Reclamă

Shannen Doherty a zâmbit în timpul primei apariții publice după ce a dezvăluit că are cancer și la creier. Tumoarea s-a extins, dar actrița luptă în continuare pentru viața ei

Shannen Doherty a zâmbit în timpul primei apariții publice de când a dezvăluit că are cancer și la creier. Tumoarea s-a extins, dar actrița luptă în continuare pentru viața ei. Vedeta a fost văzută în Malibu, California, în timp ce se îndrepta către un restaurant.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 23 iunie 2023, 12:31

Actrița în vârstă de 52 de ani a purtat un pulover albastru închis și blugi albaștri în timp ce ieșea la masă cu mama ei Rosa, după ce a dezvăluit la începutul acestei luni că cancerul ei de sân în stadiul patru s-a răspândit la creier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Shannen Doherty a zâmbit în timpul primei apariții publice

Shannen și-a completat ținuta casual cu adidași albi și și-a accesorizat-o cu ochelari de soare oglindă. Actrița avea, de asemenea, o jachetă neagră și o poșetă asortată și avea părul scurt și închis coafat cu cărare pe mijloc.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Shannen Doherty, în haine lejere, în timp ce coboră din mașină
Shannen Doherty a zâmbit în timpul primei apariții publice de când a dezvăluit că are cancer și la creier / Profimedia Images

Actrița din Beverly Hills 90210 a dezvăluit diagnosticul la începutul acestei luni pe Instagram. Ea a încărcat un clip video care a arătat-o vorbind cu un medic înainte de a intra într-o intervenție chirurgicală pentru a-și îndepărta tunoarea de la cap.

Reclamă

„16 ianuarie 2023. Chirurgie. Aveam o tumoare în cap pe care au vrut să o îndepărteze și, de asemenea, biopsie. În mod clar încerc să fiu curajoasă, dar sunt încremenită”, a scris ea pentru cei aproximativ 2 milioane de urmăritori.

În clip, Shannen s-a întins în timp ce medicii i-au plasat o matriță albastră pe față și pe cap. Shannen a început să plângă în timp ce țineau marginile măștii în jos și le fixau în spatele capului ei înainte de a începe intervenția.

Actrița a continuat: „Pe 12 ianuarie a avut loc prima rundă de radiații. Frica mea este evidentă”.

Reclamă

Tratamentul cu radiații folosește „razele de energie pentru a distruge celulele canceroase” și poate „ținti tot sau o parte a creierului, în funcție de diagnosticul unei persoane”, potrivit NYU Langone Health.

Ce a declarat actrița despre tratamentele pe care le face

„Sunt extrem de claustrofobă și s-au întâmplat multe în viața mea”, a scris Shannen. „Sunt norocoasă deoarece am medici grozavi precum Dr. Amin Mirahdi și tehnicieni uimitori de la Cedar Sinai. Dar acea frică, tulburări, momentul în care au loc toate, așa poate arăta cancerul”, a concluzionat ea.

Shannen a cerut în aprilie divorțul de soțul ei, Kurt Iswarienko, în vârstă de 48 de ani, după 11 ani de căsnicie. Documentele oficiale de divorț obținute de TMZ au dezvăluit că cei doi s-au despărțit din ianuarie.

Prin publicista ei, Leslie Sloane, Doherty a citat motivul divorțului și a susținut că agentul lui Iswarienko a fost „intim implicat” în divorțul lor.

„Divorțul este ultimul lucru pe care și l-a dorit Shannen”, a spus reprezentantul ei pentru publicație la acea vreme. „Din păcate, ea a simțit că a rămas fără altă opțiune”.

Doherty și Iswarienko au făcut schimb de jurăminte și s-au căsătorit la Malibu în octombrie 2011. Anterior, actrița a fost căsătorită cu actorul Ashley Hamilton din 1993 până în 1994, iar cea de-a doua căsătorie a fost cu jucătorul de poker Rick Salomon din 2002 până în 2003.

Ce presupune terapia la care a apelat Shannen Doherty

Celulele canceroase care se răspândesc la creier sunt unice. Ele acumulează atât de multe mutații genetice care le fac capabile să treacă bariera hematoencefalică. Aceasta din urmă servește ca un obstacol pentru multe tratamente eficiente pentru cancer, inclusiv chimioterapie.

Radioterapia perturbă bariera hemato-encefalică, o rețea de vase de sânge și țesut care servește ca strat protector ce căptușește interiorul creierului. Protejează creierul de substanțele toxice.

Radiațiile, spre deosebire de multe tratamente pentru cancer, pot traversa acea barieră impermeabilă hemato-encefalică pentru a trata cancerul recurent și cancerul care s-a răspândit în alte părți ale corpului. Atunci când tratează cancerul de sân care s-a răspândit la creier, este probabil ca oncologii să folosească un tip de terapie cu radiații numită RT a creierului întreg (WBRT), care constă din 10 până la 15 tratamente pe parcursul a câteva săptămâni.

Deși acesta este standardul pentru tratarea metastazelor cerebrale multiple, poate prelungi viața doar cu aproximativ șase luni.

Oncologii vor pune o mască termoplastică pe fața pacientului înainte de a începe tratamentul. E important să mențină acea zonă a corpului nemișcată în timpul ședințelor. Începe ca o plasă caldă și umedă pe piele care se întărește. Se răcește după aproximativ 15 minute pentru a menține capul pe loc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×