Reclamă

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă publicului. Evenimentul va celebra Jubileul de Platină al Majestății Sale

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă publicului. Evenimentul va celebra Jubileul de Platină al Majestății Sale. Cele mai multe bijuterii vor fi expuse la Castelul Windsor în perioada 7 iulie – 26 septembrie 2022.

Publicat: 16 mai 2022, 7:16 / Actualizat: 16 mai 2022, 13:27

Oamenii vor putea admira unele dintre cele mai apreciate bijuterii din colecția Familiei Regale Britanice. Vor fi expuse broșele preferate ale Majestății Sale, pe care de multe ori le-a purtat ca un simbol de respect în timpul turneelor din Commonwealth.

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă publicului

Alături de colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă și rochia purtată de Majesatatea Sa în ziua încoronării. O mulțime de bijuterii strălucitoare vor putea bucura ochii publicului din toată lumea. La Castelul Windsor se va afla rochia albă și mantia purpurie. Acestea au fost purtate de Majestatea Sa în urmă cu mai bine de 70 de ani.

Vezi mai multe imagini cu bijuteriile Reginei Elisabeta în Galeria Foto!

Alături de aceste obiecte vestimentare vor fi și cinci dintre broșele Majestății Sale, care reprezintă un tribut față de o parte dintre țările din Commonwealth.

Reclamă

Experții Regali spun că aceste expoziții vor demonstra și mai mult legătura puternică dintre domnia Reginei și implicarea sa față de Commonwealth.

”Cred că aceste expoziții vor sublinia mesajul că Regina Elisabeta este capul Commonwealth-ului și că și-a dedicat întreaga viață și domnie pentru regatul său.”

O parte dintre broșele celebre ale Reginei Elisabeta vor fi expuse. Printre acestea se numără cea în formă de frunză de arțar pe care Regina a purtat-o la prima sa vizită oficială din Canada în anul 1951.

Reclamă

De asemenea, va fi expusă și o broșă australiană pe care monarhul a purtat-o în prima vizită oficială din Australia în 1954, dar și o broșă cu ferigă din Noua Zeelendă.

Ce bijuterii vor fi expuse la Palatul Buckingham

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă la Castelul Windsor. Cu toate acestea, la Palatul Buckingham se va afla o piesă centrală pentru domnia Majestății Sale. Diadema de Stat care i-a aparținut Regelui George al IV-lea va fi expusă pentru vizitatori.

Diadema este alcătuită din peste 1.333 de diamante, două rânduri de perle, aur și argint. Diadema a fost creată în 1820 și a fost purtată de Reginele Consort în procesiunile de încoronare și Deschiderile de Stat ale Parlamentului.

George al IV-lea a purtat această coroană în procesiunea sa de încoronare până la Westminster Abbey. Majestatea Sa, Regina Elisabeta, a purtat diadema până la procesiunea sa de încoronare în anul 1953, iar mai apoi la procesiunea anuală de deschidere a Parlamentului.

Alături de coroană se va afla și colierul Delhi Durbar pe care Regina l-a primit în 1953. Colierul spectaculos este format din nouă smaralde superbe. . Colierul i-a aparținut în trecut Reginei Mary.

Pe lângă aceste expoziții se va organiza una și la Holyroodhouse în Edinburgh. Expoziția din Edinburgh va fi deschisă între 3 iulie și 25 septembrie 2022. Acolo, vizitatorii vor putea admira unele dintre ținutele celebre purtate de Majestatea Sa pentru celebrarea Jubileului de Argint, Aur și Diamant.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată cu o rochie lungă
Horoscop
5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Ce stă în calea iubirii lor
Unele persoane sunt atât de norocoase încât păstrează o singură relație toată viața, însă există 5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Acestea caută cu ardoare o sursă de iubire, însă de cele...
2
Langoși simpli pe un platou de lemn
Rețete
Langoși simpli. Rețetă tradițională ungurească
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat delicios la micul dejun sau cu o gustare inedită, încearcă rețeta tradițională ungurească de langoși simpli. Nu ai cum să nu adori langoșii. Cu siguranță ți-i...
3
Tess Holiday, la o emisiune tv, într-o rochie neagră, cu decolteu
Divertisment
Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Cum se descurcă modelul cu încrederea și prejudecățile celor din jur
Modelul a lucrat la vindecarea relației cu corpul ei, după ce anul trecut a spus că are anorexie. Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Ea a declarat pentru People că...
4
Kate Middleton într-o rochie roz alături de Prințul Louis într-o cămașă albă la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta
Divertisment
Prințul Louis își va schimba numele de familie. Ce tradiție trebuie să respecte fiul Ducilor de Cambridge
Prințul Louis își va schimba numele de familie și va urma o tradiție veche din Familia Regală Britanică. Mezinul familiei Ducilor de Cambridge va călca pe urmele tatălui său, Prințul William. Schimbarea va avea...
5
Lourdes Leon într-o ținută argintie la petrecerea Vanity Fair ținută după premiile Oscar 2022
Divertisment
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris. Fiica Madonnei a purtat o ținută mulată
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris într-o ținută mulată. Admiratorii vedetei au recunoscut-o cu greu pe fiica Madonnei. Aceasta și-a schimbat culoarea părului, iar transformarea a fost una vizibilă. Lourdes a fost...
PARTENERI
×