Reclamă

Tunsori pentru păr scurt. Ce să alegi în funcție de forma feței

Dacă ești fană a părului tuns scurt, îți oferim câteva indicii despre modul în care te poți coafa în funcție de forma feței.

Avatar photo
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2021, 15:31 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 12:51

Părul scurt este foarte ușor de îngrijit, dar trebuie să ai în vedere că dacă alegi o astfel de tunsoare, forma feței trebuie să cântărească mult în decizia ta.

Dacă te-ai decis să renunți la părul lung sau pur și simplu ești fană a tunsorilor pentru păr scurt, îți oferim câteva sfaturi despre cum să îți alegi look-ul potrivit în funcție de forma feței.

Ce tip de tunsoare se potrivește în funcție de forma feței

Din ce în ce mai multe femei aleg să se tundă scurt. De cele mai multe ori, perioada în care fac acest lucru este fie atunci când se reinventează, fie după ce au dat naștere unui copil ori s-au căsătorit.

Tunsori păr scurt pentru față ovală

Dacă ai fața ovală, atunci tunsoare pixie este cea care se potrivește de minune pentru tine. Aceasta îți va scoate în evidență trăsăturile feței, și anume obrajii și ochii. Nici de tunsorile bob nu trebuie să te ferești. Alege una dintre variante și discută și cu hairstylist-ul tău înainte de a trece la acțiune.

Reclamă

Tunsori păr scurt pentru față cu forma pătrată

Dacă ai o față pătrată, atunci trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de o tunsoare care să fie mai lungă în partea din față. Bobul lung este perfect pentru fizionomia ta. Trebuie să eviți bretonul drept, cărarea pe mijloc sau tunsori care au volum în zona obrajilor.

Tunsori păr scurt pentru fața rotundă

Reclamă

Și în cazul tău este perfect bobul lung, dar trebuie să ai mare grijă la felul în care faci cărarea. În niciun caz aceasta nu trebuie să fie pe mijloc. Pentru a avea parte de un contur perfect al feței, optează pentru o tunsoare cu breton, tunsori asimetrice. Cu siguranță, nu vei da greș cu ele.

Din ce în ce mai multe femei aleg să se tundă scurt / Profimedia Images

Tunsori păr scurt pentru fața în formă de inimă

Poți opta pentru tunsoare pixie dacă ai fața în formă de inimă, dar este obligatoriu să ai părul drept, scrie Liveabout.com.

Și bobul lung filat te poate ajuta să-ți pui în evidență trăsăturile feței, dar în cazul în care ai părul creț, atunci trebuie să alegi un bob clasic.

Tunsori pentru o față în formă de triunghi

În acest caz ai mai multe variante: o tunsoare cu breton lung, un bob inversat sau o tunsoare în trepte. Ai grijă și la cărare: cea laterală îți poate accentua forma feței, deci este de evitat. 

Tunsori pentru față alungită

Chiar dacă adesea este confundată cu fața în formă ovală, fața alungită are o bărbie mai îngustă, cu o formă ușor pătrată. Femeile cu fața alungită trebuie să opteze pentru o lungime medie la păr, o lungime până la bărbie sau umeri. Chiar și bretonul este o variantă ideală pentru tine, indiferent de forma lui. Optează mereu pentru volum și bucle dacă vrei să-ți pui în valoare trăsăturile feței.

Tunsori pentru fața în formă de diamant

Dacă ai forma fetei sub forma unui diamant, adică frunte îngustă, bărbie ascuțită și pomeți proeminenți, atunci poți opta pentru o tunsoare bob, care depășește linia maxilarului, dar nu ezita nici dacă ți se propune o tunsoare în scări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×