Reclamă

Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023. Ceremonia va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury

Ceremonia pe care o va conduce arhiepiscopul de Canterbury are loc de obicei la câteva luni după urcarea pe tron a noului monarh. Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi încoronat pe 6 mai 2023.

Publicat: 12 octombrie 2022, 11:32

Regele Marii Britanii Charles al III-lea va fi încoronat la Abația Westminster din Londra în luna mai. Ceremonia va respecta tradiția folosită pentru numirea monarhilor în ultimii 1.000 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit automat rege după moartea mamei sale, Regina Elisabeta, luna trecută. Marea ceremonie de încoronare pentru el și soția sa Camilla, care va fi încoronată regină, va avea loc într-o zi de sâmbătă, pe data de 6 mai 2023, scrie People.

Planurile marchează a doua oară când un eveniment regal este organizat într-un weekend în care are loc și ziua de naștere a unuia dintre copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle. Ceremonia are loc în aceeași zi în care nepotul său, Archie Harrison, își sărbătorește a 4-a aniversare.

Prima fotografie a Familiei Regale Britanice după moartea Reginei Elisabeta aII-a
Palatul Buckingham a fost încântat să ofere publicului o nouă imagine a Familiei Regale Britanice / Profimedia Images

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului de astăzi. Va privi spre viitor. Are în același timp rădăcini în tradiții de lungă durată”, a spus Palatul într-un comunicat.

Reclamă

Ceremonia, un eveniment solemn și religios care va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, șeful spiritual al Comuniunii Anglicane, are loc de obicei la câteva luni după aderarea noului monarh.

Regii și reginele Angliei, iar mai târziu ai Marii Britanie și Regatul Unit, au fost încoronați la Westminster Abbey de la William Cuceritorul în 1066.

Charles este cel de-al 41-lea monarh dintr-o linie care își are originile de la William. Fiul Reginei Elisabeta va fi cel mai bătrân monarh încoronat.

Reclamă

Mama lui, care a murit la vârsta de 96 de ani în casa ei de vacanță din Scoția, deține recordul pentru cea mai lungă domnie, de 70 de ani.

Ce își dorește Prințul Charles pentru ziua încoronării

Presa britanică a scris că Charles dorește să reducă o parte din măreția obișnuită din jurul încoronării. Vrea să țină cont de faptul că aceasta e organizată într-un moment în care țara se confruntă cu o criză. Costuirle mari la alimente, combustibil, energie și gaze afectează oamenii din întreaga lume.

Palatul a spus că va menține „elementele de bază” ale ceremoniei tradiționale „în timp ce recunoaște spiritul vremurilor noastre”.

Încoronarea Elisabetei ca regină pe 2 iunie 1953 a fost prima ceremonie televizată. A fost considerată o piatră de hotar în modernizarea monarhiei. A fost o decizie despre care se spunea că soțul ei, Prințul Philip, a susținut-o cu putere.

Abația, ale cărei legături cu familia regală sunt extinse, a fost locul slujbei funerare a Elisabetei. De asemenea, a fost locul unde fiul lui Charles, Prințul William, s-a căsătorit cu soția sa Kate.

Charles este rege și șef de stat nu numai al Regatului Unit, ci și al altor 14 tărâmuri. Inclusiv Australia, Canada, Jamaica, Noua Zeelandă și Papua Noua Guinee.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×