Reclamă

Sfaturi pentru relația la distanță. Cum să menții flacăra pasiunii

În epoca Skype și Facebook, menținerea unei relații la distanță pare a fi mai ușoară ca niciodată. De multă vreme nu mai trebuie să așteptăm ca persoana iubită să își deschidă computerul pentru a-și verifica e-mailul. Schimbul de replici a devenit instantaneu. Chiar și în aceste condiții, separarea de partenerul tău și-a pus amprenta asupra legăturii voastre care părea de nedestrămat? Urmează aceste sfaturi pentru a-ți salva relația la distanță.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:55 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 18:29
O fată e apleacă pe fereastra unui tren pentru a-și îmbrățișa iubitul
În epoca Skype și Facebook, menținerea unei relații la distanță pare a fi mai ușoară ca niciodată / Shutterstock

Tehnologia nu poate compensa totul. Lipsa apropierii fizice regulate pare să fie o piatră de încercare pentru multe relații la distanță.

Studiile au descoperit că, în cel mai rău caz, calitatea relațiilor la distanță nu diferă semnificativ de cea a relațiilor proxime, potrivit Psychology Today. În unele cazuri, ar putea fi chiar mai bună.

Sfaturi pentru relația la distanță

Va supraviețui reația voastră? Ce face diferența?

Apreciază detaliile considerate a fi ”plictisitoare”

Relațiile la distanță se bazează cel mai mult pe comunicare. Pentru că vă aflați la kilometrii depărtare, este important să fii la curent cu evenimentele din viața partenerului. Fiecare detaliu contează, chiar și cele mai banale vești. Ce a gătit recent? Ce film a văzut aseară? Cât de mult îi place noul job? Sunt întrebări simple, dar care pot decide soarta relației voastre. Arată-i că ești în continuare aproape de el, chiar dacă vă desparte un drum lung. 

Reclamă

Nu te rezuma la tehnologie

Multe cupluri care se iubesc de la distanță se pot mulțumi cu o conversație video pe Facetime, mesaje text sau alte modalități care te ajută să rămâi în contact în timp real cu persoana iubită. Înainte să vă despărțiți, păstrează un obiect care să-ți amintească de partenerul tău.

Mai există și alte modalităț prin care poți să menții aprinsă flacăra iubirii. Nu ezita să îi faci surprize romantice. Îi poți însenina ziua cu un cadou frumos împachetat care să îl aștepte în fața ușii, alături de un bilețel de dragoste.

Reclamă

Fă-ți timp pentru conversațiile cu partenerul

Unele cercetări arată că partenerii care au relații la distanță pot avea parte de o comunicare mai satisfăcătoare decât cei care locuiesc aproape. Acest lucru se poate datora faptului că își dau seama cât de prețioase sunt momentele în care comunică. 

Este evident că partenerii care stau împreună sau la câteva case distanță vor comunica mai mult și mai des, însă partenerii care sunt implicați într-o relație la distanță se vor concentra mai mult pe calitatea conversației. De exemplu, dacă aveți conversații zilnice înainte de culcare, gândiți-vă la cele mai importante evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă și comentați-le. Deși nu aveți avantajul de vă privi în ochi sau de a vă atinge, puteți compensa cu discuții savuroase, care să păstreze intimitatea cuplului, indiferent de câte țări vă despart.

Comunicați cât mai mult

Programele diferite de lucru sau de școală, orele de culcare și fusul orar pot fi factorii care distrug chiar și cele mai bine intenționate cupluri atunci când vine vorba de timpul pe care ești dispus să îl acorzi persoanei iubite.

Un cuplu își poate stabili un tipar pe care să îl urmeze, chiar și atunci când se dovedește că regulile nu funcționează prea bine pentru niciunul dintre parteneri. Când poți să te dedici în totalitate unei conversații cu partenerul? Ce părere aveți despre textele spontane? Cine are programul mai flexibil? Cine ar trebui să dea primul mesaj? Preferați să comunicați la o oră prestabilită?

Nu există nicio limită pentru tipurile de aranjamente de comunicare care pot funcționa, atâta timp cât vă satisfac pe amândoi. Alegeți un ritm care funcționează pentru cuplul vostru, astfel încât să nu apară resentimente sau frustrări, scrie Psychology Today.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu ochii căprui pentru a ilustra ce spune despre tine culoarea ochilor
Timp liber
Ce spune despre tine culoarea ochilor. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune culoarea ochilor despre tine? Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care mulți specialiști sunt de părere că aceștia pot determina anumite aspecte care țin de personalitatea...
2
O tânără care doarme în mai multe poziții într-un colaj animat
Timp liber
Ce spune despre tine poziția în care dormi. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care...
3
O femeie frumoasăc are stă cu o cremă albă pe față la o procedură cosmetică pentru a ilustra de ce apar punctele de grăsime pe față
Frumusețe
De ce apar punctele de grăsime pe față. Sfaturi utile pentru a scăpa de ele
Punctele de grăsime mai sunt cunoscute sub denumirea de milia. Acestea sunt întâlnite la persoanele de toate vârstele și pot apărea din diferite cauze. Hai să aflăm împreună de ce apar punctele de grăsime...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov, lungă, stă în pădure
Horoscop
Top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie
Nu este ușor să alcătuiești un top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie, însă atunci când ai ajutorul specialiștilor, totul devine mai ușor. Dacă te-ai întrebat vreodată ce...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă stă în pădure cu un cal
Horoscop
Ce tunsori ți se potrivesc, în funcție de zodie
Dacă vrei să știi ce tunsori ți se potrivesc în funcție de zodie, acest articol îți vine cu siguranță în ajutor. Alegerea unei noi schimbări de look nu este niciodată ușoară, mai ales atunci...
PARTENERI
×