Reclamă

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii. Ziua proclamării a scris istorie la Londra

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii. Pe data de 9 septembrie el a susținut primul discurs în calitate de nou suveran al tronului Regatului Unit. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, Regina consoartă Camilla.

Publicat: 10 septembrie 2022, 12:12 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:20

Membrii Familiei Regale s-au strâns la Palatul St. James. Întreaga ceremonie a fost televizată, la cererea noului Rege. A urmat un discurs al Regelui prin care acesta a anunțat succesiunea și semnarea jurământului față de slujirea Regatului Unit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii

Suveranul va face un jurământ de protejare a Bisericii Scoțiene. De asemenea, Charles al III-a a promis să ducă mai departe „angajamentele” iubitei sale mame. Alături de noul suveran al Regatului Unit, în timpul ceremoniei, au fost prezenți noul Prinț de Wales, Prințul William, și Regina consoartă, Camilla.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Fotografie de la primul discurs al Regelui Charles al III-lea în fața Palatului Buckingham
Prințul Charles a devenit Rege al Marii Britanii / Profimedia Images

Înainte ca Charles să fie prezent la ceremonia istorică, s-a citit o proclamație de față cu înalți oficiali din Marea Britanie. Consiliul de succesiune și-a dat acordul pentru venirea la tron a Regelui Charles al III-lea. Ea a fost semnată mai întâi de fiul Regelui, Prințul William, iar mai apoi de soția Regelui, Regina Consoartă, Camilla.

Reclamă

Cum a arătat jurământul Regelui Charles al III-lea

„Coroana a devenit în mod exclusiv și de drep Puternicului Prinț”. Foști premieri ai Marii Britani au fost prezenți la ceremonie. Regele a fost așteptat de toți cei prezenți în Camera de Consiliu. Acesta a depus și jurământul în fața Consiliului.

”Pentru noi toți, mama mea a dat un exemplu de iubire pe durata întregii vieți. Dedicarea și devotamentul ei au fost neegalate. Simt îndatoririle și responsabilitățile care acum au fost trecute către mine.”

Reclamă

”E datoria mea să vă anunț moartea mamei mele, Regina. Mama mea a da tune exemplu de iubire pe întreaga salei vieți. Dedicarea și devotamentul ei au fost apreciate de noi toți, iar noi îi mulțumim pentru serviciul adus.”

”În preluarea responsabilităților sale voi încerca să-I urmăresc exemplul și să caut pace, armonie și prosperitate pentru oamenii regatului. În acest scop știu că voi fi ajutat de afecțiunea și loialitatea oamenilor care m-au chemat să le devin un suveran.”

”O să fiu ghidat de consiliu și parlamentul ales. Sunt profund încurajat de sprijinul iubitei mele soții. Voi continua tradiția, de a preda moștenirea ereditară către govern, în beneficiul tuturor. Pentru a duce mai departe povara pe care o am, îmi voi dedica întreaga viață vouă.”

”Îmi voi dedica întreaga viață și mă rog pentru ghidare de la Dumnezeu. Vă cer cu umilință să acceptați proclamarea”

Mai apoi, Regele a jurat protecție Bisericii Scoției. Charles al III-lea a semnat proclamația sub privirile celor prezenți în Sala de Consiliu. Membrii consiliului au semnat la rândul lor. Prințul William a semnat proclamația cu mâna stângă, un detaliu mai puțin cunoscut de admiratorii Casei Regale.

Charles al III-lea a fost proclamat Rege de la Balconul Palatului St. James

De la Balconul Palatului St. James, Charles al III-lea a fost anunțat oficial rege. Heralzii, îmbrăcați în stema Angliei, veche de șase secole, au oferit o imagine cum rară ne este dat să vedem.

Salve de tun au fost trase la Turnul Londrei și în Hyde Park. De asemenea, în timpul ceremoniei de numire, s-a aflat că în ziua înmormântării Reginei, britanii vor avea zi liberă.

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii! Ceremonia unică a putut fi admirată de fanii Familiei Regale. La finalul ceremoniei s-au tras din nou salvele de tun. Au fost trase 101 salve de tun, în onoarea noului Rege. Din curtea Palatului St. Jmaes s-a retras și Garda Regală.

S-a anunțat și cum va arăta procedura de înmormântare a Reginei. Ziua în care Regina va fi înmormântată va fi declarată zi națională.

Primul discurs al lui Charles al III-lea în calitate de rege

Prima oprire a Regelui fost la Palatul Buckingham, acolo unde milioane de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Charles al III-lea a salutat oamenii prezenți, a dat mâna cu ei și nu s-a grăbit deloc să intre în Palat.

Ulterior, Regele s-a întâlnit pentru prima dată în calitate de nou suveran cu Liz Truss, șefa guvernului britanic. Mai apoi, el s-a adresat pentru prima dată poporului britanic în calitate de Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Discursul său a fost un omagiu adus Reginei Elsabeta a II-a dar și o promisiune față de poporul britanic.

”Majestatea Sa, Regina, a fost un model, o persoană care ne-a inspirat pe noi toți. Regina și-a trăit cu bine viața și s-a ținut de angajamentul pe care l-a făcut în fața voastră, angajament care i-a devenit destin. Este plânsă în aceste momente de o lume întreagă.”

”Valorile pe care ni le-a lăsat vor rămâne constante. Rolul și îndatoririle monarhiei vor rămâne și ele la fel. Mă voi strădui să vă slujesc cu gravitate, respect și dragoste, așa cum am făcut-o întreaga mea viață. Îmi voi asuma o nouă responsabilitate față de voi.”

”În mai puțin de o săptămână o vom conduce pe iubita mea mamă pe ultimul drum. Vă prezint mulțumirile mele sincere pentru condoleanțele și sprijinul dumneavoastră. Dragii mele mame, acum, îți începi ultima mare călătorie. Te alături dragului și răposatului meu tată, îți mulțumesc pentru dragostea și devotamentul față de familia noastră și familia de popoare pe care ai slujit-o. Fie ca îngerii să te conducă spre odihna veșnică”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×