Reclamă

Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii

În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui an. Astfel, fiecare își poate identifica zodia chinezească prin verificarea articolului de mai jos.

Cristiana Coman
Cristiana Coman
Publicat: 20 septembrie 2023, 9:29

Cu toate acestea, în China de astăzi se folosește calendarul gregorian. Calendarul vechi continuă să fie respectat în anumite comunități, dar și în zonele rurale. Acesta este numit “calendarul Yin” sau “calendarul Han” sau “calendarul rural”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zodiacul chinezesc pe ani

Calendarul chinezesc tradițional este lunisolar, ceea ce înseamnă o combinație între anul Solar și fazele Lunii. Spre deosebire de calendarul gregorian acolo unde succesiunea anilor este liniară, calendarul chinezesc vine compus din cicluri de 60 de ani, arată Chinahighlights.com.

Zodiacul chinezesc este una dintre cele mai vechi înregistrări astrale și datează de la 2.637 î.Hr. Pe atunci, împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu. Fiecare an chinezesc se desfășoară între sfârșitul lunii ianuarie și jumătatea lunii februarie.

Una dintre legende spune că atunci când Budha a chemat animalele pentru a-și lua rămas-bun de la această lume, doar 12 dintre ele au venit. Pentru a demonstra că le prețuiește, acesta le-a dăruit câte un an, în ordinea venirii lor.

Un tabel cu zodiacul chinezesc pe ani
Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii / CaTine.ro
Reclamă

Fiecare animal are trăsăturile sale

Se spune că fiecare animal din calendarul chinezesc are trăsăturile sale și este reprezentat de către un element în parte. Astfel, există pământ, lemn, foc, apă, metal, pentru fiecare zodie. Calendarul chinezesc nu își numără anii într-o secvență infinită, astfel că fiecărui an îi este atribuit un nume format din două componente în cadrul unui ciclu ce se repetă timp de 60 de ani.

Descoperă mai multe și despre horoscopul chinezesc 2023. Vezi ce îți rezervă astrele.

Reclamă

Avem prima componentă care se mai numește componentă cerească: Jia, fiind asociată cu lemnul, Yi – asociată cu chereseaua, Bing – asociată cu focul natural, Ding – asociat cu focul artificial, Wu – asociat cu pământul, Ji – asociat cu lutul, Geng – asociat cu metalul, Xin – asociat cu metalul forjat, Ren – asociat cu apa care curge și Gui – asociat cu apa stătătoare. Compatibilitățile zodiacale chinezești sunt bazate pe cele cinci elemente, fiecare atribuite unui animal corespunzător, spune Travelchinaguide.com.

Cu toții știm despre elementele Yn și Yang. Astfel, Yin înseamnă feminiate și negativitate. În același timp, Yang, înseamnă masculinitate și pozitivitate.

Vin din filosofia antică chinezească și se aplică fiecărei zodii. Yang se potrivește pentru Șobolan, Tigru, Dragon, Cal, Maimuță și Câine.

De asemenea, Yin se potrivește pentru Bivol, Iepure, Șarpe, Oaie, Cocoș și Porc. Cele 12 animale conectate în cazul fiecărui an de naștere aduce persoanelor compatibilități diferite, dar și situații de viitor și personalități ce nu se aseamănă între ele. Tabelul de mai sus arată anii corespunzători fiecărui animal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×