Reclamă

Secrete pentru a-ți menține căsnicia. Cum să păstrezi aprinsă flacăra iubirii

Așa numită flacără a pasiunii dispare din păcate rapid în majoritatea cuplurilor atunci când rutina intervine între parteneri. Dacă și tu ai probleme în relație, află câteva secrete pentru a-ți menține căsnicia mai mult timp.

Publicat: 21 iulie 2022, 7:19

Conform unui sondaj efectuat pe peste 20.000 de persoane de YourTango, Glo și Chemistry.com, 90% dintre oameni cred că, dacă atracția este în scădere, există soluții care o pot readuce între parteneri, scrie yourtango.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secrete pentru a-ți menține căsnicia

Într-un experiment recent, Helen Fisher, antropolog biologic și autoarea cărții Why Him? Why Her?, a analizat scanările creierului cuplurilor care au fost căsătorite în medie de 21 de ani. Au spus că sunt încă îndrăgostiți romantic de partenerii lor.

„Am descoperit că zona din creierul lor care este responsabilă pentru dragostea romantică era la fel de ca la oamenii care tocmai s-au îndrăgostit”, spune Fisher. Dar dacă pofta și atracția s-au diminuat?

„Este absolut natural ca tipul de dragoste pe care îl simți pentru partenerul tău să se schimbe în timp”, asigură Fisher. „Există trei sisteme cerebrale implicate în îndrăgostirea și menținerea îndrăgostiților dorința sexuală, dragostea romantică și un sentiment profund de atașament. Este firesc ca cuplurile să treacă de la o fază la alta și înapoi”.

Evită în relație aceste greșeli care pot duce la destrămarea relației.

Reclamă

Evidențiază-ți sinele

Primul pas pentru a rămâne atractivi unul pentru celălalt: a te simți atractiv. Nu există nimic mai atrăgător pentru un bărbat decât o femeie care se simte sexy în propria ei piele. Și nu există un stimulent al libidoului mai mare pentru femei decât să se simtă așa, spune Mary Jo Rapini.

Numai tu știi ce te face să te simți sexy. Indiferent că porți lenjerie sexy sau faci o sesiune grozavă de antrenament la sală. Există un secret pentru a te simți sexy care este universal: vorbește despre sex.

Reclamă

Studiul lui Fisher a constatat că femeile care au vorbit despre sex cu soții lor timp de 10 minute pe zi au avut aceeași dorință sexuală ca și femeile care au luat un medicament pentru stimularea libidoului. Și conversația aduce beneficii și bărbaților: „nouăzeci și cinci la sută dintre bărbați și femei spun că a vorbi despre relația lor a stimulat intimitatea”, spune Fisher.

Fă dragoste

Două treimi dintre femei nu se excită până nu sunt deja în fața faptului. Acest lucru este susținut de terapeutul pentru căsătorii și familie Pat Love, autoarea cărții Never Be Lonely Again.

„Cu cât faci mai mult sex, cu atât te simți mai sexy. Vei dori mai mult să faci asta”, adaugă Fisher. Un alt bonus: dopamina și oxitocina care sunt eliberate după sex te vor face să te simți mai bine.

Fii puțin egoistă

Cele mai fericite căsătorii sunt cele în care ambii soți au propriile lor hobby-uri și interese, potrivit unui studiu de la Universitatea Monmouth. Menținerea acestor interese și găsirea altora noi vă păstrează relația proaspătă și vă garantează că veți rămâne irezistibili unul pentru celălalt.

Așa că ia o lecție de franceză și încurajează-l să facă la fel. Amândoi veți învăța ceva nou despre voi.

Ieși din zona ta de confort

Dacă restaurantul chinezesc de livrare știe pe de rost comanda ta de vineri seara, ascultă: una dintre cele mai bune modalități de a rămâne atractivi unul pentru celălalt este să faceți lucruri noi împreună. „Noutatea crește dopamina în creier și aceasta este legată de sentimente de dragoste romantică intensă”, spune Fisher. Karen Holland adaugă: „Făcând orice activitate nouă împreună îi face pe oameni să se simtă în viață și să se conecteze mai bine cu partenrii lor”.

Așa că renunțați la întâlnirea cu cina și faceți o excursie printr-o rezervație naturală sau explorați un oraș. Orice lucru care vă pune în funcțiune adrenalina vă va face inimile să bată unul pentru celălalt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×