Reclamă

Regina Letizia încalcă tradiția în Casa Regală. Decizia pe care a luat-o e o schimbare majoră pentru monarhia spaniolă

Regina Letizia încalcă tradiția în Casa Regală. Decizia pe care a luat-o e o schimbare majoră pentru monarhia spaniolă. De când Regele Felipe și Regina Letizia au primit rolul de rege și regină, casa regală spaniolă are altă abordare.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 10 aprilie 2024, 11:36

În casa regală spaniolă vor avea loc schimbări mari. Pentru prima dată în istorie, o femeie va conduce Secretariatului Reginei. Recent s-a confirmat că María Dolores Ocaña Madrid, avocat de stat, a fost angajată ca mâna dreaptă a Reginei Letizia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Letizia încalcă tradiția în Casa Regală

María, în vârstă de 51 de ani, este în prezent procuror șef al Ministerului Educației, dar îl va înlocui pe José Manuel Zuleta, duce de Abrantes, care a ocupat acest rol în ultimul deceniu.

Ea a fost fotografiată anterior cu Regina la inaugurarea Centrului Mondial de Alimentație Sanatoasă din Valencia, în 2019. Numirea Mariei în acest rol va începe oficial pe 30 aprilie.

Între timp, José, în vârstă de 63 de ani, este fiul lui José Manuel de Zuleta de Reales y Carvajal, al 13-lea duce de Abrantes și al Virginiei Alejandro y García. El s-a alăturat Academiei Militare Generale în 1979, absolvind gradul de locotenent în 1984.

José a început să lucreze pentru casa regală la mijlocul anilor 1990 și s-a alăturat apoi biroului Prințului Felipe în 2007 pentru a o ajuta pe atunci Prințesa Letizia.

Reclamă

La scurt timp după ce Felipe a devenit rege în 2014, José a fost numit șef al Secretariatului Reginei Letizia. Bărbatul are patru fiice cu soția sa, Ana Pérez de Guzmán y Lizasoain.

Această schimbare în lista de subordonați ai Reginei Letizia vine după ce Camilo Villarino a devenit șef al casei regale în ianuarie, după plecarea secretarului privat al Regelui Felipe, ce a ocupat 30 de ani acest rol.

Regina Letizia și Regele Felipe au un program încărcat

Reclamă

Anul 2024 este un an de hotar pentru Regele Felipe și Regina Letizia. Cei doi se pregătesc să sărbătorească cea de-a 20-a aniversare a nunții pe 22 mai și cea de-a zecea aniversare de la urcarea pe tron a lui Felipe pe 19 iunie.

Regele Felipe și Regina Letizia au împreuă două fiice. Prințesa Leonor, în vârstă de 18 ani, care se află în mijlocul pregătirii sale militare și Infanta Sofia, în vârstă de 16 ani, care studiază la UWC Atlantic College din Țara Galilor.

După ce s-au bucurat de vacanța de Paște la Madrid în familie, Regele Felipe și Regina Letizia și-au reluat îndatoririle regale săptămâna trecută.

Recent, Regina Letizia a fost surprinsă alături de Regele Felipe la înmormântarea verișorului suveranului. Cei doi au purtat ținute negre și au fost extrem de discreți în gesturi. Cei doi au adus un omagiu vărului regelui la slujba de la Catedrala Castrense din Madrid. Fernando Gomez-Acebo s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani pe 1 martie din cauza Covid-19. Acesta a fost vărul primar al monarhului spaniol și nepotul Regelui Juan Carlos. De asemenea, este fiul cel mic al Infantei Pilar și al lui Luis Gómez-Acebo.

Suveranul Spaniei și soția sa au fost întâmpinați de o mulțime de susținători și fani regali. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×