Reclamă

Operațiunea London Bridge. Ce se întâmplă după ce Regina Elisabeta a II-a a murit

Întreaga lume deplânge pierderea Reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani. Cu toate acestea, se știe că Operațiunea London Bridge a intrat în vigoare. Ce presupune și ce se întâmplă acum că Regina Elisabeta a murit.

Publicat: 9 septembrie 2022, 12:25 / Actualizat: 9 septembrie 2022, 14:22

În momentul morții ei, Charles a devenit oficial rege al Angliei. Cu toate acestea, sunt încă multe care trebuie să se întâmple înainte de fastul încoronării sale.

Biograful regal Penny Juror a declarat pentru Town & Country că moartea Reginei a fost un eveniment „traumatic” pentru Marea Britanie și că un anumit protocol va intra în joc acum, când întreaga țară trece printr-o tranziție de putere.

Ce se întâmplă acum că Regina Elisabeta a II-a a murit

„Regina este o figură atât de populară și în timpul domniei ei, atât de multe s-au schimbat”, a spus Juror înainte de moartea lui Elizabeth. „Nu există un aspect al vieții care să nu se fi schimbat, dar singura constantă în mijlocul acestui lucru a fost Regina, lucrul solid de care ne puteam agăța”.

Potrivit The Telegraph, Palatul Buckingham are planuri ample în vigoare pentru tot ceea ce privește înmormântarea Reginei și succesiunea, căreia i s-a acordat numele de cod „Operațiunea London Bridge”.

O parte din planurile imediate se referă la o perioadă de doliu național de 12 zile în Marea Britanie. Se presupune că trupul monarhului va sta în Westminster Hall, așa cum s-a întâmplat și cu mama Reginei în 2002, astfel încât publicul să-i poată aduce un omagiu. Arhiepiscopul de Canterbury va conduce înmormântarea propriu-zisă, care va avea loc fie la Westminster Abbey, fie la Catedrala Sf. Paul, iar mai multe surse afirmă că ea va fi înmormântată la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor.

Reclamă

Ce spun biografii regali despre încoronarea lui Charles

Fiul cel mare al Reginei, Prințul Charles va deveni automat rege. „El s-a pregătit toată viața”, a adăugat Juror. „Ar trebui să fie liniştitor că va exista o faţă familiară care va lua locul Reginei”. Deși acest lucru îi poate liniști pe mulți, faptul că nu există un program stabilit pentru o încoronare poate ține publicul cu sufletul la gură.

„Nu este o simplă neglijență”, transmite The Telegraph. „Există riscul ca orice plan făcut acum să fie publicat și să provoace probleme sau să fie depășit de evenimentele ulterioare.” Alte detalii implicate în tranziție includ schimbarea portretelor de pe bancnote, schimbarea imnului național în „God Save The King”, iar Charles va deveni oficial șef al Commonwealth-ului.

Reclamă

Business Insider adaugă că din punct de vedere politic s-ar putea întâmpla multe după moartea lui Elizabeth. De exemplu, Australia caută de ceva vreme independența față de Commonwealth, așa că schimbările în străinătate ar putea veni rapid atunci când Charles urcă pe tron.

Planul pentru operațiunea London Bridge

Ziua decesului Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii are un nume de cod ca D-Day. În primele ore după moartea Reginei, prim-ministrului și ceilalți oficiali importanți vor afla vestea prin intermediul telefonului. Prim-ministrul va fi anunțat de către secretarul personal al Reginei de decesul Majestății Sale.

Ziua decesului Reginei Elisabeta a II-a poartă numele de D-Day. Zilele următoare vor fi numite D-Day+1 și așa mai departe.

Casa Regală a Marii Britanii va pregăti „un comunicat oficial” prin care va transmite vestea către public. Vor fi trimise și e-mailuri la toate departamentele statului, iar la 10 minute de la trimiterea acestui e-mail, steagurile din Whitehall vor fi coborâte în bernă.

În ceea ce privește mediul online, pe conturile oficiale și pe site-ul Casei Regale fundalul va fi schimbat în negru. Se va publica un mesaj scurt despre trecerea în neființă a Majestății Sale. Site-ul guvernului din Marea Britanie va avea un banner negru în partea de sus. La fel se va întâmpla și cu toate paginile departamentelor sale.

Familia Regală va anunța planurile pentru înmormântarea Reginei. Prim-ministrul Marii Britanii va fi primul membru al guvernului care va da o declarație oficială. Mai apoi va avea loc un priveghi în Catedrala Sf. Pavel, din Londra.

La ora 6 după-amiaza, prim-ministrul se va întâlni cu noul monarh, Regele Charles. Moștenitorul tronului va da o declarație oficială televizată în aceeași zi.

Zilele de după decesul Reginei Elisabeta a II-a

A doua zi după moartea Reginei, Regele Charles va fi numit noul monarh al Regatului Unit. La ora 15, prim-ministrul și oficialii importanți se vor întâlni cu noul rege.

În ziua următoare, coșciugul Reginei va fi depus la Palatul Buckingham.

În următoarea zi, Regele Charles va porni într-un tur al Marii Britanii. Totul va începe cu o vizită la Parlamentul din Scoția.

În următoarele zile, el va vizita și Irlanda de Nord. Va merge de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, de-a lungul unei rute prestabilite în Londra. După acestea, va participa la o slujbă oficială. Acesta va primi de-a lungul vizitelor condoleanțe de la oficialii cu care se întâlnește.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
3
O femeie frumoasă care a cerut să primească una din principalele coafuri care te întineresc
Frumusețe
Coafuri care te întineresc. Ce trucuri folosesc specialiștii în frumusețe
Coafura pe care o alegi îți poate schimba imediat imaginea. Dacă nu ești atentă îți poți adăuga singură ani în plus. Totuși, dacă faci alegerea potrivită poți avea un aspect mai tineresc cu ajutorul...
4
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
5
Meghan Markle și Prințul Harry în timp ce se țin de mână în fața unui avion după ce au aterizat în Australia, în cadrul unei vizite oficiale din 2018
Divertisment
Ducii de Sussex au decis să plece din Montecito. Unde urmează să se mute familia Prințului Harry
Meghan Markle și Prințul Harry au avut parte de o ședere prelungită în Europa. Aceștia au luat parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a și au fost alături de membrii Familiei Regale în momentele...
PARTENERI
×