Reclamă

Regina Camilla s-a întâlnit cu Olena Zelenska la Clarence House. Majestatea Sa a discutat cu Prima Doamnă a Ucrainei la câteva zile după ce s-au împlinit 2 ani de la războiul cu Rusia

Regina Camilla s-a întâlnit cu Olena Zelenska la Clarence House. Majestatea Sa a discutat cu Prima Doamnă a Ucrainei la câteva zile după ce s-au împlinit 2 ani de la războiul cu Rusia.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 martie 2024, 11:52

Camilla, în vârstă de 76 de ani, a fost fotografiată punându-și brațul pe spatele soției Președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, în timp ce o îndruma pe un hol înainte de întâlnirea lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Camilla s-a întâlnit cu Olena Zelenska la Clarence House

Cele două care s-au întâlnit anterior în noiembrie 2022 la o recepție la Palatul Buckingham. Scopul a fost atunci să crească gradul de conștientizare cu privire la violența împotriva femeilor.

Regele Charles, care urmează un tratament pentru cancer, a fost și el la Londra. Cu toate acestea, el nu a participat la întâlnirea celor două doamne.

Despre ce au discutat cele două

Olena Zelenska i-a mulțumit Reginei pentru mesajul de sprijin al regelui față de Ucraina la doi ani de la izbucnirea conflictului și a spus cât de mult a însemnat acesta pentru țara ei.

Regina Camilla a vorbit despre modul în care Marea Britanie se gândește la Ucraina. Ele au discutat, de asemenea, despre curajul și rezistența ucrainenilor, dar și despre decizia Marii Britanii de a sprijini Ucraina.

Reclamă

Ele au mai discutat și despre impactul războiului asupra femeilor și copiilor. Despre cicatricile mentale și fizice pe care le-a lăsat conflictul până acum, dar și despre modul în care Marea Britanie poate ajuta la refacerea lor.

Olena Zelenska a participat la încoronarea Regelui și a Reginei în mai anul trecut. Prima doamnă a Ucrainei a reprezentat națiunea ei în plin război alături de prim-ministrul Denys Shmyhal. Ea a participat și la înmormântarea regretatei Regine Elisabeta.

Regina Camilla a avut grijă să-i mulțumească pentru prezența ei, în ciuda situației în care se află.

Reclamă

Soția Regelui Charles a fost numită „salvatoarea” monarhiei. Ea a fost lăudată pentru că a menținut totul pe linia de plutire în absența Regelui și a Prințesei de Wales care se reface după o intervenție chirurgicală.

Tot Majestatea Sa a fost cea care a condus familia regală la slujba de pomenire pentru Regele Constantin al Greciei la începutul acestei săptămâni. Prințul de Wales a anunțat în ultimul moment că nu mai poate participa la eveniment din cauza unei probleme personale.

Întâlnirea Reginei Camilla cu Olena Zelenska a avut loc la sfatul Ministerului de Externe. Aceasta a durat aproximativ 30 de minute.

Regina Camilla, în rochie albastră, la Clarence House
Cele două care s-au întâlnit anterior în noiembrie 2022 la o recepție la Palatul Buckingham / Profimedia Images

Mesajul Regelui Charles la împlinirea a doi ani de la conflictul dintre Rusia și Ucraina

Întâlnirea celor două doamne vine după ce Regele a lăudat „determinarea și puterea” poporului ucrainean. El a transmis un mesaj în ziua în care s-au împlinit 2 ani de la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a spus că este „foarte mulțumit” de eforturile Regatului Unit și ale aliaților săi de a sprijini Ucraina „în acest moment de suferință și nevoie atât de mare”.

El a spus: „Determinarea și puterea poporului ucrainean continuă să inspire, pe măsură ce atacul neprovocat asupra pământului său, vieților și mijloacelor de trai intră într-un al treilea an. În ciuda greutății și durerii uriașe care le-au fost provocate, ucrainenii continuă să arate eroismul cu care lumea îi asociază atât de strâns. A lor este adevărata valoare, în fața unei agresiuni de nedescris.

Am simțit acest lucru personal în numeroasele întâlniri pe care le-am avut cu ucrainenii de la începutul războiului. De la președintele Zelensky și doamna Zelenska, până la noi recruți din armată care se antrenează aici, în Regatul Unit. Sunt în continuare foarte mândru că Regatul Unit și aliații noștri rămân în fruntea eforturilor internaționale de a sprijini Ucraina în acest moment de suferință și nevoie atât de mare.

Inima mea este cu toți cei afectați, așa cum îmi amintesc de ei în gândurile și rugăciunile mele.”

Regele Charles a susținut în Marea Britanie mai multe evenimente legate de Ucraina de la începutul războiului. A mers la antrenamentele militare și chiar s-a întâlnit de mai multe ori cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×