Tunsori pentru păr scurt. Ce să alegi în funcție de forma feței

Dacă ești fană a părului tuns scurt, îți oferim câteva indicii despre modul în care te poți coafa în funcție de forma feței.

Andrada Marinică
18 ianuarie 2021 la 15:31
O femeie fericită la salon după tunsoare
Forma feței trebuie să cântărească mult atunci când decizi să te tunzi / Profimedia Images

Părul scurt este foarte ușor de îngrijit, dar trebuie să ai în vedere că dacă alegi o astfel de tunsoare, forma feței trebuie să cântărească mult în decizia ta.

Dacă te-ai decis să renunți la părul lung sau pur și simplu ești fană a tunsorilor pentru păr scurt, îți oferim câteva sfaturi despre cum să îți alegi look-ul potrivit în funcție de forma feței.

Ce tip de tunsoare se potrivește în funcție de forma feței

Din ce în ce mai multe femei aleg să se tundă scurt. De cele mai multe ori, perioada în care fac acest lucru este fie atunci când se reinventează, fie după ce au dat naștere unui copil ori s-au căsătorit.

Tunsori păr scurt pentru față ovală

Dacă ai fața ovală, atunci tunsoare pixie este cea care se potrivește de minune pentru tine. Aceasta îți va scoate în evidență trăsăturile feței, și anume obrajii și ochii. Nici de tunsorile bob nu trebuie să te ferești. Alege una dintre variante și discută și cu hairstylist-ul tău înainte de a trece la acțiune.

Tunsori păr scurt pentru față cu forma pătrată

Dacă ai o față pătrată, atunci trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de o tunsoare care să fie mai lungă în partea din față. Bobul lung este perfect pentru fizionomia ta. Trebuie să eviți bretonul drept, cărarea pe mijloc sau tunsori care au volum în zona obrajilor.

Tunsori păr scurt pentru fața rotundă

Și în cazul tău este perfect bobul lung, dar trebuie să ai mare grijă la felul în care faci cărarea. În niciun caz aceasta nu trebuie să fie pe mijloc. Pentru a avea parte de un contur perfect al feței, optează pentru o tunsoare cu breton, tunsori asimetrice. Cu siguranță, nu vei da greș cu ele.

Din ce în ce mai multe femei aleg să se tundă scurt / Profimedia Images

Tunsori păr scurt pentru fața în formă de inimă

Poți opta pentru tunsoare pixie dacă ai fața în formă de inimă, dar este obligatoriu să ai părul drept, scrie Liveabout.com.

Și bobul lung filat te poate ajuta să-ți pui în evidență trăsăturile feței, dar în cazul în care ai părul creț, atunci trebuie să alegi un bob clasic.

Tunsori pentru o față în formă de triunghi

În acest caz ai mai multe variante: o tunsoare cu breton lung, un bob inversat sau o tunsoare în trepte. Ai grijă și la cărare: cea laterală îți poate accentua forma feței, deci este de evitat. 

Tunsori pentru față alungită

Chiar dacă adesea este confundată cu fața în formă ovală, fața alungită are o bărbie mai îngustă, cu o formă ușor pătrată. Femeile cu fața alungită trebuie să opteze pentru o lungime medie la păr, o lungime până la bărbie sau umeri. Chiar și bretonul este o variantă ideală pentru tine, indiferent de forma lui. Optează mereu pentru volum și bucle dacă vrei să-ți pui în valoare trăsăturile feței.

Tunsori pentru fața în formă de diamant

Dacă ai forma fetei sub forma unui diamant, adică frunte îngustă, bărbie ascuțită și pomeți proeminenți, atunci poți opta pentru o tunsoare bob, care depășește linia maxilarului, dar nu ezita nici dacă ți se propune o tunsoare în scări.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×