Reclamă

Regina Elisabeta a mers în vizită în Scoția. E prima apariție publică după Jubileul de Platină

Regina Elisabeta a mers în vizită în Scoția. Majestatea Sa a sosit în Edinburh alături de alți membrii ai familiei sale. Sunt organizate o mulțime de evenimente regale în cinstea sa și a domnei de 70 de ani.

Publicat: 28 iunie 2022, 12:31

Regina Elisabeta a fost însoțită de fiul ei mai mic, Prințul Edward, și de soția acestuia, Sophie. Ei au participat la o ceremonie tradițională care deschide săptămâna Royal Family's Holyrood. Din cauza problemelor de mobilitate din ultimul timp, vestea că Regina va merge în Edinburh a fost confirmată pe ultima sută de metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta a mers în vizită în Scoția

Majestatea Sa a renunțat la aparițiile publice din ultimul timp. Ultima dată a fost văzută în public la Jubileul de Platină. Înainte de a sosi în Edinburgh, Regina Elisabeta a luat parte la Ceremonia Cheilor din curtea Palatului Holyroodhouse.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Regina Elisabeta, într-un costum albastru, în Scoția
Majestatea Sa a sosit în Edinburh alături de alți membrii ai familiei sale / Profimedia Images

În timpul evenimentului, care marchează debutul seriei de evenimente din Royal Week din Scoția, monarhului i se oferă în mod simbolic cheile orașului de către Lordul Provost. Dar tradiția spune că ea le returnează apoi, încredințând păstrarea lor oficialilor aleși din Edinburgh, scrie bbc.com.

Reclamă

Informațiile apărute în presă spun că Regina va rămâne la Edinburg până pe data de 1 iulie. Azi, ea va participa la o ceremonie a forțelor armate în grădinile din Holyroodhouse.

Toate cele trei servicii vor fi reprezentate în paradă. Acestea vor marca Jubileul de Platină din Scoția și vor aduce un omagiu rolului ei de șef al forțelor armate din Regatul Unit. Cu toate acestea, Regina nu va participa la petrecerea anuală în grădină de la Holyroodhouse.

În schimb, Prințul de Wales, Prințesa Regală, Prințul Edward și Sophie vor găzdui petrecerea pentru a recunoaște oamenii care au contribuit pozitiv la comunitățile din întreaga Scoție. Alte evenimente includ o recepție pentru câștigătorii premiului Duce de Edinburgh de aur, găzduită de Prințul Edward la Holyroodhouse.

Reclamă

Regina Elisabeta începe să-i predea din sarcini fiului ei, Prințul Charles

În octombrie anul trecut, monarhul a petrecut o noapte în spital. Timp de trei luni a fost sub supravegherea medicilor. Ea a fost rugată să îndeplinească doar sarcini ușoare, ratând o serie de evenimente marcante.

În timpul sărbătoririi Jubileului de Platină, ea a spus că va servi țara în continuare „în măsura în care pot, sprijinită de familia mea”.

Între timp, Comisia de Caritate examinează dacă trebuie să efectueze o analiză a donațiilor primite de una dintre organizațiile de caritate ale Prințului Charles. Sunday Times a raportat că fiului Reginei Elisabeta i-au fost date milioane de euro în numerar. Acestea au venit de la un fost prim-ministru al Qatarului. Nu s-a specificat însă pentru ce au fost dați banii și nici ce s-a așteptat în schimbul lor. Cel care a făcut donații pentru organizațiile Prințului Charles este însă supranumit omul care a cumpărat Londra. Se spune că a investit foarte mult în oraș.

Reprezentanții Prințului spun că „au fost urmate toate procedurile corecte”.

Prințul Charles a fost numit și patron al Colegiului Regal al Chirurgilor din Edinburgh, după decesul tatălui său, Ducele de Edinburgh.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×