Reclamă

Top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume. În ce perioadă este bine să le vizitezi

Top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume, conform clasamentului Organizației Mondiale a Turismului. Află în ce perioadă este bine să le vizitezi și vei avea garantat cele mai frumoase experiențe din viața ta.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 20 august 2023, 6:09

Mexicul, Statele Unite ale Americii, Spania, Grecia și Italia se numără printre locurile preferate de milioane de oameni. În continuare, vei descoperi care sunt statele care ocupă podiumul în topul recent oferit publicității de specialiștii în domeniul turismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume

Organizația Mondială a Turismului a anunțat că, în 2022, aproape 450 de milioane de turiști au călătorit cu diferite agenții. Potrivit informațiilor făcute publice, cele mai vizitate țări se află în Europa, America de Nord și America de Sud.

Statisticile mai arată că, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, s-a înregistrat o creștere uriașă a călătoriilor în primele nouă luni ale anului trecut. Țări de pe continentul european domină top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume.

Austria – 26,2 milioane de turiști, în 2022

Aflată pe ultimul loc în clasamentul Organizației Mondiale a Turismului, Austria a fost vizitată de 26,2 milioane de turiști. Ei au fost cuceriți de satele de basm ale țării care nu are ieșire la mare. Și orașele dezvoltate din punct de vedere urban și cultural îi atrag ca un magnet. Stațiunile alpine, traseele spectaculoase prin păduri antice și lacurile glaciare continuă să îi vrăjească pe toți cei îndrăgostiți de natură.

Reclamă

Stațiunile alpine, traseele spectaculoase prin păduri antice și lacurile glaciare continuă să îi vrăjească pe toți cei îndrăgostiți de natură. Unii oameni au ales Austria ca să se plimbe prin locurile în care s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart. Iar alții, pentru a asculta concerte în Salzburg și Viena și să facă plimbări lungi pe străzile acestor orașe.

Țara natală a celebrului compozitor de muzică clasică are o climă versatilă. Verile fierbinți încep în iunie și se încheie în august. Astfel, persoanele care preferă răcoarea sunt sfătuite să își programeze o vacanță în Austria în alte perioade ale anului sau să aleagă locuri aflate în zonele muntoase.

Reclamă

Dacă vrei să trăiești magia Crăciunului și să practici sporturi de iarnă, mergi în noiembrie și decembre. Pe pârtiile austriece se poate schia până în aprilie, potrivit publicației britanice Independent.

Grecia – 27,8 milioane de turiști, în 2022

Insulele grecești sunt spectaculoase, iar în 2022, aproape 28 de milioane de oameni s-au relaxat pe plajele splendide. Mulți dintre turiști au explorat și orașele antice, satele rustice. Tavernele în care au răit experiențe culinare de neuitat pentru papilele gustative i-au făcut pe unii să își dorească să revină și anul acesta.

Grecia, supranumită Țara Zeilor, are aproape 6.000 de insule și insulițe. Printre cele mai atractive se numără Insula Kos, Insula Rhodos, Insula Lefkada, Insula Corfu, Insula Zakynthos, Insula Creta, Insula Skiathos.

Insula Mykonos, Insula Santorini și Insula Thassos ocupă locuri speciale în inimile turiștilor, dar și în cele ale celebrităților de pe întreg mapamondul. Cea dintâi este comparată cu Ibiza, atât pentru viața de noapte, dar și pentru că este o destinație frecventată de reprezentanții comunității LGBTQ+. Totodată, Insula Mykonos se numără printre cele mai scumpe destinații de vacanță din lume. Descoperă care sunt insulele mai puțin cunoscute din Grecia.

Renumită pentru bisericile de tip bazilical, în formă de cruce, altele au o cupolă, Santorini cucerește prin atmosfera luxoasă și apusurile de poveste.

Thassos este considerată insula de smarald a Greciei. Cei pasionați de istorie vor petrece ore în șir în Atena, unde pot vizita Acropola, Cartierul Plaka, cunoscut și sub numele de „Cartierul Zeilor“, Agora Antică, Templul lui Zeus, Templul Zeiței Atena Nike și Palatul și Grădinile Zappeion.

Evident, mai sunt o mulțime de alte obiective turistice în Atena, iar Cartierul Monastiraki se numără printre ele. Conform specialiștilor, Grecia poate fi vizitată din aprilie până în septembrie. Uneori, în prima lună de toamnă, gradele scad în termometre până la 20 de grade Celsius. Santorini, Mykonos, dar și alte insule grecești de top pot fi destinații de vacanță și în ultimele luni de toamnă și de iarnă.

Germania – 28,5 milioane de turiști, în 2022

Cunoscută pentru preparatele culinare tradiționale, muzee și viața de noapte, Germania a fost vizitată în cursul lui 2022 de 28,5 milioane de turiști. Atmosfera tradițională din orașele medievale aflate în landul Bavaria, viața agitată din Berlin și Düsseldorf i-a cucerit pe cei care și-au făcut concediile aici.

Cea mai bună perioadă în care poți să vizitezi Germania este cuprinsă între aprilie și octombrie. Programat la sfârșitul lui septembrie, Festivalul Berii Oktoberfest de la Munchen atrage anual milioane de oameni.
Iar dacă îți dorești să trăiești clipe de poveste în vacanța de Crăciun, poți să vii în Germania în noiembrie și decembrie.

