Reclamă

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Fiul Reginei Elisabeta s-a adresat națiunii în calitate de moștenitor al tronului

Regele Charles al III-lea a plecat de la Balmoral în această după-amiază și a mers la Londra împreună cu soția sa, Camilla. Acesta a avut o întâlnire cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii, Liz Truss. După această audiență oficială, toată lumea a așteptat primul discurs al Regelui Charles al III-lea.

Publicat: 9 septembrie 2022, 20:12

Regina Elisabeta a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani, pe data de 8 septembrie 2022. Imediat ce a ajuns la Palatul Buckingham, Charles a dat mâna cu oamenii apropiați Familiei Regale, care i-au transmis condoleanțe, iar mai apoi s-a intonat imnul regal "God Save The King".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai apoi, Charles și Regina Camilla au mers la porțile palatului în semn de respect pentru oamenii care au adus mii de buchete de flori în onoarea Reginei Elisabeta a II-a. Cei care erau prezenți în fața Palatului Buckingham l-au aclamat minute în șir, iar el le-a făcut cu mâna de mai multe ori.

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea

Prințul Charles a devenit Rege al Marii Britanii. Prima decizie a noului Rege al Marii Britanii a fost alegerea numelui de Charles al III-lea, potrivit BBC. El a putut să-și aleagă unul dintre cele patru nume: Charles Philip Arthur George.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Prințul Charles, alături de Prințul William și soția sa, în Parlamentul Britanic
Regina Elisabeta nu a putut participa la ceremonie pentru prima dată în 59 de ani din cauza problemelor de mobilitate / Profimedia Images
Reclamă

Charles va deveni suveran al celei mai importante monarhii constituționale din lume. Acesta a fost de multe ori în lumina reflectoarelor, dar în ultimii ani s-a concentrat mai mult pe acțiuni caritabile și pe dorința de schimbare.

Ce a declarat Prințul Charles

Prințul Charles i-a mulțumit în primul rând mamei sale pentru tot ceea ce a făcut pentru familia ei și pentru poporul Marii Britanii. Acesta a spus că mai înțelege durerea poporului, dar că promite să ducă mai departe munca mamei sale.

Reclamă

La vârsta de doar 21 de ani, Regina Elisabeta a jurat să-și pună viața în slujba poporului, iar „dedicarea ei ca suveran nu a încetat niciodată”.

„În viața ei am văzut dragostea față de tradiție și progres”, a mai spus Regele Charles despre Regina Elisabeta. „Aduc acum un tribut mamei mele și onorez munca pe care a depus-o. Respectul, o marcă a domniei”.

”Majestatea Sa Regina, multu iubita mea mamă, a fost un model, o persoană care ne-a inspirat pe toți. Regina Elisabeta și-a trăit cu bine viața și s-a ținut de angajamentele făcute în fața destinului. Este plânsă de întreaga lume.”

”Valorile noastre au rămas și trebuie să rămână constante. Roul și îndatoririle monarhiei au rămas și ele la fel. Eu mă voi strădui să vă slujesc cu gravitate, respect și dragoste, așa cum am făcut-o întreaga mea viață. Îmi asum o nouă responsabilitate față de voi. Acest timp este unul de schimbare.”

”Cu ajutorul dragii mele soții, care devine Regină Consoartă, ne vom dedica vouă. Fiul meu, Wiliam, primește titlurile Scoțiene. Astăzi sunt mândru să îl numesc Prinț de Wales și Cornwall. Vreau să-mi exprim dragoste și față de Harry și Meghan, care continuă să-și construiască viețile în străinătate. În mai puțin de o săptămână o vom conduce pe ultimul drum pe iubita mea mamă.”

”O să devenim mai tari datorită exemplului pe care ni l-a oferit ea. Vreau să vă prezint mulțumirile sincere pentru condolenațele și sprijinul dumneavoastră. Dragii mele mame, acum, îți începi ultima mare călătorie. Te alături dragului și răposatului meu tată, îți mulțumesc pentru dragostea și devotamentul față de familia noastră și familia de popoare pe care ai slujit-o. Fie ca îngerii să te conducă spre odihna veșnică”

Ordinea succesiunii la tron

Prințul Charles a urcat pe tronul Marii Britanii și va lua de acum înainte titulatura de Regele Charles al III-lea. Există o mulțime de reguli care trebuie respectate pentru alegerea viitorului rege sau a viitoarei regine.

 • Prinţul William, Duce de Cambridge, născut pe 21 iunie 1982, fiul cel mare al actualului Rege Charles al III-lea;
 • Prinţul George de Cambridge, născut pe 22 iulie 2013, fiul cel mare al prinţului William;
 • Prinţesa Charlotte de Cambridge, născută pe 2 mai 2015, fiica prinţului William;
 • Prinţul Louis de Cambridge, născut pe 23 aprilie 2018, al doilea fiu al prinţului William;
 • Prinţul Harry, Duce de Sussex, născut pe 15 septembrie 1984, al doilea fiu al Regelui Charles;
 • Archie Mountbatten-Windsor, născut pe 6 mai 2019, fiul cel mare al prinţului Harry;
 • Lilibet Mountbatten-Windsor, născută pe 4 iunie 2021, fiica prinţului Harry;
 • Prinţul Andrew, Duce de York, născut pe 19 februarie 1960, al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a;
 • Prinţesa Beatrice de York, născută pe 8 august 1988, fiica cea mare a prinţului Andrew;
 • Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi, născută pe 18 septembrie 2021, fiica prinţesei Beatrice;
 • Prinţesa Eugenie de York, născută pe 23 martie 1990, a doua fiică a prinţului Andrew;
 • August Brooksbank, născut pe 9 februarie 2021, fiul prinţesei Eugenie;
 • Prinţul Edward, conte de Essex, născut pe 10 martie 1964, al treilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a;
 • James Mountbatten-Windsor, viconte de Severn, născut pe 17 decembrie 2007, fiul prinţului Edward;
 • Lady Louise Mountbatten-Windsor, născută pe 8 noiembrie 2003, fiica prinţului Edward;
 • Prinţesa Anne, prinţesă regală, născută pe 15 august 1950, singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a;
 • Peter Phillips, născut pe 15 noiembrie 1977, fiul prinţesei Anne;
 • Savannah Phillips, născută pe 29 decembrie 2010, fiica cea mare a lui Peter Phillips;
 • Isla Phillips, născută pe 29 martie 2012, a doua fiică a lui Peter Phillips;
 • Zara Tindall, născută pe 15 mai 1981, fiica prinţesei Anne;
 • Mia TIndall, născută pe 17 ianuarie 2014, prima fiică a Zarei Tindall;
 • Lena Tindall, născută pe 18 iunie 2018, a doua fiică a Zarei Tindall;
 • Lucas Tindall, născut pe 21 martie 2021, fiul Zarei Tindall.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×