Reclamă

Situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare. Prințul William și Prințesa Kate se află și ei pe listă

Prințesa Kate și alți membrii regali sunt adesea văzuți vizitând spitale în cadrul angajamentelor regale, arătându-și aprecierea pentru personalul medical. Cu toate acestea, situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare pentru a-și rezolva probleme medicale nu au lipsit din peisajul feeric în care se crede că trăiesc.

Publicat: 25 februarie 2023, 7:49

Nu este surprinzător că Familia Regală a Marii Britanii este recunoscătoare pentru munca profesioniștilor din domeniul medical. Mulți dintre ei au fost internați în spital de-a lungul anilor, cu diverse afecțiuni sau răni pe care le-au suferit în timpul vacanțelor la schi ori la călărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare

Deși se crede că membrii Familiei Regale a Marii Britanii sunt protejați și că nimic rău nu li se poate întâmplă, timpul a dovedit că sunt oameni ca și noi, care din păcate au avut nevoie de spitalizare din cauza unor incidente nefericite.

Prințul William a avut o fractură la craniu

În timpul unui joc de golf la școala sa din Wokingham în 1991, viitorul rege a fost lovit în cap la un club de golf în timp ce juca cu prietenii săi de la școală. Accidentul nefericit a rezultat într-o fractură de craniu. La numai 8 ani, fiului Regelui Charles a suferit o operație de 70 de minute la Spitalul Great Ormond Street din Londra. Intervenția a fost urmată de o spitalizare de o noapte.

Prințul William are o cicatrice pe frunte din cauza accidentului său de la golf. Soțul lui Kate Middleton a vorbit despre accidentul său 18 ani mai târziu. El și-a amintit de incident în timpul unei discuții cu un pacient de 10 ani bolnav de cancer.

Reclamă

„Am fost lovit de o crosă de golf când mă jucam cu un prieten de-ai mei”, a spus el.

Regele Charles a avut o fractură la umăr

Printre situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare s-a numărat și cea în care Regele Charles și-a fracturat un os la umăr. El a căzut de pe cal în timpul unei vânători de vulpi în 2001.

Reclamă

Avea 52 de ani la acea vreme și a fost aruncat la pământ când calul său a făcut un salt neașteptat în timpul unei plimbări în Derbyshire. Purtătorul de cuvânt al Palatului St James a fost cel care a anunțat incidentul nefericit. Regele Charles a căzut și a crezut inițial că și-a luxat umărul. O radiografie a arătat că a avut un os rupt la marginea omoplatului.

Aceasta nu a fost prima căzătură a monarhului. Cu 11 ani înainte, în 1990, când avea 42 de ani, Regele Charles și-a rupt brațul drept într-o cădere. Totul s-a întâmplat în timpul unui meci de polo.

Prințesa Kate a suferit de Hiperemeza

Prințesa Kate s-a simțit rău. Acest lucru o pune pe lista cu situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare. Ea a avut grețuri matinale grave în toate cele trei sarcini. A fost cu adevărat îngrijorător când a fost însărcinată pentru prima dată cu Prințul George. Ea a fost atunci internată în spital.

Regina Elisabeta a II-a s-a rănit la spate

În octombrie 2021, Regina Elisabeta a II-a s-a rănit la spate. Incidentul a împiedicat-o să participe la Serviciul de Duminica la Cenotaf. Acest lucru a făcut-o să se simtă „dezamăgită” din cauza faptului că nu a putut participa.

În urma entorsei, ea a fost sub supravegherea medicilor timp de aproape o lună. A petrecut o noapte în spital pe 20 octombrie, fiind supusă unor investigații. Ea nu și-a recăpătat niciodată pe deplin mobilitatea după acea spitalizare.

Prințesa Eugenie a trecut printr-o operație de opt ore

Prințesa Eugenie are scolioză, o curbură a coloanei vertebrale. Ea a suferit o intervenție chirurgicală pentru a o corecta la vârsta de 12 ani. Atunci i s-a adăugat o tijă de titan pe coloana vertebrală pentru a o reconstrui ca urmare a unei curburi.

Vorbind despre trauma dinaintea procedurii, Eugenie a spus: „Sunt atâtea emoții și griji care-ți trec prin cap. Voi putea să fac sport, sau voi arăta la fel, sau voi lipsi mult de la școală? Îmi amintesc că eram supărată că nu puteam să alerg și să mă joc.”

Cicatricea de pe spatele Prințesei Eugenie, pe spate, în ziua nunții, îmbrăcată în rochie albă de mireasă
Prințesa Eugenie, în vârstă de 31 de ani, a fost diagnosticată la vârsta de 12 ani cu această afecțiune / Getty Images

După operație, Eugenie a petrecut trei zile la terapie intensivă, o săptămână într-o secție de spital și șase zile într-un scaun cu rotile. Această afecțiune o pune pe lista cu situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare.

Regina Elisabeta a II-a a avut încheietura ruptă

Regina Elisabeta a II-a și-a rupt încheietura mâinii stângi când calul ei s-a împiedicat, făcându-i pe amândoi să cadă în 1994.

Un purtător de cuvânt al Palatului a declarat că monarhul de atunci, în vârstă de 67 de ani, a fost rănit în timpul unei plimbări la moșia ei din Sandringham. Ea a călărit sâmbătă, ca de obicei, când calul ei s-a împiedicat și a căzut, iar Regina a căzut pe încheietura mâinii stângi”, a spus purtătorul de cuvânt la acea vreme.

