A verifica din timp meniurile restaurantului înainte de a face o rezervare sau de a face o vizită poate ajuta la minimizarea excesului, a spus Kimberley Wiemann, un dietetician din Long Island, New York.
„Majoritatea restaurantelor au meniul disponibil online. Atunci când planificați din timp ce veți comanda, este mult mai probabil să faceți alegeri mai inteligente”, a spus Wiemann.
„Atunci când sunteți deja acolo și vă bucurați de moment, poate sorbind un cocktail, este probabil să alegi opțiuni mai puțin dorite”, a spus ea.
Respectă regula „BDD”
Mâncarea sănătoasă în vacanță are la bază regula BDD înseamnă „Pâine, băutură și desert”. Megan Lyons, un nutriționist clinic certificat care conduce serviciul de coaching medical The Lyon Share din Dallas, Texas, a spus că poate jura că așa se întâmplă de obicei.
„În timpul unei mese obișnuite, recomand să alegeți doar una dintre aceste categorii”, a spus ea. „În ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere sau aniversari, te poți răsfăța cu toate trei fără să te simți vinovat”.
Lyons recomandă regula BDD pentru persoanele care pleacă în vacanță și pentru persoanele care doresc să practice alimentația conștientă în viața lor de zi cu zi, a spus ea.
„Motivul pentru care ne concentrăm pe aceste trei aspecte este că ele se cumulează adesea în restaurante. Acolo avem tendința de a consuma mai mult decât am face-o dacă am pregăti o masă sănătoasă acasă”, a spus ea.
Practică controlul porțiilor și bea mai multă apă
Monitorizarea cantității de mâncare și băutură poate ajuta turiștii să-și mențină dieta, potrivit Whitney Prude, un antrenor de sănătate și wellness certificat din Rochester, Minnesota, care conduce un serviciu online de coaching pentru sănătate numit Whole & Happy Living.
„Bucurați-vă de bucătăria locală cu moderație”, a spus Prude. „Optați pentru porții mai mici sau împărtășiți feluri de mâncare cu colegii de călătorie. În acest fel, puteți savura aromele fără a consuma cantități excesive de calorii.”
Apa este esențială pentru dietele sănătoase, a adăugat ea, iar hidratarea este importantă, mai ales în zonele cu temperaturi ridicate.
„Apa ajută la reglarea poftei de mâncare și previne deshidratarea, care uneori poate fi confundată cu foamea”, a spus ea.
Proteinele și fibrele sunt cei mai buni prieteni ai tăi
Turiștii ar trebui să încorporeze alimente bogate în proteine și fibre dacă exagerarea este o preocupare, a recomandat Gisela Bouvier, un dietetician din Punta Gorda, Florida.
„Atât fibrele, cât și proteinele ajută la creșterea sațietății pentru mai mult timp”, a spus ea.
Fructele, legumele și cerealele sunt bogate în fibre, potrivit lui Bouvier. Carnea, ouăle, tofu și lactatele sunt bogate în proteine.
„Includerea unei varietăți de alimente bogate în fibre și alimente bogate în proteine poate crea versatilitate în dietele noastre. Ele pot preveni în același timp foamea timpurie”, a mai spus Bouviers.
Fii activă în timp ce explorezi
Dacă sălile de sport nu sunt accesibile în destinațiile de vacanță, desfășurarea activităților de ardere a caloriilor poate combate unele dintre deliciile spontane care ispitesc călătorii, potrivit Loujaina „Juju” Sheikh, un antrenor personal din Marea Britanie și fondator al Cloud Nine Collective.
„În loc să vă bazați doar pe transport, luați în considerare mersul pe jos sau cu bicicleta. Și ele vă pot ajuta să explorați destinația”, a spus ea.
„Căutați activități în aer liber, cum ar fi drumeții, înot, snorkeling sau caiac”, a continuat Sheikh.
„Aceste activități nu numai că oferă exerciții fizice, dar vă permit și să vă bucurați de frumusețea mediului înconjurător.”