UK – 31,2 milioane de turiști, în 2022

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord ocupă locul șapte în clasamentul celor mai populare destinații de vacanță din întreaga lume. Anul trecut au ajuns în UK 31,2 milioane de turiști.

Nu mai este un secret pentru nimeni că vremea de aici este previzibil de imprevizibilă. Potrivit specialiștilor, în perioada mai – septembrie sunt zile calde și fără ploi. Iulie și august sunt cele în care vin cei mai mulți turiști în UK datorită festivalurilor și a plajelor cu peisaje deosebite. Orașele pot fi cutreierate chiar și pe o iarnă friguroasă.

Mexic – 38,3 milioane de turiști, în 2022

Mexicul reprezintă o destinație de vacanță în care îți vei face amintiri ce nu le vei uita niciodată. Ruinele antice ale templurilor Maya, învăluite într-o atmosferă specială, plajele opulente și cascadele luxuriante se numără printre atracțiile turistice vizitate intens de oameni din toate colțurile lumii. Anul trecut acest stat a atras 38,3 milioane de oameni.

În general, cea mai bună perioadă pentru o vacanță planificată în Mexic este cea din timpul sezonului secetos. Acesta se derulează din noiembrie până în aprilie, pentru că atunci temperaturile sunt suportabile și precipitațiile sunt scăzute. Dacă te gândești să îți cumperi bilete spre această destinație exotică, programează totul din timp, pentru că totul este scump aici. Vezi lista cu cele mai frumoase sate turistice din lume.

Italia – 49,8 milioane de turiști, în 2022

Conform datelor oferite de oficialii de la Organizația Mondială a Turismului, Italia a fost vizitată în 2022 de aproape 50 de milioane de oameni. Astfel, ea ocupă locul cinci în topul celor mai populare destinații de vacanță din întreaga lume. Roma, Milano, Veneția îi atrag pe turiști cu numeroasele obiective turistice, toate încărcate de istorie și o energie superbă.

Clima italiană este prietenoasă pe toată durata anului. Însă, în partea de sud a țării, temperaturile pot deveni inconfortabile în timpul verii. Așa că dacă nu tolerați prea bine căldura, puteți alege să veniți într-o vacanță în acest stat unitar la sfârșit de toamnă sau înainte să înceapă vara.

Turcia – 50,5 milioane de turiști, în 2022

Moscheea Albastră din Istanbul, plajele impresionante din Antalya și Bodrum, dar și hornurile de basm din Göreme sunt patru dintre principalele atracții turistice din Turcia. Acestea, dar și celelalte au făcut ca în 2022 să poposească aici 50,5 de milioane de oameni.

Verile de aici sunt calde, cu umiditate și temperaturi care ajung la 36 de grade Celsius. Iar iernile aduc temperaturi scăzute, dar și umiditate. Experții din domeniul turismului îți recomandă să vizitezi Turcia
în lunile de primăvară și toamnă – mai și octombrie sunt ideale dacă îți dorești să te bucuri de atmosfera vibrantă din aceste locuri speciale.

Statele Unite ale Americii – 50,9 milioane de turiști, în 2022

Pe locul trei în top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume se află Statele Unite ale Americii. Datele arată că, în cursul anului trecut, aici și-au făcut concediile 50,9 de milioane de turiști.
Atracțiile sunt nenumărate, însă, printre preferințele oamenilor continuă să rămână Las Vegas și New York City.

Pe locul trei în top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume se află Statele Unite ale Americii. Datele arată că, în cursul anului trecut, aici și-au făcut concediile 50,9 de milioane de turiști.
Atracțiile sunt nenumărate, însă, printre preferințele oamenilor continuă să rămână orașele Las Vegas și New York.

Spania – 71,7 milioane de turiști, în 2022

Podiumul clasamentului dezvăluit de reprezentanții Organizației Mondiale a Turismului este completat de Spania, care se află pe locul doi. Fiind una dintre cele mai călduroase țări din Europa, ea a fost vizitată de aproape 72 de milioane de turiști în 2022. Arhitectura uluitoare, lecțiile de istorie care „se predau“ singure și peisajele superbe i-au făcut pe mulți turiști să revină.

Iar dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat, atunci trebuie să îți faci timp pentru o escapadă pe Insula Ibiza. Ea este considerată una dintre cele mai importante destinații turistice din lume.

În legătură cu perioada ideală în care poți vizita Spania, trebuie să știi că în iulie și august este cel mai cald. Și, totodată, în această perioadă cresc foarte mult prețurile. Din aceste motive, specialiștii îți recomandă să plănuiești vacanțele în Spania toamna sau primăvara.

Franța – 79,4 milioane de turiști, în 2022

Franța se situează pe primul loc în topul dat publicității de cei de la Organizața Mondială a Turismului. Informațiile oficialilor arată că Republica Franceză a atras 79,4 milioane de turiști în 2022. Fiecare loc de pe pământul acestei țări are o poveste aparte, iar despre frumusețea orașelor, a satelor și a plajelor s-a vorbit enorm.

Având veri calde și ierni blânde, Franța poate fi vizitată în aproape orice perioadă a anului. Vezi ce castel din această țară a fost inclus pe lista celor mai frumoase fortărețe din Europa.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×