Reclamă

Secrete pentru a-ți menține căsnicia. Cum să păstrezi aprinsă flacăra iubirii

Așa numită flacără a pasiunii dispare din păcate rapid în majoritatea cuplurilor atunci când rutina intervine între parteneri. Dacă și tu ai probleme în relație, află câteva secrete pentru a-ți menține căsnicia mai mult timp.

Publicat: 21 iulie 2022, 7:19
Doi tineri care se iubesc
Așa numită flacără a pasiunii dispare din păcate rapid în majoritatea cuplurilor atunci când rutina intervine între parteneri / Shutterstock

Conform unui sondaj efectuat pe peste 20.000 de persoane de YourTango, Glo și Chemistry.com, 90% dintre oameni cred că, dacă atracția este în scădere, există soluții care o pot readuce între parteneri, scrie yourtango.com.

Secrete pentru a-ți menține căsnicia

Într-un experiment recent, Helen Fisher, antropolog biologic și autoarea cărții Why Him? Why Her?, a analizat scanările creierului cuplurilor care au fost căsătorite în medie de 21 de ani. Au spus că sunt încă îndrăgostiți romantic de partenerii lor.

„Am descoperit că zona din creierul lor care este responsabilă pentru dragostea romantică era la fel de ca la oamenii care tocmai s-au îndrăgostit”, spune Fisher. Dar dacă pofta și atracția s-au diminuat?

„Este absolut natural ca tipul de dragoste pe care îl simți pentru partenerul tău să se schimbe în timp”, asigură Fisher. „Există trei sisteme cerebrale implicate în îndrăgostirea și menținerea îndrăgostiților dorința sexuală, dragostea romantică și un sentiment profund de atașament. Este firesc ca cuplurile să treacă de la o fază la alta și înapoi”.

Evită în relație aceste greșeli care pot duce la destrămarea relației.

Reclamă

Evidențiază-ți sinele

Primul pas pentru a rămâne atractivi unul pentru celălalt: a te simți atractiv. Nu există nimic mai atrăgător pentru un bărbat decât o femeie care se simte sexy în propria ei piele. Și nu există un stimulent al libidoului mai mare pentru femei decât să se simtă așa, spune Mary Jo Rapini.

Numai tu știi ce te face să te simți sexy. Indiferent că porți lenjerie sexy sau faci o sesiune grozavă de antrenament la sală. Există un secret pentru a te simți sexy care este universal: vorbește despre sex.

Reclamă

Studiul lui Fisher a constatat că femeile care au vorbit despre sex cu soții lor timp de 10 minute pe zi au avut aceeași dorință sexuală ca și femeile care au luat un medicament pentru stimularea libidoului. Și conversația aduce beneficii și bărbaților: „nouăzeci și cinci la sută dintre bărbați și femei spun că a vorbi despre relația lor a stimulat intimitatea”, spune Fisher.

Fă dragoste

Două treimi dintre femei nu se excită până nu sunt deja în fața faptului. Acest lucru este susținut de terapeutul pentru căsătorii și familie Pat Love, autoarea cărții Never Be Lonely Again.

„Cu cât faci mai mult sex, cu atât te simți mai sexy. Vei dori mai mult să faci asta”, adaugă Fisher. Un alt bonus: dopamina și oxitocina care sunt eliberate după sex te vor face să te simți mai bine.

Fii puțin egoistă

Cele mai fericite căsătorii sunt cele în care ambii soți au propriile lor hobby-uri și interese, potrivit unui studiu de la Universitatea Monmouth. Menținerea acestor interese și găsirea altora noi vă păstrează relația proaspătă și vă garantează că veți rămâne irezistibili unul pentru celălalt.

Așa că ia o lecție de franceză și încurajează-l să facă la fel. Amândoi veți învăța ceva nou despre voi.

Ieși din zona ta de confort

Dacă restaurantul chinezesc de livrare știe pe de rost comanda ta de vineri seara, ascultă: una dintre cele mai bune modalități de a rămâne atractivi unul pentru celălalt este să faceți lucruri noi împreună. „Noutatea crește dopamina în creier și aceasta este legată de sentimente de dragoste romantică intensă”, spune Fisher. Karen Holland adaugă: „Făcând orice activitate nouă împreună îi face pe oameni să se simtă în viață și să se conecteze mai bine cu partenrii lor”.

Așa că renunțați la întâlnirea cu cina și faceți o excursie printr-o rezervație naturală sau explorați un oraș. Orice lucru care vă pune în funcțiune adrenalina vă va face inimile să bată unul pentru celălalt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×