Reclamă

Sfaturi pentru relația la distanță. Cum să menții flacăra pasiunii

În epoca Skype și Facebook, menținerea unei relații la distanță pare a fi mai ușoară ca niciodată. De multă vreme nu mai trebuie să așteptăm ca persoana iubită să își deschidă computerul pentru a-și verifica e-mailul. Schimbul de replici a devenit instantaneu. Chiar și în aceste condiții, separarea de partenerul tău și-a pus amprenta asupra legăturii voastre care părea de nedestrămat? Urmează aceste sfaturi pentru a-ți salva relația la distanță.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:55 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 18:29

Tehnologia nu poate compensa totul. Lipsa apropierii fizice regulate pare să fie o piatră de încercare pentru multe relații la distanță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Studiile au descoperit că, în cel mai rău caz, calitatea relațiilor la distanță nu diferă semnificativ de cea a relațiilor proxime, potrivit Psychology Today. În unele cazuri, ar putea fi chiar mai bună.

Sfaturi pentru relația la distanță

Va supraviețui reația voastră? Ce face diferența?

Apreciază detaliile considerate a fi ”plictisitoare”

Relațiile la distanță se bazează cel mai mult pe comunicare. Pentru că vă aflați la kilometrii depărtare, este important să fii la curent cu evenimentele din viața partenerului. Fiecare detaliu contează, chiar și cele mai banale vești. Ce a gătit recent? Ce film a văzut aseară? Cât de mult îi place noul job? Sunt întrebări simple, dar care pot decide soarta relației voastre. Arată-i că ești în continuare aproape de el, chiar dacă vă desparte un drum lung. 

Reclamă

Nu te rezuma la tehnologie

Multe cupluri care se iubesc de la distanță se pot mulțumi cu o conversație video pe Facetime, mesaje text sau alte modalități care te ajută să rămâi în contact în timp real cu persoana iubită. Înainte să vă despărțiți, păstrează un obiect care să-ți amintească de partenerul tău.

Mai există și alte modalităț prin care poți să menții aprinsă flacăra iubirii. Nu ezita să îi faci surprize romantice. Îi poți însenina ziua cu un cadou frumos împachetat care să îl aștepte în fața ușii, alături de un bilețel de dragoste.

Reclamă

Fă-ți timp pentru conversațiile cu partenerul

Unele cercetări arată că partenerii care au relații la distanță pot avea parte de o comunicare mai satisfăcătoare decât cei care locuiesc aproape. Acest lucru se poate datora faptului că își dau seama cât de prețioase sunt momentele în care comunică. 

Este evident că partenerii care stau împreună sau la câteva case distanță vor comunica mai mult și mai des, însă partenerii care sunt implicați într-o relație la distanță se vor concentra mai mult pe calitatea conversației. De exemplu, dacă aveți conversații zilnice înainte de culcare, gândiți-vă la cele mai importante evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă și comentați-le. Deși nu aveți avantajul de vă privi în ochi sau de a vă atinge, puteți compensa cu discuții savuroase, care să păstreze intimitatea cuplului, indiferent de câte țări vă despart.

Comunicați cât mai mult

Programele diferite de lucru sau de școală, orele de culcare și fusul orar pot fi factorii care distrug chiar și cele mai bine intenționate cupluri atunci când vine vorba de timpul pe care ești dispus să îl acorzi persoanei iubite.

Un cuplu își poate stabili un tipar pe care să îl urmeze, chiar și atunci când se dovedește că regulile nu funcționează prea bine pentru niciunul dintre parteneri. Când poți să te dedici în totalitate unei conversații cu partenerul? Ce părere aveți despre textele spontane? Cine are programul mai flexibil? Cine ar trebui să dea primul mesaj? Preferați să comunicați la o oră prestabilită?

Nu există nicio limită pentru tipurile de aranjamente de comunicare care pot funcționa, atâta timp cât vă satisfac pe amândoi. Alegeți un ritm care funcționează pentru cuplul vostru, astfel încât să nu apară resentimente sau frustrări, scrie Psychology Today.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×