Reclamă

Care este succesiunea la tronul Marii Britanii. Cine va fi încoronat după moartea Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Ea a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Familia Regală Britanică trece prin momente dificile, însă acestea trebuie depășite. Istoria este pe cale să se rescrie, iar la cârma Marii Britanii să urce un nou rege. Oamenii sunt nerăbdători să afle care este succesiunea la tronul Marii Britanii.

Publicat: 9 septembrie 2022, 12:01

Regina Elisabeta și Prințul Philip au avut împreună patru copii. Prințul Charles, Andrew, Duce de York, Prințesa Anne a Marii Britanii și Edward, Conte de Wessex. După moartea Majestății Sale, tronul va fi ocupat de primul copil al acesteia, Prințul Charles al III-lea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este succesiunea la tronul Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii la o vârstă destul de fragedă. Pe umerii săi s-a aflat o responsabilitate uriașă încă din vremea în care avea doar 25 de ani. Succesiunea la tronul britanic se face după două criterii.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Poză alb-negru, portret al Reginei Elisabeta a II-a
Bijuteria remarcabilă a fost cadou de nuntă pentru Regina Elisabeta a II-a, care la acea vreme era Prințesa Elisabeta / Profimedia Images

Pe de-o parte este vorba de descendență, iar pe de altă parte de statutul parlamentar. Istoria privind dreptul la succesiunea tronului datează încă din secolul al XVII-lea, iar de-a lungul timpului Britanicii au avut la cârmă o mulțime de personalități marcante.

Reclamă

În jurul anului 1688 s-a stabilit faptul că suveranul Marii Britanii va guverna întotdeauna prin intermediul Parlamentului. Astfel, succesiunea poate fi reglementată de Parlament, iar suveranul poate să fie privat de titluri și îndepărtat dacă nu-și îndeplinește îndatoririle.

În anul 2013 s-a stabilit că sistemul de primogenitură masculină nu mai este valid. Noua lgee se aplică membriilor Familie Ragele care s-au născut după data de 28 octombrie 2011. Astfel, un fiu mai tânăr nu mai poate înlocui o fiică mai mare care se află în linia de succesiune.

În prezent Prințul Charles este cel care urmează să urce pe tronul Marii Britanii. Cel care îi urmează acestuia este primul său fiu, Prințul William. Dacă Prințul William va fi încoronat, următorul în linie directă va fi fiul său, Prințul George, primul născut al Ducilor de Cambridge.

Reclamă

Prințesa Charlotte este cea de-a doua născută a familiei Ducilor de Cambridge și este a IV-a în linie directă a succesiunii. Ea este urmată de fratele ei mai mic, Prințul Louis. Prințul Harry se situează pe locul al șaselea la succesiunea tronului. Următorii în linia succesiunii vor fi copiii săi, Archie și Lilibet.

Charles este noul Rege al Marii Britanii

Fiul Reginei Elisabeta a II-a este noul Rege al Marii Britanii. Acesta va domni sub numele de Charles al II-lea. Acesta va deveni suveranul cele mai importante monarhii constituționale din lume. La vârsta de 73 de ani este și cel mai în vârstă monarh care urcă pe tronul britanic.

De-a lungul timpului acesta s-a pregătit temeinic pentru a putea prelua îndatoririle mamei sale. Pe umerii săi se află o mare responsabilitate, după ce mama sa a domnit vreme de 70 de ani și a reușit să câștige încrederea și simpatia supușilor săi.

Soția Prințului Charles, Camilla, va primi titlul de Regină Consort și va sta alături de viitorul Rege. Viitorul Rege demonstrează că este implicat în problemele societății actuale. Acesta se implică în peste 400 de organizații caritabile și investește activ în dezvoltarea Marii Britanii.

Deși trece prin clipe de durere, Charles trebuie să fie pregătit pentru a-și prelua îndatoririle. În primele 24 de ore de la moartea Reginei acesta va fi proclamat Rege al Marii Britanii. Acest lucru se va întâmpla la Palatul St. James din Londra, în fața Consiliului de Accedere.

Prima întâlnire a lui Charles în calitate de Rege va fi cu prim-ministrul Marii Britanii și cabinetul acesteia. În zilele următoare Charles va fi nevoit să facă un tur a Regatului Unit și să se întâlnească cu reprezentanții oficiali care îi vor prezenta condoleanțe.

Totodată urmează să fie stabilită și ceremonia oficială de încoronare a viitorului Rege când acesta va primi coroana și sceptrul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×