Reclamă

Bijuteriile Reginei Elisabeta împrumutate de Kate Middleton, Prințesa Diana și Meghan Markle. Ce accesorii au atras atenția

Printre bijuteriile Reginei Elisabeta se numără piese moștenite de-a lungul mai multor generații, ce au ajuns din nou în atenția publicului datorită Ducesei de Cambridge, Ducesei de Sussex și Prințesei Diana. Accesoriile au atras atenția publicul și au fost purtate la evenimente importante.

Publicat: 11 ianuarie 2022, 8:27 / Actualizat: 7 iunie 2024, 18:32

Regina Elisabeta a II-a are o colecție impresionantă de bijuterii. Printre piesele sale se numără coronițe purtate la nunți, coliere cu diamante moștenite de-a lungul generațiilor și bijuterii cu valori impresionante, scrie People.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unele accesorii au fost împrumutate de alte membre ale Familiei Regale din Marea Britanie pentru evenimente importante. Printre acestea se numără nunți și întâlniri internaționale.

Unele accesorii au fost moștenite și de Regina Elisabeta și purtate la unele dintre cele mai importante ocazii din domnia sa. 

Bijuteriile Reginei Elisabeta purtate de Kate Middleton, Diana și Meghan Markle

Regina Elisabeta a împrumutat unele dintre cele mai spectaculoase bijuterii din colecția sa Prințesei Diana, Ducesei de Cambridge, Ducesei de Sussex, dar și nepoatelor sale.

Iată unele dintre cele mai impresionante bijuterii din colecția Reginei Elisabeta, împrumutate de alte membre ale Familiei Regale din Marea Britanie:

Reclamă

Tiara Cambridge Lover’s Knot

Coronița a fost comandată de Regina Maria în perioada 1913-1914 de la bijutierii faimoși Garrard. Atunci când Regina Maria a murit, în anul 1953, i-a lăsat moștenire tiara Reginei Elisabeta.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Printesa Diana purtând pe cap o diademă strălucitoare la un eveniment public
Prințesa Diana și-a etalat preferințele vestimentare cu riscul de a încălca protocolul Familie Regale / Hepta

Aceasta a purtat-o în cadrul mai multor evenimente formale în anii 1950. Prințesa Diana și Kate Middleton au purtat-o și ele la ocazii speciale. 

Tiara cu diamante a Reginei Maria

Meghan a purtat o tiara din colecția Reginei Elisabeta. Coronița a fost un cadou oferit de County of Lincoln Prințesei Maria cu ocazia căsătoriei sale cu Ducele de York, ce a devenit Regele George al 5-lea. 

Regina Elisabeta a moștenit-o în anul 1953. Prințesa Margareta, sora Reginei, a purtat-o și ea la mai multe evenimente. 

Colierul de nuntă al Reginei Alexandra

Colierul a fost un cadou oferit de fiul Reginei Victoria Prințesei Alexandra din Danemarca, cu ocazia căsătoriei lor din 1863. 

Colierul face parte dintr-un set ce include o tiara, o broșă și cercei. A fost purtat de Regina Mamă până la moartea sa, în anul 2002. Acum face parte din bijuteriile Reginei Elisabeta și a fost împrumutat și de Ducesa de Cambridge. 

Tiara Greville cu smaralde în stil cocoșnic 

Tiara din diamante și smaralde a fost purtată de Prințesa Eugenie la nunta sa din anul 2018.

Margaret Greville i-a lăsat moștenire coronița Reginei Mamă în 1942, după care a ajuns în colecția Reginei Elisabeta. 

Tiara aureolă Cartier 

Tiara purtată de Kate Middleton la nunta sa a fost purtată de numeroase membre ale Familiei Regale. Printre acestea se numără Prințesa Anne și Regina Mamă.

Deși face parte din bijuteriile Reginei Elisabeta, aceasta nu a purtat niciodată tiara într-un context public. 

Colierul cu perle

Colierul a fost creat special pentru Regina Elisabeta, ce le-a permis Prințesei Diana și Ducesei de Cambridge să îl poarte. Kate a purtat recent colierul, la înmormântarea Prințului Philip, în aprilie 2021. 

Tiara cu franjuri de diamante a Reginei Maria

Prințesa Beatrice a purtat o coroniță specială la nunta ei din anul 2020. Tiara cu franjuri de diamante a Reginei Maria e aceeași purtată de Regina Elisabeta la propria sa nuntă, din anul 1947, cu Prințul Philip.

Tiara e una dintre cele mai cunoscute bijuterii ale Reginei Elisabeta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
o statuetă dragon pe o masă roșie alături de monede
Horoscop lunar
Horoscopul chinezesc pentru luna iunie 2024. Vezi ce rezervă astrele pentru fiecare zodie
Se pare că prima lună de vară se va desfășura într-un mod extrem de rapid pentru fiecare nativ în parte. Citește horoscopul chinezesc pentru luna iunie 2024 și află ce rezervă astrele în cazul...
2
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezamăgirile în dragoste, dar și reușitele pe plan profesional vor acapara viețile nativilor în această perioadă. Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024 îți aduce toate detaliile. Zodiile vor trece prin mai multe...
4
O sală de clasă cu o tablă pe care este scris Succes
Timp liber
Mesaje pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a. Cele mai frumoase urări și gânduri la sfârșit de gimnaziu
În ziua absolvirii, în care se încheie un ciclu academic, emoțiile sunt intense. Elevii, profesorii, părinții, cu toții au trăiri intense și sărbătoresc parcursul pe care l-au avut împreună. Dacă vrei să bucuri un...
5
femeie frumoasă îmbrăcată într-un costum portocaliu stă în picioare într-un avion privat
Horoscop
2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Energia astrologică reușește să atingă doar doi nativi atunci când vorbim de partea financiară. Află care sunt acele 2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Este extrem de benefic să...
PARTENERI
×