Reclamă

Mâncarea sănătoasă în vacanță: cum să gestionezi dieta și să eviți excesul, potrivit experților

Aceste sfaturi de dietă și fitness te pot ajuta să minimizezi supraalimentarea și să arzi caloriile. Vacanțele sunt un moment în care mulți oameni iau o pauză de la responsabilitățile de zi cu zi pentru a se relaxa și a se reîncărca. Gătitul este adesea înlocuit cu vizite la restaurant, care de obicei oferă plăcere. Dar mâncarea în oraș poate prezenta provocări pentru oricine ține o dietă responsabilă. Cu toate acestea, mâncarea sănătoasă în vacanță nu este un subiect care trebuie evitat.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 iulie 2023, 7:02

Pe lângă vizitele la restaurant adaugă și standuri cu mâncare și diverse magazine care vând băuturi, gustări și deserturi. Mâncatul în exces este un lucru ușor de făcut atunci când lași garda jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mâncarea sănătoasă în vacanță: cum să gestionezi dieta

Dacă menținerea unei diete echilibrate în timp ce călătorești și vizitezi obiectivele turistice este o preocupare, iată câteva sfaturi inteligente de la experți în dietă, nutriție și fitness.

Comandă aperitive cu legume

De fapt, vacanțele îi pot ajuta pe oameni să-și țină obiectivele de sănătate și fitness. Ei pleacă de acasă și lasă stresul de la locul de muncă în urma lor, a spus dr. Joan Salge Blake, profesor de nutriție din Massachusetts la Universitatea din Boston.

Pentru cei care au nevoie de ajutor, totuși, atunci când vine vorba de o alimentație mai sănătoasă, ea sfătuiește ca turiştii să fie atenți la dietă și să evite bufetele și restaurantele care „servesc în mod notoriu porții excesive”.

Reclamă

Turiștii care țin cont de dietă ar trebui, de asemenea, să își ajusteze comenzile la restaurant. Ar putea să aleagă aperitive în locul unui antreu, a spus Blake.

„Porțiile vor fi probabil sub control și veți putea să vă monitorizați mai bine aportul”, a spus ea. Aperitivele pot fi combinate cu salate secundare sau legume la gratar, a spus Blake.

Verifică meniurile înainte de a alege restaurantele

Reclamă

A verifica din timp meniurile restaurantului înainte de a face o rezervare sau de a face o vizită poate ajuta la minimizarea excesului, a spus Kimberley Wiemann, un dietetician din Long Island, New York.

„Majoritatea restaurantelor au meniul disponibil online. Atunci când planificați din timp ce veți comanda, este mult mai probabil să faceți alegeri mai inteligente”, a spus Wiemann.

„Atunci când sunteți deja acolo și vă bucurați de moment, poate sorbind un cocktail, este probabil să alegi opțiuni mai puțin dorite”, a spus ea.

Respectă regula „BDD”

Mâncarea sănătoasă în vacanță are la bază regula BDD înseamnă „Pâine, băutură și desert”. Megan Lyons, un nutriționist clinic certificat care conduce serviciul de coaching medical The Lyon Share din Dallas, Texas, a spus că poate jura că așa se întâmplă de obicei.

„În timpul unei mese obișnuite, recomand să alegeți doar una dintre aceste categorii”, a spus ea. „În ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere sau aniversari, te poți răsfăța cu toate trei fără să te simți vinovat”.

Lyons recomandă regula BDD pentru persoanele care pleacă în vacanță și pentru persoanele care doresc să practice alimentația conștientă în viața lor de zi cu zi, a spus ea.

„Motivul pentru care ne concentrăm pe aceste trei aspecte este că ele se cumulează adesea în restaurante. Acolo avem tendința de a consuma mai mult decât am face-o dacă am pregăti o masă sănătoasă acasă”, a spus ea.

Practică controlul porțiilor și bea mai multă apă

Monitorizarea cantității de mâncare și băutură poate ajuta turiștii să-și mențină dieta, potrivit Whitney Prude, un antrenor de sănătate și wellness certificat din Rochester, Minnesota, care conduce un serviciu online de coaching pentru sănătate numit Whole & Happy Living.

„Bucurați-vă de bucătăria locală cu moderație”, a spus Prude. „Optați pentru porții mai mici sau împărtășiți feluri de mâncare cu colegii de călătorie. În acest fel, puteți savura aromele fără a consuma cantități excesive de calorii.”

Apa este esențială pentru dietele sănătoase, a adăugat ea, iar hidratarea este importantă, mai ales în zonele cu temperaturi ridicate.

„Apa ajută la reglarea poftei de mâncare și previne deshidratarea, care uneori poate fi confundată cu foamea”, a spus ea.

Proteinele și fibrele sunt cei mai buni prieteni ai tăi

Turiștii ar trebui să încorporeze alimente bogate în proteine și fibre dacă exagerarea este o preocupare, a recomandat Gisela Bouvier, un dietetician din Punta Gorda, Florida.

„Atât fibrele, cât și proteinele ajută la creșterea sațietății pentru mai mult timp”, a spus ea.

Fructele, legumele și cerealele sunt bogate în fibre, potrivit lui Bouvier. Carnea, ouăle, tofu și lactatele sunt bogate în proteine.

„Includerea unei varietăți de alimente bogate în fibre și alimente bogate în proteine poate crea versatilitate în dietele noastre. Ele pot preveni în același timp foamea timpurie”, a mai spus Bouviers.

Fii activă în timp ce explorezi

Dacă sălile de sport nu sunt accesibile în destinațiile de vacanță, desfășurarea activităților de ardere a caloriilor poate combate unele dintre deliciile spontane care ispitesc călătorii, potrivit Loujaina „Juju” Sheikh, un antrenor personal din Marea Britanie și fondator al Cloud Nine Collective.

„În loc să vă bazați doar pe transport, luați în considerare mersul pe jos sau cu bicicleta. Și ele vă pot ajuta să explorați destinația”, a spus ea.

„Căutați activități în aer liber, cum ar fi drumeții, înot, snorkeling sau caiac”, a continuat Sheikh.

„Aceste activități nu numai că oferă exerciții fizice, dar vă permit și să vă bucurați de frumusețea mediului înconjurător.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×