Reclamă

Broșele celebre purtate de Regina Elisabeta. Poveștile pline de emoție din spatele acestora

Broșele celebre purtate de-a lungul timpului de Regina Elisabeta au atras privirile oricărui iubitor de frumos. Aceste bijuterii pline de semnificație sunt accesoriile perfecte pentru orice ținută. Broșele purtate de Regina Elisabeta au adus întotdeauna un plus de eleganță și stil ținutelor pe care le-a ales.

Publicat: 2 mai 2021, 7:44

Pe lângă frumusețea și delicatețea lor, broșele ascund în spate povești pline de emoție. Bijuteriile purtate de Regina Elisabeta au o lungă istorie în cultura regală britanică. În fapt, cele mai multe dintre bijuteriile purtate de femeile din Casa Regală nu aparțin de drept Reginei Elisabeta. Toate bijuteriile splendide afișate de-a lungul timpului aparțin Casei Regale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Broșele celebre purtate de Regina Elisabeta

Conform tradiției regale, toată colecția de bijuterii revine monarhului proaspăt încoronat. Un moment important al ceremoniei de încoronare este reprezentat de primirea noului monarh a sceptrului, sferei și coroanei.

Acest moment are o importanță deosebită simbolizând transferul de putere dintre conducători. În același mod, bijuteriile colecționate de-a lungul a mai bine de 800 de ani de istorie și tradiție monarhică sunt ”revendicate” de conducătorul Regatului Unit.

Toate bijuteriile Reginei Elisabeta sunt cu atât mai prețuite cu cât au în spate o istorie deosebită.  Se estimează că întreaga coleție s-ar bucura de un număr de peste 23.578 de pietre prețioase. Doar Coroana Sfântului Edurad fiind împodobită cu peste 444 de pietre prețioase.

Broșele sunt stilizate într-un mod rafinat și sunt împodobite cu aur, diamante sau alte pietre prețioase. Broșele celebre purtate de Regina Elisabeta au fost cumpărate sau primite în dar ca simbol al recunoștinței față de Casa Regală.

Reclamă

Broșele purtate de Regina Elisabeta au fost transmise din generație în generație fiind păstrate cu multă grijă și prudență. Ele au completat de-a lungul anilor ținutele celor mai importante femei de la Casa Regală precum: Lady Di, Ducesa Kate și Meghan Markle. Iată care sunt broșele celebre purtate de Regina Elisabeta.

Broșa dăruită de către Prințul Albert Reginei Victoria

Printre broșele celebre purtate deseori de Regina Elisabeta se numără ”Funda Reginei Victoria”. Borșa a fost confecționată de renumita casă a bijuteriilor de lux, Garrard în anul 1858. Designul broșei a fost conceput special pentru gusturile Reginei Victoria, iar pentru a-și arăta recunoștința Garrard a stilizat un set cu 3 broșe. Broșa și colecția în sine au o simbolistică aparte.

Reclamă

Broșa în formă de fundă a fost concepută pentru a simboliza legătura puternică dintre Regina Victoria și poporul său. O legătură strânsă într-un nod care va dăinui veșnic. Prințul Albert a fost cel care i-a dăruit broșa cu diamante Victoriei, cu puțin timp înainte de nunta acestora.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta purtând una din broșele sale celebre în formă de fundă și îmbrăcată într-un costum verde, alături de ducesa Kate îmbrăcată în alb care îi zâmbește
Broșa în formă de fundă a fost concepută pentru a simboliza legătura puternică dintre Regina Victoria și poporul său, o legătură strânsă într-un nod care va dăinui veșnic / Getty Images

De-a lungul istoriei, Regina Victoria a purtat broșele cu mândrie la cele mai speciale evenimente din istoria Regatului Unit. Broșa care are în spate această poveste plină de emoție este purtată în prezent de Regina Elisabeta a II-a.

Regina a ales să poarte această broșă la unul dintre cele mai importante momente din domnia sa. În data de 9 septembrie 2015, Regina Elisabeta a sărbătorit alături de întreg Regatul Unit, ziua în care a devenit cel mai longeviv monarh din întreaga istorie a Casei Regale.

Misterul broșei lui Lady Jardine

”Jardine Star” așa cum este intitulată generic una dintre celebrele broșe purtate de către Regina Elisabeta are în spate o istorie plină de mister. Conform cărții The Queen’s Jewels, Regina Elisabeta ar fi primit broșa în dar în anul 1981 de la o femeie intitulată generic Lady Jardin.

