Reclamă

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii. Ziua proclamării a scris istorie la Londra

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii. Pe data de 9 septembrie el a susținut primul discurs în calitate de nou suveran al tronului Regatului Unit. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, Regina consoartă Camilla.

Publicat: 10 septembrie 2022, 12:12 / Actualizat: 10 septembrie 2022, 13:18

Membrii Familiei Regale s-au strâns la Palatul St. James. Întreaga ceremonie a fost televizată, la cererea noului Rege. A urmat un discurs al Regelui prin care acesta a anunțat succesiunea și semnarea jurământului față de slujirea Regatului Unit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii

Suveranul va face un jurământ de protejare a Bisericii Scoțiene. De asemenea, Charles al III-a a promis să ducă mai departe „angajamentele” iubitei sale mame. Alături de noul suveran al Regatului Unit, în timpul ceremoniei, au fost prezenți noul Prinț de Wales, Prințul William, și Regina consoartă, Camilla.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Fotografie de la primul discurs al Regelui Charles al III-lea în fața Palatului Buckingham
Prințul Charles a devenit Rege al Marii Britanii / Profimedia Images

Înainte ca Charles să fie prezent la ceremonia istorică, s-a citit o proclamație de față cu înalți oficiali din Marea Britanie. Consiliul de succesiune și-a dat acordul pentru venirea la tron a Regelui Charles al III-lea. Ea a fost semnată mai întâi de fiul Regelui, Prințul William, iar mai apoi de soția Regelui, Regina Consoartă, Camilla.

Reclamă

Cum a arătat jurământul Regelui Charles al III-lea

„Coroana a devenit în mod exclusiv și de drep Puternicului Prinț”. Foști premieri ai Marii Britani au fost prezenți la ceremonie. Regele a fost așteptat de toți cei prezenți în Camera de Consiliu. Acesta a depus și jurământul în fața Consiliului.

”Pentru noi toți, mama mea a dat un exemplu de iubire pe durata întregii vieți. Dedicarea și devotamentul ei au fost neegalate. Simt îndatoririle și responsabilitățile care acum au fost trecute către mine.”

Reclamă

”E datoria mea să vă anunț moartea mamei mele, Regina. Mama mea a da tune exemplu de iubire pe întreaga salei vieți. Dedicarea și devotamentul ei au fost apreciate de noi toți, iar noi îi mulțumim pentru serviciul adus.”

”În preluarea responsabilităților sale voi încerca să-I urmăresc exemplul și să caut pace, armonie și prosperitate pentru oamenii regatului. În acest scop știu că voi fi ajutat de afecțiunea și loialitatea oamenilor care m-au chemat să le devin un suveran.”

”O să fiu ghidat de consiliu și parlamentul ales. Sunt profund încurajat de sprijinul iubitei mele soții. Voi continua tradiția, de a preda moștenirea ereditară către govern, în beneficiul tuturor. Pentru a duce mai departe povara pe care o am, îmi voi dedica întreaga viață vouă.”

”Îmi voi dedica întreaga viață și mă rog pentru ghidare de la Dumnezeu. Vă cer cu umilință să acceptați proclamarea”

Mai apoi, Regele a jurat protecție Bisericii Scoției. Charles al III-lea a semnat proclamația sub privirile celor prezenți în Sala de Consiliu. Membrii consiliului au semnat la rândul lor. Prințul William a semnat proclamația cu mâna stângă, un detaliu mai puțin cunoscut de admiratorii Casei Regale.

Charles al III-lea a fost proclamat Rege de la Balconul Palatului St. James

De la Balconul Palatului St. James, Charles al III-lea a fost anunțat oficial rege. Heralzii, îmbrăcați în stema Angliei, veche de șase secole, au oferit o imagine cum rară ne este dat să vedem.

Salve de tun au fost trase la Turnul Londrei și în Hyde Park. De asemenea, în timpul ceremoniei de numire, s-a aflat că în ziua înmormântării Reginei, britanii vor avea zi liberă.

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii! Ceremonia unică a putut fi admirată de fanii Familiei Regale. La finalul ceremoniei s-au tras din nou salvele de tun. Au fost trase 101 salve de tun, în onoarea noului Rege. Din curtea Palatului St. Jmaes s-a retras și Garda Regală.

S-a anunțat și cum va arăta procedura de înmormântare a Reginei. Ziua în care Regina va fi înmormântată va fi declarată zi națională.

Primul discurs al lui Charles al III-lea în calitate de rege

Prima oprire a Regelui fost la Palatul Buckingham, acolo unde milioane de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Charles al III-lea a salutat oamenii prezenți, a dat mâna cu ei și nu s-a grăbit deloc să intre în Palat.

Ulterior, Regele s-a întâlnit pentru prima dată în calitate de nou suveran cu Liz Truss, șefa guvernului britanic. Mai apoi, el s-a adresat pentru prima dată poporului britanic în calitate de Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Discursul său a fost un omagiu adus Reginei Elsabeta a II-a dar și o promisiune față de poporul britanic.

”Majestatea Sa, Regina, a fost un model, o persoană care ne-a inspirat pe noi toți. Regina și-a trăit cu bine viața și s-a ținut de angajamentul pe care l-a făcut în fața voastră, angajament care i-a devenit destin. Este plânsă în aceste momente de o lume întreagă.”

”Valorile pe care ni le-a lăsat vor rămâne constante. Rolul și îndatoririle monarhiei vor rămâne și ele la fel. Mă voi strădui să vă slujesc cu gravitate, respect și dragoste, așa cum am făcut-o întreaga mea viață. Îmi voi asuma o nouă responsabilitate față de voi.”

”În mai puțin de o săptămână o vom conduce pe iubita mea mamă pe ultimul drum. Vă prezint mulțumirile mele sincere pentru condoleanțele și sprijinul dumneavoastră. Dragii mele mame, acum, îți începi ultima mare călătorie. Te alături dragului și răposatului meu tată, îți mulțumesc pentru dragostea și devotamentul față de familia noastră și familia de popoare pe care ai slujit-o. Fie ca îngerii să te conducă spre odihna veșnică”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×