Reclamă

Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine

Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel mai bine și cum îl îngrijești pentru a te bucura cât mai mult timp de el.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 septembrie 2024, 7:27

Crinul păcii este o plantă de casă populară, cu întreținere redusă, frunze verzi lucioase și flori albe. Această floare este originară din America Centrală și este obișnuită cu un mediu cald și umed. Numele său se referă la florile sale albe, despre care se crede că arată ca niște steaguri albe, simbol al păcii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori

Deși crinul păcii va crește în lumină slabă, acesta înflorește mai bine în lumină puternică, indirectă. Crinii de pace încep de obicei să înflorească la începutul primăverii, fiecare floare rezistând până la patru săptămâni.

Dacă crinul tău nu a înflorit, poate că nu a ajuns la maturitate sau are nevoie de un loc nou în care să fie amplasat.

Lumina strălucitoare, indirectă, este cea mai bună pentru crinii păcii. Ideal este să alegi un loc în care crinul este ferit de curentul rece. Alege un lco care să fie departe de uși.

Crinii păcii sunt obișnuiți cu un mediu tropical, așa că o cameră umedă, cum ar fi bucătăria sau baia, este ideală. Pentru a avea grijă de el trebuie să alegi un ghiveci cu cel mult o treime mai mare decât rădăcina. Umple ghiveciul până la două treimi cu compost multifuncțional sau pentru plante de casă fără turbă.

Reclamă

Plantează crinul păcii umplând în jurul bulbilor cu mai mult compost. Udă crinul cu apă și lasă apa să se scurgă, recomandă cei de la Parade.com. Crinul păcii te poate bucura cu florile sale dacă este îngrijit corect.

Cum îngrijești crinul păcii

Udă crinul păcii în mod regulat. În mod ideal crinul păcii trebuie udat constant pentru ca solul în care a fost plantat să nu se usuce niciodată complet, dar nici să fie îmbibat cu apă.

Reclamă

Ca regulă generală, așteaptă până când primii câțiva centimetri de compost s-au uscat înainte de a uda din nou. Dacă nu-l uzi suficient de des, crinii păcii se ofilesc.

Primăvara ș vara este ideal să folosești un fertilizant lichid și să-l oferi plantei tale la fiecare două săptămâni. Specialiștii recomandă să replantezi crinul păcii într-un vas mai mare, cu compost proaspăt, la fiecare câțiva ani.

Crinii păcii se descurcă bine atunci când rădăcinile lor sunt sănătoase. Frunzele galbene pot apărea ocazional și sunt complet naturale.

Specialiștii recomandă să le îndepărtezi pentru a face loc frunzelor noi. Udarea excesivă poate duce, de asemenea, la îngălbenirea frunzelor.

Marginile maro ale frunzelor indică faptul că crinul tău primește prea multă lumină directă a soarelui. Mută crinul din lumina directă într-un loc cu lumină indirectă. Înainte de a cumpăra un crin al păcii este important să-l verifici de semne care ar putea să arate posibile probleme sau prezența dăunătorilor.

Dacă alegi să cumperi crinul păcii de la un supermarket sau de la un centru de grădinărit, specialiștii recomandă să eviți să alegi unul care a stat lângă intrare.

Crini păcii au de suferit din cauza curentului direct, dar și a frigului. Dacă ești dornică să descoperi mai multe despre plante, află și cum poți să îngrijești trandafirii toamna.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×