„Nu este o pauză serioasă, este doar un lucru incomod. S-a crezut că este doar o vânătaie pentru început și ruptura nu a fost diagnosticată decât după aproape 24 de ore”, a continuat el.

Regina Elisabeta, cu mâna imobilizată într-o eșarfă, la un eveniment
Regina Elisabeta a II-a și-a rupt încheietura mâinii stângi când calul ei s-a împiedicat / Profimedia Images

Prințesa Anne a avut un os rupt

Prințesa Anne a suferit mai multe răni grave în timpul călăriei, prima fiind la vârsta de 14 ani, când Prințesa a fost dusă la spital cu o rănire la mână după un accident de călărie în apropierea școlii sale din Kent.

Tânăra prințesă și-a rupt atunci un os la degetul mic de la mâna dreaptă după ce și l-a prins în frâul cu care își ghida poneiul. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat atunci: „Starea prințesei este perfect satisfăcătoare”.

Zara Tindall a avut clavicula ruptă

În calitate de călăreț profesionist, te-ai aștepta ca Zara Tindall să fii suferit destul de multe răni în timpul antrenamentelor și concursurilor. Zara și-a rupt clavicula într-un accident de călărie. Calul ei a murit în timpul unui eveniment cros la Pau, lângă Pirineii francezi.

Zara Phillips Tindall pe cal în a patra zi de Olimpiadă
Zara Phillips Tindall e fiica Prințesei Anne și a Căpitanului Mark Phillips și este o atletă desăvârșită / Getty Images

Regele Charles a suferit o rană la ochi

Regele Charles a fost văzut purtând un plasture pe ochi în 2001, în urma unui accident în casă.

Monarhul a trebuit să poarte plasturele după ce a primit o cantitate mare de praf în ochi în timp ce a tăiat un copac în grădina lui. În urma incidentului, el a fost nevoit să primească îngrijiri medicale în spital.

Operațiile care i-au schimbat viața lui Lady Louise Windsor

Lady Louise, în vârstă de 19 ani, care a intrat recent la Universitatea St Andrews, s-a născut cu o afecțiune oculară rară numită esotropie. Din păcate, și ea se află pe lista cu situațiile în care membrii regali au avut nevoie de spitalizare.

La 18 luni, Lady Louise a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și corecta vederea. Din păcate, operația nu a avut succes. „Este nevoie de timp pentru a o corecta. Trebuie să te asiguri că un ochi nu devine mai dominant decât celălalt”, a spus Contesa Sophie.

Lady Louise a făcut o a doua procedură în 2014, când avea zece ani, iar vederea i-a fost refăcută. „Este bine acum, vederea ei este perfectă”, a adăugat Sophie.

Lady Louise Windsor în timp ce poartă un palton crem și o bentiță roz la slujba de Crăciun din anul 2019
Tânăra a urmat până în prezent o școală obișnuită și a stat ferită de viața publică / Profimedia Images

Meghan Markle a fost internată în spital

Ducesa de Sussex este un exemplu din punct de vedere al sănătății și al bunăstării și, prin urmare, se simte rareori rău. Cu toate acestea, ea a fost internată din cauza unor migrene. Ulterior le-a tratat cu ajutorul acupuncturii.

Regina Consort Camilla a avut piciorul fracturat

În 2010, Regina Camilla a fost dusă la spitalul din Aberdeen, după ce și-a fracturat piciorul în timp ce se plimba lângă proprietatea Balmoral.

Camilla, care avea 62 de ani la acea vreme, a suferit fractura la picior în timpul vacanței de Paște. Purtătorul de cuvânt oficial al cuplului a explicat atunci că a stat cu piciorul în ghips timp de șase săptămâni.

Regina Elisabeta a fost internată din cauza unei gastroenterite

În 2013, Regina a fost internată în spital pentru prima dată în 10 ani, după ce a fost diagnosticată cu gastroenterită.

Un purtător de cuvânt al Familiei Regale a declarat atunci că ea a fost dusă cu mașina la Spitalul King Edward VII din Londra.

Regele Charles a avut brațul fracturat

În vara anului 1990, tatăl Prințului William și-a rupt brațul în timpul unui meci de polo din Cirencester și a fost văzut părăsind Spitalul Cirencester împreună cu soția sa de atunci, Prințesa Diana, după ce medicii i-au pus brațul rupt într-o atelă.

Prințul Harry a avut probleme cu genunchii

O accidentare suferită în timpul unei zile de antrenament militar cu Prințul William, l-a făcut pe Prințul Harry să se alăture armatei mai târziu decât era planificat.

„Într-un exercițiu ne-am grăbit pe scările de metal. Cineva a stins, ca să fie mai interesant, presupun. În întuneric, am căzut. Am aterizat pe genunchiul meu stâng. Acesta a fost străpuns de un șurub fix care ieșea din podea”, a scris Harry în memoriile sale.

„M-a cuprins o durere orbitoare. Am reușit să mă ridic, să continui, să termin exercițiul. Dar la sfârșitul exercițiului am sărit de pe heliportul ambarcațiunii, în apă. Atunci am constatat că genunchiul meu nu funcționa”, a continuat Harry.

„Nu-mi funcționa întregul picior. Când am ieșit din apă și mi-am dezbrăcat costumul, Willy s-a uitat în jos și s-a albit la față. Din genunchiul meu țâșnea sânge. Paramedicii au fost acolo în câteva minute. Palatul a anunțat câteva săptămâni mai târziu că intrarea în armată e amânată pe termen nelimitat”.

Harry a dezvăluit că, în timp ce se refăcea, echipa de comunicare a Palatului a spus presei că s-a rănit la genunchi jucând rugby.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×