Reclamă

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă publicului. Evenimentul va celebra Jubileul de Platină al Majestății Sale

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă publicului. Evenimentul va celebra Jubileul de Platină al Majestății Sale. Cele mai multe bijuterii vor fi expuse la Castelul Windsor în perioada 7 iulie – 26 septembrie 2022.

Publicat: 16 mai 2022, 7:16 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:24

Oamenii vor putea admira unele dintre cele mai apreciate bijuterii din colecția Familiei Regale Britanice. Vor fi expuse broșele preferate ale Majestății Sale, pe care de multe ori le-a purtat ca un simbol de respect în timpul turneelor din Commonwealth.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă publicului

Alături de colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă și rochia purtată de Majesatatea Sa în ziua încoronării. O mulțime de bijuterii strălucitoare vor putea bucura ochii publicului din toată lumea. La Castelul Windsor se va afla rochia albă și mantia purpurie. Acestea au fost purtate de Majestatea Sa în urmă cu mai bine de 70 de ani.

Vezi mai multe imagini cu bijuteriile Reginei Elisabeta în Galeria Foto!

Alături de aceste obiecte vestimentare vor fi și cinci dintre broșele Majestății Sale, care reprezintă un tribut față de o parte dintre țările din Commonwealth.

Reclamă

Experții Regali spun că aceste expoziții vor demonstra și mai mult legătura puternică dintre domnia Reginei și implicarea sa față de Commonwealth.

”Cred că aceste expoziții vor sublinia mesajul că Regina Elisabeta este capul Commonwealth-ului și că și-a dedicat întreaga viață și domnie pentru regatul său.”

O parte dintre broșele celebre ale Reginei Elisabeta vor fi expuse. Printre acestea se numără cea în formă de frunză de arțar pe care Regina a purtat-o la prima sa vizită oficială din Canada în anul 1951.

Reclamă

De asemenea, va fi expusă și o broșă australiană pe care monarhul a purtat-o în prima vizită oficială din Australia în 1954, dar și o broșă cu ferigă din Noua Zeelendă.

Ce bijuterii vor fi expuse la Palatul Buckingham

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta va fi expusă la Castelul Windsor. Cu toate acestea, la Palatul Buckingham se va afla o piesă centrală pentru domnia Majestății Sale. Diadema de Stat care i-a aparținut Regelui George al IV-lea va fi expusă pentru vizitatori.

Diadema este alcătuită din peste 1.333 de diamante, două rânduri de perle, aur și argint. Diadema a fost creată în 1820 și a fost purtată de Reginele Consort în procesiunile de încoronare și Deschiderile de Stat ale Parlamentului.

George al IV-lea a purtat această coroană în procesiunea sa de încoronare până la Westminster Abbey. Majestatea Sa, Regina Elisabeta, a purtat diadema până la procesiunea sa de încoronare în anul 1953, iar mai apoi la procesiunea anuală de deschidere a Parlamentului.

Alături de coroană se va afla și colierul Delhi Durbar pe care Regina l-a primit în 1953. Colierul spectaculos este format din nouă smaralde superbe. . Colierul i-a aparținut în trecut Reginei Mary.

Pe lângă aceste expoziții se va organiza una și la Holyroodhouse în Edinburgh. Expoziția din Edinburgh va fi deschisă între 3 iulie și 25 septembrie 2022. Acolo, vizitatorii vor putea admira unele dintre ținutele celebre purtate de Majestatea Sa pentru celebrarea Jubileului de Argint, Aur și Diamant.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×