Chiar și cele mai solide cupluri s-au zdruncinat temeinic în acastă perioadă. Motivele sunt cât se poate de simple. Pandemia de coronavirus a adus cu ea teamă și nesiguranță pe toate planurile. Fie că vorbim despre sănătate, bani, familie sau viitor, toate aceste domenii au devenit incerte acum.
Cu siguranță și tu ai trecut recent printr-o astfel de situație. Cine nu a transformat într-o ceartă în toată regula o chiuvetă plină cu vase? Nu te îngrijora, spun terapeuții. Sigur și faptul că nu ai mai putut lua parte la distracțiile de dinainte te-a adus într-o astfel de stare.
Subiecte de ceartă frecvente în timpul pandemiei
Există o mulțime de soluții pentru a refula. În această perioadă complicată la nivel mondial, chiar și acestea sunt limitate.
Starea financiară, nevoie reală în pandemie
Mulți oameni au rămas fără loc de muncă în această perioadă. Pentru a stopa acest lucru, care sigur duce la deteriorarea relației, trebuie să ai o discuție sinceră cu partenerul. Fiecare trebuie să pună pe hârtie care îi sunt nevoile reale, dar și care sunt cheltuielile ce pot suporta amânare. Apoi trebuie doar să găsiți împreună o situație de mijloc, care să fie în favoarea amândurora.
Siguranța, unul dintre subiectele de ceartă în pandemie
Este greu de spus ce este sigur și ce nu, mai ales că fiecare dintre noi este diferit. Poate că partenerul nu crede în faptul că distanțarea vă poate ajuta să vă protejați de virus. Trebuie din nou să discutați și să vă spuneți părerea argumentat. Încercați să priviți lucrurile într-un mod deschis, fără a judeca prea mult.
Conceptul de intimitate a dispărut
Faptul că niciunul dintre voi nu mai are timp pentru el este un alt subiect delicat. Și acesta poate da naștere unor discuții serioase. Conceptul de spațiu personal a dispărut cu desăvârșire în perioada pandemiei. Pentru unele familii, acest lucru a fost benefic. În alte relații faptul că partenerii au fost obligați să stea 24 din 24 împreună a fost motiv de frustrare.
Un lucru este cert: nu ține aceste supărări pentru tine. Spune-i partenerului tău ce simți cu adevărat și poate găsiți împreună cheia succesului.
Orele online, tensiune între partenerii de cuplu
Nici faptul că micuții nu mai merg la școală nu ajută relațiile de cuplu. Cine îi ajută la orele online, cine stă acasă cu ei, cine îi ajută la teme? Toate aceste întrebări dau naștere unor tensiuni între parteneri. Dacă nu sunt gestionate cum trebuie, pot duce la rupturi iremediabile, scrie Huffpost.com. Oricum ar fi, niciuna dintre decizii nu poate scăpa de emoțiile pe care fiecare dintre noi le trăiește.
Emoțiile, greu de gestionat în pandemie
Simți că partenerul de cuplu nu te mai sprijină deloc? Așa cum am mai spus, fiecare are o perioadă stresantă și fiecare face față diferit emoțiilor. Trebuie să conștientizezi că nu există calea cea bună în ceea ce privește frica. Partenerul de cuplu poate gestiona diferit aceste emoții față de tine.
Pune accent pe câștigurile din relația de cuplu
Partenerul dă vina pe tine pentru ceea ce trăiește el? Nu este momentul potrivit pentru astfel de gânduri. Nu trebuie să te gândești cum era dacă aveai un partener cu o stabilitatea financiară mai mare. Fă o listă cu toate lucrurile pe care le-ai câștigat până acum din relația ta. Doar așa vei reuși să te mai calmezi puțin.