Reclamă

Ultima apariție publică a Reginei Elisabeta a avut loc cu câteva zile înainte să moară. Imagini de la întâlnirea cu Liz Truss, noul prim-ministru al Regatului Unit

Monarhul a murit la Castelul Balmoral din Scoția, joi, pe data de 8 septembrie. Ultima apariție publică a Reginei Elisabeta a avut loc cu câteva zile înainte să moară. Majestatea Sa a numit-o în funcție pe Liz Truss, noul prim-ministru al Regatului Unit.

Publicat: 10 septembrie 2022, 7:35

Monarhul, care a murit "pașnic" la vârsta de 96 de ani la Castelul Balmoral din Scoția, a numit oficial un nou prim-ministru pe data de 6 septembrie. Noul premier Liz Truss a călătorit la Castelul Balmoral din Scoția. Regina își petrecea acolo în mod tradițional verile. Întâlnirea a marcat prima dată când Regina Elisabeta a numit în funcțieun nou prim-ministru în Scoția, scrie People.

Ultima apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a

Regina, care se confruntase cu probleme episodice de mobilitate înainte de deces, a fost fotografiată dând mâna cu Truss. Ea se sprijinea de un baston și își purta geanta ei neagră în cealaltă mână.

Prim-ministrul în exercițiu, Boris Johnson, a călătorit, de asemenea, în Scoția pentru a-și lua rămas bun de la monarh, tot pe 6 septembrie.

„Deputatul onorabil Boris Johnson a avut o audiență cu Regina în această dimineață. Și-a prezentat demisia din funcția de prim-ministru și prim domn al Trezoreriei, pe care Majestatea Sa a fost încântată să o accepte”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Regina Elisabeta, fotografiată în timp ce dă mâna cu Liz Truss
Regina, care se confruntase cu probleme episodice de mobilitate înainte de deces, a fost fotografiată dând mâna cu Truss / Profimedia Images

O sursă a explicat anterior că decizia a fost luată ca audiența să aibă loc la Balmoral pentru a oferi certitudine pentru programul noului premier și al lui Johnson.

Pe fondul problemelor de mobilitate ale Reginei, ei au vrut să evite problema aranjamentelor în ultimul moment. Totul s-ar fi schimbat dacă planul ar fi fost ca monarhul să călătorească la Londra sau la Castelul Windsor.

Reclamă

Relația Reginei Elisabeta cu prim-miniștrii Marii Britanii

Numirea primului ministru a fost una dintre sarcinile cheie ale Reginei. Una pe care nu a delegat-o fiului și moștenitorul ei, Prințul Charles. În ultimele luni, Charles a preluat un număr tot mai mare de angajamente în numele ei.

Deși l-a întâlnit pe primul ei prim-ministru, Sir Winston Churchill, când a coborât din avionul care a adus-o înapoi din Kenya în Marea Britanie în 1952, toți ceilalți au întâlnit-o la palat înainte de Truss. Liz Truss este cel de-al 15-lea prim-ministru numit de către Regină.

În urma audiențelor de marți, Palatul a anunțat că Regina nu va mai prezida o ședință programată a Consiliului privat pentru miercuri. Amânarea a fost făcută încât să se poată odihni.

„După ziua de ieri, Majestatea Sa a acceptat în această după-amiază sfatul medicilor de a se odihni”, se arată într-un comunicat al palatului. „Aceasta înseamnă că ședința Consiliului Privat care trebuia să aibă loc în această seară va fi reprogramată.

Vizita Reginei Elisabeta la Thames Hospice

În timp ce Regina și-a redus mult angajamentele înainte de moartea ei, ea a făcut o altă apariție publică pentru a deschide noua clădire Thames Hospice cu 28 de paturi din Maidenhead în iulie.

Însoțită de fiica ei, Prințesa Anne, Regina a zâmbit complet în timp ce l-a întâlnit pe pacientul Pat White. De asemenea, a discutat cu personalul și voluntarii. Ea s-a deplasat cu ajutorul unui baston. Îl folosea în mod regulat din octombrie 2021 din cauza problemelor ei de mobilitate.

A fost a patra vizită a Reginei la organizația de caritate. Ea a deschis pentru prima dată Thames Hospice în noiembrie 1987. În ultimii câțiva ani, acesta a fost modernizat și reconstruit în urma unui efort uriaș de strângere de fonduri de 26 de milioane de dolari.

Organizația de caritate hospice oferă îngrijiri paliative oamenilor din zonă de aproximativ 30 de ani gratuit. Organizația de caritate se bazează pe donații pentru jumătate din costurile sale anuale de funcționare de 15,5 milioane de dolari.

Președintele administratorilor Thames Hospice, Jonathan Jones, a ținut un discurs. El a declarat ulterior: „Vizita importantă de astăzi se bazează pe o asociere de lungă durată între Familia Regală și Thames Hospice. Este un privilegiu uriaș să îi urez bun venit Majestății Sale să deschidă oficial unitatea noastră. Să vadă cum organizația de caritate continuă să înfloresc la 35 de ani de la prima vizită a Reginei”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
3
O femeie frumoasă care a cerut să primească una din principalele coafuri care te întineresc
Frumusețe
Coafuri care te întineresc. Ce trucuri folosesc specialiștii în frumusețe
Coafura pe care o alegi îți poate schimba imediat imaginea. Dacă nu ești atentă îți poți adăuga singură ani în plus. Totuși, dacă faci alegerea potrivită poți avea un aspect mai tineresc cu ajutorul...
4
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
5
Meghan Markle și Prințul Harry în timp ce se țin de mână în fața unui avion după ce au aterizat în Australia, în cadrul unei vizite oficiale din 2018
Divertisment
Ducii de Sussex au decis să plece din Montecito. Unde urmează să se mute familia Prințului Harry
Meghan Markle și Prințul Harry au avut parte de o ședere prelungită în Europa. Aceștia au luat parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a și au fost alături de membrii Familiei Regale în momentele...
PARTENERI
×