Reclamă

Sfaturi pentru relația la distanță. Cum să menții flacăra pasiunii

În epoca Skype și Facebook, menținerea unei relații la distanță pare a fi mai ușoară ca niciodată. De multă vreme nu mai trebuie să așteptăm ca persoana iubită să își deschidă computerul pentru a-și verifica e-mailul. Schimbul de replici a devenit instantaneu. Chiar și în aceste condiții, separarea de partenerul tău și-a pus amprenta asupra legăturii voastre care părea de nedestrămat? Urmează aceste sfaturi pentru a-ți salva relația la distanță.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:55 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 18:29

Tehnologia nu poate compensa totul. Lipsa apropierii fizice regulate pare să fie o piatră de încercare pentru multe relații la distanță.

Studiile au descoperit că, în cel mai rău caz, calitatea relațiilor la distanță nu diferă semnificativ de cea a relațiilor proxime, potrivit Psychology Today. În unele cazuri, ar putea fi chiar mai bună.

Sfaturi pentru relația la distanță

Va supraviețui reația voastră? Ce face diferența?

Apreciază detaliile considerate a fi ”plictisitoare”

Relațiile la distanță se bazează cel mai mult pe comunicare. Pentru că vă aflați la kilometrii depărtare, este important să fii la curent cu evenimentele din viața partenerului. Fiecare detaliu contează, chiar și cele mai banale vești. Ce a gătit recent? Ce film a văzut aseară? Cât de mult îi place noul job? Sunt întrebări simple, dar care pot decide soarta relației voastre. Arată-i că ești în continuare aproape de el, chiar dacă vă desparte un drum lung. 

Reclamă

Nu te rezuma la tehnologie

Multe cupluri care se iubesc de la distanță se pot mulțumi cu o conversație video pe Facetime, mesaje text sau alte modalități care te ajută să rămâi în contact în timp real cu persoana iubită. Înainte să vă despărțiți, păstrează un obiect care să-ți amintească de partenerul tău.

Mai există și alte modalităț prin care poți să menții aprinsă flacăra iubirii. Nu ezita să îi faci surprize romantice. Îi poți însenina ziua cu un cadou frumos împachetat care să îl aștepte în fața ușii, alături de un bilețel de dragoste.

Reclamă

Fă-ți timp pentru conversațiile cu partenerul

Unele cercetări arată că partenerii care au relații la distanță pot avea parte de o comunicare mai satisfăcătoare decât cei care locuiesc aproape. Acest lucru se poate datora faptului că își dau seama cât de prețioase sunt momentele în care comunică. 

Este evident că partenerii care stau împreună sau la câteva case distanță vor comunica mai mult și mai des, însă partenerii care sunt implicați într-o relație la distanță se vor concentra mai mult pe calitatea conversației. De exemplu, dacă aveți conversații zilnice înainte de culcare, gândiți-vă la cele mai importante evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă și comentați-le. Deși nu aveți avantajul de vă privi în ochi sau de a vă atinge, puteți compensa cu discuții savuroase, care să păstreze intimitatea cuplului, indiferent de câte țări vă despart.

Comunicați cât mai mult

Programele diferite de lucru sau de școală, orele de culcare și fusul orar pot fi factorii care distrug chiar și cele mai bine intenționate cupluri atunci când vine vorba de timpul pe care ești dispus să îl acorzi persoanei iubite.

Un cuplu își poate stabili un tipar pe care să îl urmeze, chiar și atunci când se dovedește că regulile nu funcționează prea bine pentru niciunul dintre parteneri. Când poți să te dedici în totalitate unei conversații cu partenerul? Ce părere aveți despre textele spontane? Cine are programul mai flexibil? Cine ar trebui să dea primul mesaj? Preferați să comunicați la o oră prestabilită?

Nu există nicio limită pentru tipurile de aranjamente de comunicare care pot funcționa, atâta timp cât vă satisfac pe amândoi. Alegeți un ritm care funcționează pentru cuplul vostru, astfel încât să nu apară resentimente sau frustrări, scrie Psychology Today.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×