Reclamă

Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie: „Presa britanică, un amestec între The Truman Show și zoo”

Prințul Harry a mărturisit că a fost prins într-un ciclu al „durerii și suferinței” al Familiei Regale Britanice. Acesta a sugerat că este extrem de critic față de modul în care tatăl său, Prințul Charles, l-a crescut. Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie, în cadrul unui interviu personal.

Publicat: 20 mai 2021, 14:17 / Actualizat: 7 iunie 2024, 18:14

Ducele de Sussex a discutat cu actorul Dax Shepard, gazda podcastului Armchair Expert, în cadrul unui episod ce a fost lansat recent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Discutând despre modul în care a fost crescut ca membru al Familiei Regale, el a spus: „Când vine vorba de creștere și educație, dacă eu am experimentat o formă de durere sau suferință din cauza experienței (din copilărie, not.red.) avute la rândul său de tatăl meu sau de părinții mei, o să am grijă să întrerup acest ciclu pentru a nu-l transmite mai departe”.

Prințul Harry vorbește deschis despre copilărie

Prințul Harry este preocupat de faptul că fără să ne dăm seama putem transmitem copiilor o mulțime de traume  intergeneraționale. „Așa că noi, ca părinți, ar trebui să facem tot ce putem” pentru a nu repeta un ciclu al suferinței. În copilărie, pe măsură ce creștea, Ducele de Sussex și-a dat seama că Prințul Charles l-a crescut în același mod în care și el fusese crescut. El a mers, de exemplu, la școala la care tatăl său fusese, sau îi fusese sugerat un stil de viață asemănător.

„Brusc am început să pun cap la cap lucrurile. Atunci am realizat că tatăl meu m-a tratat în aceași mod în care și el a fost tratat. Atunci am început să mă gândesc cum pot schimba acest lucru pentru copiii mei”, a mărturisit Prințul.

Prințul a spus anterior că relația dintre el și tatăl său s-a răcit după ce el și soția sa, Meghan Markle au renunțat la atribuțiile regale. În interviul citat de CNN, Prințul Harry a descris, de asemenea, perioada „nebună” și petrecerile la care obișnuia să participe în jurul vârstei de 20 de ani; în timp ce se lupta cu responsabilitățile unui membru a Familiei Regale.

Reclamă

El își aduce aminte că se gândea: „Nu vreau treaba asta, nu vreau să fiu aici, uite ce a pățit mama mea”. El a vorbit și despre mass-media din Marea Britanie.

Este un amestec între filmul The Truman Show și o grădină zoologică.

Prințul Harry

A spus el făcând referire la filmul în care personajul principal nu are nici cea mai mică idee că trăiește pe un platou de filmare gigantic; iar fiecare mișcare a sa îi este înregistrată. Prințul a vorbit, de asemenea, cum s-a simțit în copilărie să crească sub ochii atenți ai presei, dar și despre noua sa viață în SUA.

Reclamă

Sub lupa presei

El menționează cum atenția mass-mediei a afectat chiar și etapa de început a relației sale cu Meghan Markle.

„Atunci când Meghan m-a vizitat pentru prima dată, (pentru a nu atrage atenția, not.red.) am stabilit o întâlnire într-un supermarket londonez. Ne-am purtat ca și cum nu ne-am cunoaște”, a spus Ducele de Sussex. Pentru a evita să fie recunoscut, Prințul a purtat atunci o șapcă de baseball.

Prințul Harry a afirmat că lucrurile stau altfel de când el și familia sa s-au mutat în California.

Acum că locuiesc aici (în SUA, not.red) mă simt diferit. Pot să mă plimb simțindu-mă mai liber. Pot merge cu Archie pe bicicletă. În Marea Britanie n-aș fi putut face acest lucru niciodată.

Ducele de Sussex

În timpul podcast-ului, Harry a discutat și despre cum s-a schimbat atitudinea oamenilor și a societății față de sănătatea mentală.

A vorbi despre sănătate mentală reprezintă mai degrabă un semn al forței, și nu al slăbiciunii.

Prințul Harry

Acesta a menționat că două dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm în zilele noastre sunt criza climatică și sănătatea mentală.

Dacă neglijăm bunăstarea noastră colectivă, nu ne putem îngriji unul pe celălalt. Dacă nu ne putem îngriji unul pe altul, nu putem să avem grijă nici de planeta pe care trăim cu toții.

Ducele de Sussex

Prințul Harry a lucrat la o serie de documentare, intitulată The Me You Can’t See, împreună cu Oprah Winfrey; prin care își propune să ajute la conștientizarea asupra importanței sănătății mentale.

Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat în 2020 la statutul de membri seniori ai Casei Regale Britanice. Ei și-au dorit astfel să își obțină independența financiară. Cei doi fac pași repezi către o viață normală. Prințul Harry a tânjit mereu după un stil de viață obișnuit. Mai ales, după o copilărie petrecută sub lupa presei, în care a simțit că fiecare mișcare îi este urmărită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×