Reclamă

Sfaturi pentru relația la distanță. Cum să menții flacăra pasiunii

În epoca Skype și Facebook, menținerea unei relații la distanță pare a fi mai ușoară ca niciodată. De multă vreme nu mai trebuie să așteptăm ca persoana iubită să își deschidă computerul pentru a-și verifica e-mailul. Schimbul de replici a devenit instantaneu. Chiar și în aceste condiții, separarea de partenerul tău și-a pus amprenta asupra legăturii voastre care părea de nedestrămat? Urmează aceste sfaturi pentru a-ți salva relația la distanță.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:55 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 18:29

Tehnologia nu poate compensa totul. Lipsa apropierii fizice regulate pare să fie o piatră de încercare pentru multe relații la distanță.

Studiile au descoperit că, în cel mai rău caz, calitatea relațiilor la distanță nu diferă semnificativ de cea a relațiilor proxime, potrivit Psychology Today. În unele cazuri, ar putea fi chiar mai bună.

Sfaturi pentru relația la distanță

Va supraviețui reația voastră? Ce face diferența?

Apreciază detaliile considerate a fi ”plictisitoare”

Relațiile la distanță se bazează cel mai mult pe comunicare. Pentru că vă aflați la kilometrii depărtare, este important să fii la curent cu evenimentele din viața partenerului. Fiecare detaliu contează, chiar și cele mai banale vești. Ce a gătit recent? Ce film a văzut aseară? Cât de mult îi place noul job? Sunt întrebări simple, dar care pot decide soarta relației voastre. Arată-i că ești în continuare aproape de el, chiar dacă vă desparte un drum lung. 

Reclamă

Nu te rezuma la tehnologie

Multe cupluri care se iubesc de la distanță se pot mulțumi cu o conversație video pe Facetime, mesaje text sau alte modalități care te ajută să rămâi în contact în timp real cu persoana iubită. Înainte să vă despărțiți, păstrează un obiect care să-ți amintească de partenerul tău.

Mai există și alte modalităț prin care poți să menții aprinsă flacăra iubirii. Nu ezita să îi faci surprize romantice. Îi poți însenina ziua cu un cadou frumos împachetat care să îl aștepte în fața ușii, alături de un bilețel de dragoste.

Reclamă

Fă-ți timp pentru conversațiile cu partenerul

Unele cercetări arată că partenerii care au relații la distanță pot avea parte de o comunicare mai satisfăcătoare decât cei care locuiesc aproape. Acest lucru se poate datora faptului că își dau seama cât de prețioase sunt momentele în care comunică. 

Este evident că partenerii care stau împreună sau la câteva case distanță vor comunica mai mult și mai des, însă partenerii care sunt implicați într-o relație la distanță se vor concentra mai mult pe calitatea conversației. De exemplu, dacă aveți conversații zilnice înainte de culcare, gândiți-vă la cele mai importante evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă și comentați-le. Deși nu aveți avantajul de vă privi în ochi sau de a vă atinge, puteți compensa cu discuții savuroase, care să păstreze intimitatea cuplului, indiferent de câte țări vă despart.

Comunicați cât mai mult

Programele diferite de lucru sau de școală, orele de culcare și fusul orar pot fi factorii care distrug chiar și cele mai bine intenționate cupluri atunci când vine vorba de timpul pe care ești dispus să îl acorzi persoanei iubite.

Un cuplu își poate stabili un tipar pe care să îl urmeze, chiar și atunci când se dovedește că regulile nu funcționează prea bine pentru niciunul dintre parteneri. Când poți să te dedici în totalitate unei conversații cu partenerul? Ce părere aveți despre textele spontane? Cine are programul mai flexibil? Cine ar trebui să dea primul mesaj? Preferați să comunicați la o oră prestabilită?

Nu există nicio limită pentru tipurile de aranjamente de comunicare care pot funcționa, atâta timp cât vă satisfac pe amândoi. Alegeți un ritm care funcționează pentru cuplul vostru, astfel încât să nu apară resentimente sau frustrări, scrie Psychology Today.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×