Reclamă

Regina Elisabeta a II-a a murit. Majestatea Sa s-a stins din viață la Castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a a murit. Familia Regală Britanică a declarat faptul că Majestatea Sa s-a stins din viață în jurul orei prânzului la Castelul Balmoral. Viitorul Rege și Regina Consort vor rămâne la Castel întreaga noapte și se vor întoarce în Londra în cursul dimineții de mâine.

Publicat: 8 septembrie 2022, 20:43 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:20

Majestatea Sa s-a aflat pe tot parcursul acestei zile sub atenta supraveghere a medicilor. Starea sa de sănătate nu a fost una bună. În ciuda eforturilor acestora, Regina s-a stins din viață la 96 de ani. Familia Regală i-a fost alături în ultimele momente. Prințul Charles s-a aflat tot timpul lângă ea. Prințul Harry și Meghan Markle au venit, de asemenea, de urgență cu la Castelul Balmoral.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta a II-a a murit

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii s-a stins din viață la 96 de ani. Palatul Buckingham va revenii cu mai multe informații privind ceremonia de înmormântare. Marea Britanie se află în doliu național. Familia Regală trece prin momente dificile. Se pare că problemele de sănătate și-au spus cuvântul asupra vieții Reginei Elisabeta.

Primele declarații ale viitorului Rege au apărut deja în mediul online. Prințul Charles și-a exprimat regretul față de moartea mamei sale.

”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa, Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei noastre.”

”Plângem pierderea suveranului nostru și a mult iubitei noastre mame. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund de întreaga țară, de milioane de oamenii din întreaga lume și din Commonwealth.”

Reclamă

Povestea de viață a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit după ce a condus peste cincisprezece state suverane, cunoscute tuturor sub denumirea de Commonwealth. Este o zi de mare tristețe în inimile britanicilor și a oamenilor din lumea întreagă.

Majestatea Sa a adus o viață lungă și a fost martora multor evenimnte cu un puternic impact asupra istoriei noastre. Elisabeta s-a născut în Mayfair, Londra, și a fost primul copil al Ducelui și Ducesei de York. Aceasta a avut parte de o copilărie frumoasă alături de părinții săi.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu Regina Elisabeta în Galeria Foto!

Poză alb-negru, portret al Reginei Elisabeta a II-a
Bijuteria remarcabilă a fost cadou de nuntă pentru Regina Elisabeta a II-a / Profimedia Images

După ce tatăl său, Regele George al VI-lea, a urcat pe tron, soarta micuței Lilibeth avea să se schimbe pentru totdeauna. Majestatea Sa avut parte de o educație aleasă. Aceasta a fost pregătită temeinic pentru a putea prelua la un moment dat responsabilitățile tatălui său.

Majestatea Sa a preluat din sarcinile publice încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ea a dat tot ce a avut mai bun pentru țara sa. Când Regele George al VI-lea s-a stins din viață, Regina Elisabeta se afla într-un turneu regal alături de soțul său, Prințul Philip. Momentul a fost cutremurător, iar schimbarea a fost una irevocabilă în viața Reginei.

Majestatea Sa a fost nevoită să facă o mulțime de sacrificii pentru regatul pe care l-a condus. Însă în ciuda presiunii care s-a exercitat, întotdeauna și-a păstrat zâmbetul pe buze, inima caldă și bunătatea față de supușii săi.

Deși s-a stins din viață, Regina Elisabeta a fost cel mai longeviv monarh britanic și a reușit să duc o viață pe care nimeni nu o va putea uita vreodată.

Detalii despre povestea de dragoste a Regienei Elisabeta și a Prințului Philip

Chiar dacă Regina Elisabeta a II-a a murit, povestea sa de dragoste va rămâne în istorie pentru totdeauna. Majestatea Sa și Prințul Philip s-au iubit vreme de 73 de ani. Căsătoria Majestății Sale a fost bazată în primul rând pe iubire și respect.

Elisabeta și Philip s-au ales unul pe celălalt și au demonstrat că dragostea lor poate să dăinuiască indiferent de circumstanțe. Prințul Philip era un simplu cadet atunci când a întâlnit-o pe Majestatea Sa. Regina Elisabeta avea pe atunci 13 ani, iar viitorul său soț avea 18 ani.

Dintr-o prietenie ce a început ușor, cei doi au ajuns să nutrească sentimente puternice de iubire. Logodna Prințului Philip și a Reginei Elisabeta a ținut primele pagini ale publicațiilor din lumea întreagă. La 21 de ani, Majestatea Sa a anunțat public că urmează să se căsătorească.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, imagine din tinerețe, în primii ani de căsătorie
În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei / Profimedia Images

Prințul Philip a fost complet îndrăgostit de aleasa inimii sale. Acesta și-a dedicat întreaga viață pentru a-i fi sprijin de nădejde suveranei. Cei doi s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați la Westminster Abbey, la doar doi ani după ce s-a încheiat cel de-Al Doilea Război Mondial.

La doar un an după marele moment, Elisabeta și Philip l-au adus pe lume pe Prințul Charles, cel care se pregătește să devină Rege. Moartea Prințului Philip a lăsat o amprentă adâncă asupra Reginei Elisabeta, însă aceasta a continuat să-l iubească în ciuda trecerii sale în neființă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×