Povestea lui Lady Jardin rămâne totuși un mister întrucât autorul cărții nu reușește să ofere mai multe detalii despre aceasta. Cu toate acestea, Regina Elisabeta poartă cu emoție în suflet darul primit de la această aristocrată misterioasă din Scoția.

Regina Elisabeta cu o pălarie albă cu pene într-un costum alb în timp ce poartă una din broșele sale celebre numită steaua jardinei
”Jardine Star” așa cum este intitulată generic una dintre celebrele broșe purtate de către Regina Elisabeta are în spate o istorie plină de mister / Getty Images

Broșa în formă de stea este întruchiparea echilibrului și a perfecțiunii. Broșa este împodobită cu diamante dispuse simetric între cele opt colțuri ale stelei. Regina Elisabeta are o afecțiune deosebită pentru această broșă. Acest lucru se remarcă din numeroasele apariții în care a ales să o poarte.

regina elisabeta îmbrăcată într-o ținută albă cu o diademă pe cap în fașa unui brad de Crăciun în timp ce poartă brășa sub formă de stea
Regina a fost surprinsă accesorizându-și ținutele cu superba broșă în perioada sărbătorilor de Crăciun / Getty Images

Regina a fost surprinsă accesorizându-și ținutele cu broșa misterioasă atât în perioada sărbătorilor de Crăciun, cât și la Centenarul Forțelor Aeriene Regale. Un alt moment în care ”Jardine Star” i-a stat alături a fost în 2012 când Regina și-a sărbătorit Jubileul de Diamant. 

Crinul Londrei în pieptul Reginei Elisabeta

Una dintre broșele celebre purtate de Regina Elisabeta în numeroasele sale apariții este ”Crinul Londrei”. Broșa a intrat în atenția Elisabetei în anul 1947 când aceasta încă era prințesă. ”Crinul Londrei” a rămas una dintre piesele sale preferate. Regina Elisabeta poartă de cele mai multe ori ”Crinul Londrei” în apropierea sezonului de primăvară.

Deși nu cunoaștem creatorul bijuteriei, broșa se află cu siguranță printre preferatele Reginei. Semnificația sa este cu atât mai importantă cu cât broșa i-a fost oferită în dar alături de tiltul ”Freedom of City”.

Regina Elisabeta cu o pălărie și un costum roz purtând în piept brosa sa Crinul Londrei
Decade la rând, broșa a împodobit ținutele colorate ale Reginei / Getty Images

Decade la rând broșa a împodobit ținutele colorate ale Reginei. Broșa însăși este frumos stilizată cu diamante discrete pentru a reda cu acuratețe gingășia Crinului.

Broșa de safir a împărătesei Maria Feodorovna

O altă piesă superbă din colecția Reginei este o broșă cu safir. Povestea broșei vine cu o puternică încărcătură istorică. În anul 1866 această broșă i-a fost oferită în dar împărătesei Maria Feodorovna. A fost un simbol al aprecierii față de viitoarea soție a împăratului Alexandru al III-lea al Rusiei. Broșa a avut de parcurs un drum lung prin istorie până să ajungă în colecția Reginei.

regina elisabeta într-o ținută elegantă în tinerețe purtând în piept broșa sa cu safir
Regina Elisabeta și-a arătat aprecierea față de broșa cu safir purtând-o în piept la celebrarea Jubileului de argint în 1997 / Getty Images

Safirul broșei are o dimensiune impresionantă și este înconjurat elegant de două rânduri de diamante. La capătul broșei se află prinsă o perlă discretă. Aceasta se spune ca ar fi fost un simbol al speranței în noua împărăteasă. Regina Elisabeta și-a arătat aprecierea față de broșa cu safir purtând-o în piept la celebrarea Jubileului de Argint în 1997.

Crizantema de safir are un loc special în inima Reginei Elisabeta

Una dintre broșele celebre purtate de Regina Elisabeta este ”Crizantema de safir”. Titlul bijuteriei a fost ales datorită formei superbe pe care o are. Broșa cu safir care ilustrează o frumoasă crizantemă a fost alături de Regină într-unul dintre cele mai speciale momente ale sale.

