Reclamă

Semnificația florilor din buchetul de mireasă. Ce reprezintă calele

Despre cale se spune că aduc ghinion dacă se află în buchetul de mireasă. Cu toate acestea, mitul a fost spulberat în ultimii ani, iar miresele au devenit din ce în ce mai îndrăznețe. Descoperă semnificația florilor din buchetul de mireasă. Află care este adevărul despre cale.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 martie 2024, 6:26

Vei fi surprinsă să afli că o floare atât de „neobișnuită” a devenit una dintre alegerile preferate ale viitoarelor mirese. Cala are o istorie adânc înrădăcinată, ia în jurul său se învârt o mulțime de superstiții. Calele cu petalele lor albe fildeș și frunzele verzi luxuriante au devenit o alegere

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semnificația florilor din buchetul de mireasă

Calele mai poartă denumirea de Zantedeschia și fac parte din familia plantelor erbacee, Araceae. În timp ce la noi sunt văzute drept flori care poartă ghinion, în Occident acestea sunt considerate flori regale. Calele sunt unele dintre cele mai populare alegeri printre miresele din Occident, spun specialiștii pentru YourTango.com.

Aceste flori sunt cunoscute pentru frumusețea lor și sporesc aranjamentul unui buchet. Calele albe simbolizează inocența și puritate și sunt folosite mai ales în timpul nunților care au loc în sezonul de primăvară și vară.

Calele albe sunt, de asemenea, flori exotice care sunt ușor de cultivat și de îngrijit. Acestea reușesc să rămână proaspete pentru o lungă perioadă de timp.

Cala albă necesită multă apă pentru a putea crește. Experții spun că plantele au nevoie de 8 săptămâni înainte de a înflori.

Reclamă

Expunerea lor la soare ar trebui să fie limitată, deoarece au nevoie doar de lumină indirectă. Calla este cuvântul grecesc pentru frumusețe. În istorie, aceste flori sunt asociate cu zeia Hera, fosta soție a lui Zeus.

Calele albe sunt, de asemenea, simbol al inocenței și purității, în timp ce calele roz exprimă romantismul și aprecierea. Chiar și crinii negri sunt văzuți în mod pozitiv, exprimând eleganța și misterul.

Calele albe din buchetul de mireasă sunt un simbol al eleganței și rafinamentului, spun experții de peste hotare.

Reclamă

Ce flori aduc norocul în căsnicie

Se spune că dacă alegi aceste flori pentru buchetul tău de mireasă, atunci vei avea noroc în căsnicie. Gardenia, iasomia și lavanda sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le poți regăsi în buchetele mireselor care își doresc mai mult noroc în dragoste, spun experții de la Parade.com.

Nu doar aceste flori pot aduce iubirea în căsnicia ta. Crinii albi și lăcrimioarele sunt alegeri la fel de populare printre miresele de pe întreg continentul. Alte flori despre care se crede că aduc abundența și fericirea în căsniciei sunt reprezentate de bujorii albi.

Aceștia se regăsesc în special în buchetele mireselor care se căsătoresc primăvara. Trandafirii albi și crenguțele de rozmarin sunt și ele printr ealegerile viitoarelor mirese. Află mai multe și despre semnificația inelului de lodognă. Descoperă de ce se poartă pe degetul inelar.

Florarii spun că trandafirii albi simbolizează dragostea și fertilitatea. Petalele lor preferate pot completa în mod superb un buchet de mireasă. De cel mai multe ori se crede că aceste flori invită dragostea și abundența în viața cuplului de îndrăgostiți.

Rozmarinul este folosit în special de către miresele din Cehia. Acesta este popular datorită faptului că aduce abundența în viața familiilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×