Reclamă

Regina Elisabeta a II-a a murit. Majestatea Sa s-a stins din viață la Castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a a murit. Familia Regală Britanică a declarat faptul că Majestatea Sa s-a stins din viață în jurul orei prânzului la Castelul Balmoral. Viitorul Rege și Regina Consort vor rămâne la Castel întreaga noapte și se vor întoarce în Londra în cursul dimineții de mâine.

Publicat: 8 septembrie 2022, 20:43 / Actualizat: 8 septembrie 2022, 22:14

Majestatea Sa s-a aflat pe tot parcursul acestei zile sub atenta supraveghere a medicilor. Starea sa de sănătate nu a fost una bună. În ciuda eforturilor acestora, Regina s-a stins din viață la 96 de ani. Familia Regală i-a fost alături în ultimele momente. Prințul Charles s-a aflat tot timpul lângă ea. Prințul Harry și Meghan Markle au venit, de asemenea, de urgență cu la Castelul Balmoral.

Regina Elisabeta a II-a a murit

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii s-a stins din viață la 96 de ani. Palatul Buckingham va revenii cu mai multe informații privind ceremonia de înmormântare. Marea Britanie se află în doliu național. Familia Regală trece prin momente dificile. Se pare că problemele de sănătate și-au spus cuvântul asupra vieții Reginei Elisabeta.

Primele declarații ale viitorului Rege au apărut deja în mediul online. Prințul Charles și-a exprimat regretul față de moartea mamei sale.

”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa, Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei noastre.”

”Plângem pierderea suveranului nostru și a mult iubitei noastre mame. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund de întreaga țară, de milioane de oamenii din întreaga lume și din Commonwealth.”

Reclamă

Povestea de viață a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit după ce a condus peste cincisprezece state suverane, cunoscute tuturor sub denumirea de Commonwealth. Este o zi de mare tristețe în inimile britanicilor și a oamenilor din lumea întreagă.

Majestatea Sa a adus o viață lungă și a fost martora multor evenimnte cu un puternic impact asupra istoriei noastre. Elisabeta s-a născut în Mayfair, Londra, și a fost primul copil al Ducelui și Ducesei de York. Aceasta a avut parte de o copilărie frumoasă alături de părinții săi.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu Regina Elisabeta în Galeria Foto!

Poză alb-negru, portret al Reginei Elisabeta a II-a
Bijuteria remarcabilă a fost cadou de nuntă pentru Regina Elisabeta a II-a / Profimedia Images

După ce tatăl său, Regele George al VI-lea, a urcat pe tron, soarta micuței Lilibeth avea să se schimbe pentru totdeauna. Majestatea Sa avut parte de o educație aleasă. Aceasta a fost pregătită temeinic pentru a putea prelua la un moment dat responsabilitățile tatălui său.

Majestatea Sa a preluat din sarcinile publice încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ea a dat tot ce a avut mai bun pentru țara sa. Când Regele George al VI-lea s-a stins din viață, Regina Elisabeta se afla într-un turneu regal alături de soțul său, Prințul Philip. Momentul a fost cutremurător, iar schimbarea a fost una irevocabilă în viața Reginei.

Majestatea Sa a fost nevoită să facă o mulțime de sacrificii pentru regatul pe care l-a condus. Însă în ciuda presiunii care s-a exercitat, întotdeauna și-a păstrat zâmbetul pe buze, inima caldă și bunătatea față de supușii săi.

Deși s-a stins din viață, Regina Elisabeta a fost cel mai longeviv monarh britanic și a reușit să duc o viață pe care nimeni nu o va putea uita vreodată.

Detalii despre povestea de dragoste a Regienei Elisabeta și a Prințului Philip

Chiar dacă Regina Elisabeta a II-a a murit, povestea sa de dragoste va rămâne în istorie pentru totdeauna. Majestatea Sa și Prințul Philip s-au iubit vreme de 73 de ani. Căsătoria Majestății Sale a fost bazată în primul rând pe iubire și respect.

Elisabeta și Philip s-au ales unul pe celălalt și au demonstrat că dragostea lor poate să dăinuiască indiferent de circumstanțe. Prințul Philip era un simplu cadet atunci când a întâlnit-o pe Majestatea Sa. Regina Elisabeta avea pe atunci 13 ani, iar viitorul său soț avea 18 ani.

Dintr-o prietenie ce a început ușor, cei doi au ajuns să nutrească sentimente puternice de iubire. Logodna Prințului Philip și a Reginei Elisabeta a ținut primele pagini ale publicațiilor din lumea întreagă. La 21 de ani, Majestatea Sa a anunțat public că urmează să se căsătorească.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, imagine din tinerețe, în primii ani de căsătorie
În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei / Profimedia Images

Prințul Philip a fost complet îndrăgostit de aleasa inimii sale. Acesta și-a dedicat întreaga viață pentru a-i fi sprijin de nădejde suveranei. Cei doi s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați la Westminster Abbey, la doar doi ani după ce s-a încheiat cel de-Al Doilea Război Mondial.

La doar un an după marele moment, Elisabeta și Philip l-au adus pe lume pe Prințul Charles, cel care se pregătește să devină Rege. Moartea Prințului Philip a lăsat o amprentă adâncă asupra Reginei Elisabeta, însă aceasta a continuat să-l iubească în ciuda trecerii sale în neființă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×