Reclamă

Willem Dafoe explică cum ultimii 40 de ani din carieră l-au pregătit pentru rolul din Poor Things. Ce declarații a făcut actorul despre viața sa

Willem Dafoe explică cum ultimii 40 de ani din carieră l-au pregătit pentru rolul său din Poor Things. Actorul, în vârstă de 68 de ani, l-a interpretat pe enigmaticul Dr. Godwin Baxter. Dafoe a oferit mai multe informații într-un interviu plin de vervă. 

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 ianuarie 2024, 5:58

Actorul nominalizat de patru ori la Oscaruri le-a mulțumit fanilor săi atunci când a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Momentul a fost atât de emoționant, încât Willem a decis să împărtășească din secretele sale cu cei care i-au onorat munca din ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Willem Dafoe explică cum ultimii 40 de ani din carieră l-au pregătit pentru rolul din Poor Things

Willem Dafoe a interpretat de-a lungul timpului roluri vaste și complet diferite ca tipologie. De la apariția surprinzătoare în Nosferatu, până la cele din Shadow of the Vampire și din Spider-Man 2, Willem a dat dovadă de talent și iscusință în meseria pe care și-a ales-o.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Willem Dafoe într-un prim plan din producția Poor Things
Willem Dafoe l-a interpetat pe Dr. Godwin Baxter în Poor Things / Profimedia Images

Însă rolul care l-a luat până și pe el prin surprindere a fost cel din Poor Things. Willem îl interpretează pe Dr. Godwin Baxter, un chirurg „Frankensteinian” care reînvie creaturi moarte, precum Bella jucată de Emma Stone. 

Reclamă

„Personajul meu are o poveste foarte frumoasă. Mulți îl consideră un om de știință nebun. Este atât de ciudat. Este de fapt o persoană vătămată, dar care încearcă să facă un lucru bun”. Actorul a povestit pentru Variety ce strategie are atunci când își alege rolurile și cum reușește să le ducă la bun sfârșit. 

„Sunt întotdeauna condus de regizori. Respect artiștii care au propriile viziuni. Am nevoie de cineva în care să cred. Îmi place să lucrez cu cineva care are o imagine de ansamblu”. 

La Festivalul de Film de la Toronto, Dafoe a fost unul dintre puținii actori care și-au putut promova proiectul, având în vedere greva actorilor. Acesta a vorbit atunci despre proiectul „Gonzo Girl”, o producție independentă regizată de Patricia Arquette.

Reclamă

Presa scrie că Dafoe își petrece cea mai mare parte a timpului pentru a lucra în cadrul Wooster Group, o cunoscută companie de teatru experimental din New York. Actorul a fost mereu atras de lumea teatrului, chiar dacă nu a fost la fel de ofertată ca cea filmului.

Dafoe și-a ales cu mare grijă rolurile de-a lungul vieții. În 1988 a interpretat un agent FBI în Mississippi Burning.

Tot atunci l-a interpretat pe Iisus Hristos în The Last Temptation of Christ. Astfel de alegeri l-au făcut pe Dafoe să rămână mereu deschis la oportunitățile care i-au apărut în cale. 

Ce spune Willem Dafoe despre rolul din Poor Things

Dacă rolul din The Last Temptation of Christ aproape l-a costat pe actor cariera, producătorii refuzând să-l mai distribuie pe actorul care „a îndrăznit” să-l interpreteze astfel pe Iisus, ani mai târziu a descoperit care este secretul care îl va propulsa în lumea filmului.

De altfel, Dafoe spune că ultimii 40 de ani din cariera sa l-au pregătit tocmai pentru rolul pe care l-a avut în Poor Things. Ce trebuie știut este faptul că Godwin Baxter este o persoană „deteriorată”, pe care propriul tată a făcut multe experimente de-a lungul timpului.

Acest lucru este ilustrat și de masca atent elaborată pe care Dafoe o poartă în film. Cu o experiență de peste 100 de filme, Dafoe constată că majoritatea regizorilor au un accent propriu. Acesta susține că unii sunt mult mai atenți la imagine, în timp ce alțiii se bazează mai mult pe scenariu. 

„Mi-a plăcut că Yorgos este un pachet complet. Este un polimat care lucrează cu toate departamentele într-un mod practic. Face o lume specifică, cu particularitățile sale. Am reușit să aduc la viață un personaj remarcabil cu ajutorul său”, a spus actorul. 

Presa scrie că imediat după încheierea filmărilor pentru poor Things, Dafoe și Emma Stone au început lucrările cu Lanthimos pentru un nou proiect numit provizoriu „Kinds of Kindness”. 

„Atunci când oamenii îmbătrânesc au tendința să se perfecționeze și să facă lucrurile în propriul fel. Nu le mai place să-și amestece treburile. Este ca și cum ai planta semințe în locuri diferite. Plantezi o monocultură, unde aștepți ca acel singur lucru să crească? Sau plantezi multe lucruri diferite, astfel încât, atunci când te aștepți mai puțin să apară oportunități și să ai mereu o anumită varietate?”, a spus actorul din Poor Things. 

Willem Dafoe a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

Willem Dafoe a primit una dintre cele mai importante distincții. Actorul, în vârstă de 68 de ani, a primit propria sa stea pe bulevardul celebru. În timpul discursului său, actorul i-a mulțumit soției sale cu care are o căsnicie frumoasă de aproape 18 ani. 

„Îi mulțumesc soției mele, Giada Colagrande, care m-a învățat ce este recunoștința și care îmi amintește să am grijă de norocul meu. Vreau doar să spun că este minunat să fac parte dintr-o astfel de comunitate de artiști și oameni care își împărtășesc experiența și perspectivele cu ceilalți. Eo ne fac să ne simțim mai aproape unul de celălalt”.

„Mă bucur că fac parte dintr-o comunitate atât de frumoasă”, a spus Dafoe în timpul discursului său. La evenimentul emoționant au participat prietenii apropiați ai acestuia.

Willem Dafoe în timp ce pozează cu staua sa de pe Walk of Fame
Willem Dafoe a primit propria sa stea pe Walk of Fame / Profimedia Images

Pedro Pascal, în vârstă de 48 de ani, a fost și el alături de Dafoe. Actorul din The Last of Us a declarat că Willem a fost cel care l-a inspirat și care l-a motivat să devină un actor. 

La finalul discursului Willem a vorbit și despre dorințele sale de viitor. 

„Îmi doresc să fac cât mai multe filme bune. Chiar cred în puterea filmelor. Atunci când mă aflu pe platourile de filmare simt că sunt cu adevărat dedicat acelei producții. Atunci învăț multe și mă hrănesc cu asta. Asta este ceea ce-mi doresc să continui să fac”, a spus Willem Dafoe la final

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×