Regina Elisabeta a purtat deseori broșa în plimbările sale alături de Prințul Philip. Unele dintre cele mai deosebite fotografii au fost surprinse în luna lor de miere. Tot atunci, Regina Elisabeta și-a accesorizat ținuta cu broșa în formă de crizantemă.

regina elisabeta într-un costum albastru cu pălărie primid flori de la copii și purtând în piept brășa sa cu safir
Regina a fost surprinsă purtând în piept bijuteria cu safir la celebrarea aniversării nunții sale în 2007 și 2020 / Getty Images

Regina a fost surprinsă purtând în piept bijuteria cu safir la celebrarea aniversării nunții sale în 2007 și 2020. Un astfel de gest ne demonstrează semnificația deosebită pe care Regina o oferă broșelor sale. La fel ca broșa cu safir, iubirea sa pentru Prințul Philip este pură și neschimbată.

Broșele celebre ale Reginei Elisabeta purtate de Kate Middleton

Kate Middleton s-a bucurat și ea de broșele din colecția Reginei Elisabeta. Pe lângă bijuteriile împrumutate de către Regină, Ducesa Kate a primit propria sa broșă. Ducesa de Cambridge a purtat în piept o broșă de aur care înfățișează doi delfini și o coroană, un simbol al Marinei Regale. Pentru a-și arăta recunoștința, Kate Middleton a ales să poarte broșa în 2012 la sărbătorirea Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta.

Ducesa Kate îmbrăcată într-un costum roșu purtând broșa ca simbol al marinei regale la Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta
Kate Middleton a ales să poarte broșa în 2012 la sărbătorirea Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta / Getty Images

Printre broșele celebre purtate de Reginei Elisabeta se numără o adevărată bijuterie care simbolizează o frunză de arțar. Povestea spune că un bijutier ar fi făurit această broșă pentru soția unui om de afaceri englez. Inițial broșa avea în componența sa două frunze identice acoperite cu diamante.

Se spune că mama Reginei Elisabeta a fost cucerită de designul unic al acestei creații. Proprietara de drept a broșei s-a simțit complet onorată de aprecierile Reginei Mamă așa încât a ales să-i dăruiască acesteia o parte din broșă. Mit sau realitate, un lucru este cert, broșa a fost purtată cu mândrie de Regina Elisabeta și de către Kate Middleton. Regina i-a împrumutat broșa în multe dintre vizitele pe care le-a făcut de-a lungul timpului în Canada.

Kate Middleton care își ține în brațe fetița, alături de soțul și fiul său coborând din avion în Canada în timp ce face cu mâna oamenilor
Kate Middleton a purtat deseori broșa Reginei Elisabeta în forma frunzei de arțat în colotoriile sale din Canada / Getty Images

Broșa colecționată de Regina Mary

Printre broșele celebre purtate de către Regina Elisabeta se numără broșa în forma de fundă. Această broșă a intrat în colecția de bijuterii a Casei Regale datorită Reginei Mary. La fel ca prima broșă prezentată din colecția Reginei Elisabeta și aceasta are o simbolistică aparte.

Broșa în formă de fundă este frumos decorată cu diamante. Este cu atât mai importantă cu cât broșa a fost purtată de către Regina Elisabeta la nunta surorii sale mai mici. Regina Elisabeta a avut grijă să-și accesorizeze ținuta cu această broșă și la nunta dintre Kate Middleton și Prințul William.

regina elisabeta într-un costum alb purtând o diademă și broșa reginei Maria alături de președintele Bush îmbrăcat într-un costum negru
Regina Elisabeta a avut grijă să-și accesorizeze ținuta cu această broșă la nunta dintre Kate Middleton și Prințul William / Getty Images

Broșele Reginei Elisabeta un adevărat puzzle

Două dintre cele mai frumoase broșe purtate de Regina Elisabeta fac parte dintr-un puzzle de poveste. Intitulate generic Cullian III și IV cele două sunt alcătuite în întregime dintr-un diamant numit Cullian. Se spune că acest diamant a fost cel mai mare diamant găsit vreodată în Sudul Africii în anul 1905. Diamantul a luat numele minerului care l-a descoperit. Un alt mit spune că acesta ar fi fost tăiat în peste 100 de piese, iar cele două părți ar fi purtate întotdeauna împreună de către Regina Elisabeta.

regina Elisabeta curtând pălărie albă și costum alb în timp ce face cu mâna oamenilor, iar în piept poartă diamantele Cullian
Broșele Cullian III și IV sunt alături de inima Reginei Elisabeta / Getty Images

Asemenea unui frumos puzzle, diamantul Cullian I se află pe sceptrul folosit în ceremoniile de încoronare. Diamantul Cullian II se află așezat la loc de cinste pe Coroana Imperială de Stat, una dintre bijuteriile de preț ale Casei Regale. Restul diamantelor transformate în broșe de preț, Cullian III și IV, sunt alături întotdeauna de inima Reginei Elisabeta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×