Reclamă

Sfaturi pentru relația la distanță. Cum să menții flacăra pasiunii

În epoca Skype și Facebook, menținerea unei relații la distanță pare a fi mai ușoară ca niciodată. De multă vreme nu mai trebuie să așteptăm ca persoana iubită să își deschidă computerul pentru a-și verifica e-mailul. Schimbul de replici a devenit instantaneu. Chiar și în aceste condiții, separarea de partenerul tău și-a pus amprenta asupra legăturii voastre care părea de nedestrămat? Urmează aceste sfaturi pentru a-ți salva relația la distanță.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:55 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 18:29

Tehnologia nu poate compensa totul. Lipsa apropierii fizice regulate pare să fie o piatră de încercare pentru multe relații la distanță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Studiile au descoperit că, în cel mai rău caz, calitatea relațiilor la distanță nu diferă semnificativ de cea a relațiilor proxime, potrivit Psychology Today. În unele cazuri, ar putea fi chiar mai bună.

Sfaturi pentru relația la distanță

Va supraviețui reația voastră? Ce face diferența?

Apreciază detaliile considerate a fi ”plictisitoare”

Relațiile la distanță se bazează cel mai mult pe comunicare. Pentru că vă aflați la kilometrii depărtare, este important să fii la curent cu evenimentele din viața partenerului. Fiecare detaliu contează, chiar și cele mai banale vești. Ce a gătit recent? Ce film a văzut aseară? Cât de mult îi place noul job? Sunt întrebări simple, dar care pot decide soarta relației voastre. Arată-i că ești în continuare aproape de el, chiar dacă vă desparte un drum lung. 

Reclamă

Nu te rezuma la tehnologie

Multe cupluri care se iubesc de la distanță se pot mulțumi cu o conversație video pe Facetime, mesaje text sau alte modalități care te ajută să rămâi în contact în timp real cu persoana iubită. Înainte să vă despărțiți, păstrează un obiect care să-ți amintească de partenerul tău.

Mai există și alte modalităț prin care poți să menții aprinsă flacăra iubirii. Nu ezita să îi faci surprize romantice. Îi poți însenina ziua cu un cadou frumos împachetat care să îl aștepte în fața ușii, alături de un bilețel de dragoste.

Reclamă

Fă-ți timp pentru conversațiile cu partenerul

Unele cercetări arată că partenerii care au relații la distanță pot avea parte de o comunicare mai satisfăcătoare decât cei care locuiesc aproape. Acest lucru se poate datora faptului că își dau seama cât de prețioase sunt momentele în care comunică. 

Este evident că partenerii care stau împreună sau la câteva case distanță vor comunica mai mult și mai des, însă partenerii care sunt implicați într-o relație la distanță se vor concentra mai mult pe calitatea conversației. De exemplu, dacă aveți conversații zilnice înainte de culcare, gândiți-vă la cele mai importante evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă și comentați-le. Deși nu aveți avantajul de vă privi în ochi sau de a vă atinge, puteți compensa cu discuții savuroase, care să păstreze intimitatea cuplului, indiferent de câte țări vă despart.

Comunicați cât mai mult

Programele diferite de lucru sau de școală, orele de culcare și fusul orar pot fi factorii care distrug chiar și cele mai bine intenționate cupluri atunci când vine vorba de timpul pe care ești dispus să îl acorzi persoanei iubite.

Un cuplu își poate stabili un tipar pe care să îl urmeze, chiar și atunci când se dovedește că regulile nu funcționează prea bine pentru niciunul dintre parteneri. Când poți să te dedici în totalitate unei conversații cu partenerul? Ce părere aveți despre textele spontane? Cine are programul mai flexibil? Cine ar trebui să dea primul mesaj? Preferați să comunicați la o oră prestabilită?

Nu există nicio limită pentru tipurile de aranjamente de comunicare care pot funcționa, atâta timp cât vă satisfac pe amândoi. Alegeți un ritm care funcționează pentru cuplul vostru, astfel încât să nu apară resentimente sau frustrări, scrie Psychology Today.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×