte că se gândea: „Nu vreau treaba asta, nu vreau să fiu aici, uite ce a pățit mama mea”. El a vorbit și despre mass-media din Marea Britanie.

Este un amestec între filmul The Truman Show și o grădină zoologică.

Prințul Harry

A spus el făcând referire la filmul în care personajul principal nu are nici cea mai mică idee că trăiește pe un platou de filmare gigantic; iar fiecare mișcare a sa îi este înregistrată. Prințul a vorbit, de asemenea, cum s-a simțit în copilărie să crească sub ochii atenți ai presei, dar și despre noua sa viață în SUA.

Sub lupa presei

El menționează cum atenția mass-mediei a afectat chiar și etapa de început a relației sale cu Meghan Markle.

„Atunci când Meghan m-a vizitat pentru prima dată, (pentru a nu atrage atenția, not.red.) am stabilit o întâlnire într-un supermarket londonez. Ne-am purtat ca și cum nu ne-am cunoaște”, a spus Ducele de Sussex. Pentru a evita să fie recunoscut, Prințul a purtat atunci o șapcă de baseball.

Prințul Harry a afirmat că lucrurile stau altfel de când el și familia sa s-au mutat în California.

Acum că locuiesc aici (în SUA, not.red) mă simt diferit. Pot să mă plimb simțindu-mă mai liber. Pot merge cu Archie pe bicicletă. În Marea Britanie n-aș fi putut face acest lucru niciodată.

Ducele de Sussex

În timpul podcast-ului, Harry a discutat și despre cum s-a schimbat atitudinea oamenilor și a societății față de sănătatea mentală.

A vorbi despre sănătate mentală reprezintă mai degrabă un semn al forței, și nu al slăbiciunii.

Prințul Harry

Acesta a menționat că două dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm în zilele noastre sunt criza climatică și sănătatea mentală.

Dacă neglijăm bunăstarea noastră colectivă, nu ne putem îngriji unul pe celălalt. Dacă nu ne putem îngriji unul pe altul, nu putem să avem grijă nici de planeta pe care trăim cu toții.

Ducele de Sussex

Prințul Harry a lucrat la o serie de documentare, intitulată The Me You Can’t See, împreună cu Oprah Winfrey; prin care își propune să ajute la conștientizarea asupra importanței sănătății mentale.

Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat în 2020 la statutul de membri seniori ai Casei Regale Britanice. Ei și-au dorit astfel să își obțină independența financiară. Cei doi fac pași repezi către o viață normală. Prințul Harry a tânjit mereu după un stil de viață obișnuit. Mai ales, după o copilărie petrecută sub lupa presei, în care a simțit că fiecare mișcare îi este urmărită.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
2
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
3
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
4
Halle Berry, într-o rochie cu imprimeu floral, la un eveniment monden
Divertisment
Halle Berry a vorbit deschis despre Van Hunt: „Nu am avut niciodată un bărbat care să mă ridice și să mă lase să fiu tot ceea ce sunt”
Halle Berry a vorbit deschis despre Van Hunt. Actrița a spus pentru prima dată că nu a mai avut un asemenea bărbat în viața ei. Actualul partener a ajutat-o să evolueze și a susținut-o...
5
icon
Adriana Trandafir în timp ce arată cu degetul spre public la interviulpentru echipa CaTine.ro
CaTine
Adriana Trandafir, despre sinceritate și emoție în competiția Asia Express: „A fost cumplit de greu, dar și o experiență specială”
Adriana Trandafir este una dintre cele mai sincere și puternice concurente din cadrul competiției Asia Express: Drumul Împăraților. În cel de-al patrulea sezon, actrița Adriana Trandafir a decis să se alăture concursului împreună cu...
PARTENERI
×